Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 15 Sep 2008, 09:36

intrucat azi este 15 septembrie si pescuitul se intrerupe pentru perioada de depunere a icrelor acesta este ultima stire din acest an .
Sambata si duminica pescuitul a mers relativ prost fiindca apa a scazut cu aprox 1 m si pestii s-au retras probabil mai in adanc.
Am prins totusi cativa cleni la voblere de adancime mai mare- Salmo Hornet H4 sinking dar destul de subtire.
Probabil ca am sa reiau topicul la anul cand se redeschide pescuitul daca va mai fi de interes-.
Fire intinse pe mai departe.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

manubudu
utilizator nou
utilizator nou

Belis...hazna...

Mesaj de manubudu » 20 Sep 2008, 10:20

Nu stiu daca ati mai fost la Belis de curand...eu am fost de la sfarsitul lui August...am ramas ingrozit de mizeria pe care am gasit-o acolo...padurea si lacul pline de pet-uri,saci cu gunoaie, etc ...lacul plin cu ulei de la barci...rahati la tot pasul...nu va puteti imagina...am facut niste poze....daca va intereseaza vi le trimit pe mail...oricum...mare pacat de zona aia...Ar trebui sa ne implicam toti...am semnat o petitie..dar nu stiu daca se va rezolva ceva...Cred ca singura rezolvare ar fi sa fie facuta rezervatie naturala...cu amenzi si controale pe masura...

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 21 Sep 2008, 16:57

Lacul Belis face parte din Parcul Natural Apuseni deci este rezervatie.
Va rog trimiteti-mi pozele pe mailul meu test.ro@gmail.com
Sa stiti ca pe multa lume doare ceea ce se intampla acolo mai putin pe cei care administreaza rezervatia.
Adrian

Pop Vasile
senior
senior

Re: Belis...hazna...

Mesaj de Pop Vasile » 23 Sep 2008, 09:44

manubudu scrie:am ramas ingrozit de mizeria pe care am gasit-o acolo...padurea si lacul pline de pet-uri,saci cu gunoaie, etc ...lacul plin cu ulei de la barci...rahati la tot pasul...nu va puteti imagina...
Eu ( impreuna cu 3 prieteni) am semnat petitia. Am propus actiuni concrete, dar mai ales sunt dispus sa particip la actiuni concrete.

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=120

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=7056

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=80

Pentru succesul demersului nostru, nu cred ca este bine sa exageram.

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 13 Mai 2009, 18:42

Stie cineva care mai este situatia pe lacul Belis din punct de vedere al permiselor de pescuit? Vreau sa merg 3-4 zile la pescuit si nu mai stiu ce "intelegeri" s-au mai facut in ultimul timp intre ANPA si tertze societati, asociatii, etc.
Multzumiri!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Mai 2009, 20:12

Exista un protocol intre ANPA si Romsilva. ANPA sustine ca acest protocol nu da dreptul Romsilva sa incaseze taxe suplimentare, ci numai sa pazeasca si ingrijeasca, deci ca se pescuieste pe baza permisului ANPA. Daca aveti probleme il sunati pe inspectorul piscicol ANPA pe judetul Cluj: 0742355013

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 14 Mai 2009, 08:40

Am fost de cateva ori sus la Belis dar inca apa este rece si am prins doar un pastrav de ~ 400 G care desigur a plecat inapoi in lac sa-si faca treaba mai departe si sa ne faca alti multi pastravuti .
Cleasnul ataca ceva mai bine la vobler insa nici el nu-i prea insistent.
Bibanii la momeli naturale se pot prinde cu zecile -am vazut cativa copiuui care se amuzau teribil cu niste rame la bibani.
Despre petitie credeti-ma ca nici eu nu mai stiu ce demers sa mai fac fiindca am mai facut un demers la guvern dupa care am primit de la Politia cluj urmatorul raspuns: C ă t r e

Domnul ADRIAN DOMNIÅ¢A
test.ro@gmail.com

Referitor la scrisoarea dumneavoastră adresată Guvernului României, privind interzicerea circulaţiei ambarcaţiunilor cu motoare termice pe lacurile de acumulare Tarniţa-com. Gilău, jud. Cluj şi Fântânele-com. Beliş, jud. Cluj vă informăm că aceasta a fost comunicată la mai multe instituţii ale statului, printre care şi Poliţiei Române.

Pentru formularea unui punct de vedere obiectiv a fost consultată legislaţia referitoare la regimul juridic al ariilor naturale protejate, al apelor, precum şi privind transportul naval, constatându-se că Poliţia Română nu are atribuţii pe linia controlului aplicării prevederilor acestora.
Astfel, OG nr. 42/1997 (republicată), privind transportul naval prevede la art. 14 că „………, sunt considerate activităţi de transport naval: ………c) transporturile de bunuri ÅŸi/sau de persoane în interes personal, pe apele naÅ£ionale navigabile, efectuate de persoane fizice pentru satisfacerea cerinÅ£elor proprii de transport pe apa, pentru sport sau agrementâ€

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 14 Mai 2009, 11:38

Am fost si eu weekendul tecut pe Belis. Am prins ceva cleni, unii chiar frumosi. Pastrav deloc. Jalea mare e cu salupele care s-au inmultit fata de anul trecut. Am vazut inclusiv una cu doua motoare (!!!!) de 150 cp bucata. Pe langa ca se plimba toata ziua pe lac, habar n-au de regulile elementare de navigatie... un "destept" a trecut in viteza maxima la mai putin de 10 m de barca mea...dar am clarificat lucrurile cand am ajuns la mal...sper sa nu ma dea in judecata :D:D:D:D

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 14 Mai 2009, 11:54

in sfarsit ia peste cap unul din tonele de nesimtiti. daca ai nevoie de avocat recomand eu unul f bun din cluj :)

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 15 Mai 2009, 08:15

Cei de la Capitania Dej erau obligati ca sa faca in 3 luni de la aparitia ordonantei reguli de circulatie dar se pare ca asteapta sa fie un accident pe lac si abia atunci se vor sesiza si apoi sa vedeti declaratii de presa .
Pana atunci aveti grija cum va feriti de ei.
Adrian

Scrie răspuns