Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 16 Iul 2009, 11:10

la coada la Doda Pilii cleni 25-35 cm la vobler,daca jerkuiesti un pic voblerul intra bibani pana in 15cm, am avut surpriza sa prind un clean la musca la Ic Ponor dupa cascadele facute sa nu urce ei!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 16 Iul 2009, 11:19

adriand scrie:Am incercat drumul de la Marisel la Giurcuta prin Poiana Horii
Este destul de prost cel asfaltat si destul de bun cel pietruit nou.
Altfel este splendid ca si traseu.
Merita incercat iar la Giurcuta se poate pescui foarte bine cand este apa mare.
Adrian
Adi spune-mi te rog cu masina mica (skoda octavia) este posibil accesul pe traseul de care spui? In al doilea rand te intreb cat de aproape de apa este posibil accesul cu masina? Te intreb asta deoarece am multe bagaje de carat: barca 20 kg + acumulator 22 kg + motor electric 8 kg = 50 kg

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 17 Iul 2009, 07:17

Asa este !

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 17 Iul 2009, 08:41

danone scrie:
Merita incercat iar la Giurcuta se poate pescui foarte bine cand este apa mare.
Adrian
Adi spune-mi te rog cu masina mica (skoda octavia) este posibil accesul pe traseul de care spui? In al doilea rand te intreb cat de aproape de apa este posibil accesul cu masina? Te intreb asta deoarece am multe bagaje de carat: barca 20 kg + acumulator 22 kg + motor electric 8 kg = 50 kg

Eu am fost ieri la pescuit pe coada de la Smida, dar am mers pe la Huedin (din cate stiu drumul prin Marisel e rau) spre Poiana Horii,drumul de la baraj spre poiana este dezastru,poti sa mergi linistit cu masina dar nu t-il recomand, mai bine e prin Rachitele.Am pescuit la vobler si rotative dar a mers cam slabut,in schimb am pescuit la pluta (ce n-am facut de cel putin 8 ani) si s-a prins foarte bine clean maxim 37cm.Am pescuit pana la ora 14:30 si apoi a venit o furtuna sanatoasa.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Iul 2009, 08:58

foarte rau e si drumul din rachitele pana in doda pilii si e si foarte lung.

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 17 Iul 2009, 11:28

Drumul din Rachitele pana in Doda Pili a fost foarte bun pentru ca a fost reparat (lucru romanesc:au nivelat drumul,au facut poduri din beton dar n-au facut canalele de scurgere pt apa care vine de pe versanti),apoi au inceput ploile si s-a ajuns de unde s-a plecat,intradevar in Rachitele era mai rau.Am inteles ca urmeaza sa il asfalteze anul acesta.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 19 Iul 2009, 20:27

Cred ca merge cu atentie si cu o masina care are garda destul de inalta.Se poate ajunge pana langa apa.Am vazut masini mici acolo.
IN acest wek end am incercat mult timp tot felul de voblere dar rezultatul a fost foarte slab.
sambata nu am prins decat un peste.
Azi(duminica) pe ploaie pe la 5-6 dimineata am ramas la porumb la mal ca sa scap mai putin murat si am avut o partida de 1 ora extraordinara.
Daca nu pierdeam din cauza miscarilor grele cu pelerina cativa cleni cred ca as fi avut 20 buc dar asa am ramas cu vre-o 12 care aveau in total 3kg si jumate cantariti.
Dupa 7 nu a mai tras nimic si am pescuit cateva imagini superbe de dupa ploaie si o multime de ciuperci.
A fost OK.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 21 Iul 2009, 11:57

adriand scrie:Pentru campare te sfatuiesc sa mergi prin Doda pilii, Smida , Giurcuta , si dupa cam 3-4 Km de la Giurcuta si dupa ce treci de Dealu Botii care se vede pe partea cealalta este o poiana mare unde am tot vazut masini si corturi si unde poti avea acces usor la apa si sunt locuri bune de pescuit la mal.
Daca ratezi poiana ajungi dupa inca ~1-2 km la locul de campare autorizat care este la partea unde lacul este mai larg insa acolo apa este mica la mal si cu pescuitul este mai greu .
Eventual daca campezi acolo poti trece cu caiacul pe partea cealalta unde este un paraias care intra in lac si unde este un loc grozav de pescuit.
Te rog ai Grija la gunoaie.

Adrian
postarea asta era facuta acum un an, as vrea sa stiu daca mai sunt valabile conditile, eu as vrea sa ajung in zona descrisa venind de la padis, ic ponor, giurcuta si mai apoi ciurtuci, am o nubira care e destul de joasa, pot sa ma incumet sa fac traseul ?, permisul anpa e suficient pe lac, pe somes, pe belis ?, as vrea sa prind pastrav, ar fi o premiera pt. mine, pot incerca, cu sanse mai mari, in zona ic ponor sau doda pili ?, sper sa ma luminati careva...multumesc anticipat !

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 21 Iul 2009, 12:36

Am fost in uichend:
- drumul este practicabil cu orice masina. De la Padis la Ic ponor este portiunea de drum cea mai grea
- pentru cazare recomand Pensiunea Alex, 300 m mai jos de Satul de Vacanta Ic Ponor, pe malul riului Somesul Cald ( zona de pastrav si lipan)
Aici se poate prinde pastrav, adica mai sus de cascada mare - pe care nu o pot trece clenii
- pe Somesul Cald - aproape de varsarea in lac, a venit padurarul locului care a cerut o taxa de 26 lei/zi/persoana. Nu este foarte insistent: neavind bani la mine, am lasat suma la proprietarul Pensiunii
- riul Belis ( zona Ciurtuci) este administrat de Aqua, se practica C@R, se plateste taxa la magazinul Pastravul din Cluj, este paznic
- pe lacul Belis nu stiu sa se plateasca taxe suplimentare la Romsilva ( dar daca pe riu se percep....)
- pastrav poti sa prinzi la Ic Ponor sau Ciurtuci. In rest, numai din gresala ! Am prins la fly.

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 21 Iul 2009, 17:24

@pop vasile
merci de lamuriri, poti sa-mi spui si ce tarife sunt la pensiune si daca e tare aglomerata ?, as renunta la cort daca ar fi ok pensiunea...

Scrie răspuns