Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pop Vasile
senior
senior

BARCI CU MOTOR TERMIC PE BELIS

Mesaj de Pop Vasile » 04 Aug 2008, 09:35

Adrian, nu am fost vineri la Romsilva deoarece simbata am fost pe Cris.
Marti, joi sau vineri in aceasta saptamina, la ori ce ora, putem sa mergem la Romsilva.
Te rog sa ma suni: 0722-342090

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 05 Aug 2008, 15:21

Am aflat noutati despre circulatia pe lac cu ambarcatiuni.
Onor guvernul a hotarat printr-un HG ca lacurile tarnita si Belis sunt navigabile.
In total din tara sunt 13 lacuri navigabile din care 2 sunt in jud Cluj.
Cei de la administratia Parcul National Apuseni care ar trebui sa stie despre asta si sa nu fi lasat sa se intample nu stiu nimic cu toate ca lacul este in zona protejata si regulamentul pentru aceste zone spune ca nu este voie sa fie folosite motoare cu combustibili fosili inafara drumurilor publice.( citez pe dl director al parcului)
Ce interese o fi avut guvernul la acest demers?
Poate ca anumiti posesori de ambarcatiuni sunt protejatii onor guvernantilor.
Am cerut si parerea agentiei de mediu ca sa vedem ce parere are fiindca de ei depinde buna gestionare a zonelor protejate fiindca de la Romsilva am aflat doar ca ei se ocupa doar de pesti nu si de navigatie de parca nu pestii si pescarii ar fi afectati de aceasta si parca nu ar fi interesul lor sa dea mai multe autorizatii de pescuit pe un lac linistit.
Voi initia o sesizare publica pentru a atentiona agentia de mediu despre acest lucru la care daca doriti sa subscrieti va rog sa-mi raspundetisau aici sau pe emailul meu ; test.ro@gmail.com.
Va multumesc
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 05 Aug 2008, 15:52

Pentru cine doreste, aici poate vedea aceasta hotarire:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/ho ... 5_2008.php

Cel putin ciudat este ca cei de la administratia Parcul National Apuseni nu stiu nimic. Agentia de Mediu, idem.....
Precis ca si cei care asigura calitatea apei potabile sunt in aceeasi situatie!

Eu nu am nimic cu cei care se plimba cu ambarcatiuni cu motoare termice, daca acest lucru nu dauneaza mediului inconjurator si nu deranjeaza pe cei care se odihnesc, fac baie, se plimba prin padure sau pescuiesc.
Pe mine, o spun sincer, m-a deranjeaza !

Desigur poate fi gasita o solutie convenabila pentru toata lumea: ex. sa fie demarcate, atit la Belis cit si la Tarnita, zone de pescuit si zone in care se pot practica alte sporturi sau forme de agrement.
Deocamdata, motoarele termice au cistigat!

Ma alatur protestului tau, Adrian.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 08 Aug 2008, 10:56

Am scris cate un email pe caceasta tema la Gren Peace, Realitatea ., Pro tv, Antena 1, monitorul de cluj etc .
Poate se misca ceva si careva dintre aceste institutii ne va sustine in protestul nostru.
Oricum eu voi sta sus o saptamana si voi vedea ce se intampla in acest timp.
Speranta moare ultima
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 18 Aug 2008, 12:02

Simbata am iesit la 7.30, in zona statiunii ( se poate lansa barca usor, aproape de masina, de pe pietris). Pina la ora 10 am prins la vobler 16 cleni, din care 6 ( 24 cm ) retinuti - cite unul pentru fiecare comesean.
Cu toate insistentele ( table, plasticuri, adincime, trena.... ), dupa ora 10: nimic !
Au fost multi pescari, in principal pe maluri. A suflat un vint care limita optiunile. Barcile cu motor termic, de asemenea. Sau cel putin enerveaza !

Am fost controlat de catre paznicul de vinatoare si pescuit. A fost foarte amabil si s-a comportat civilizat. Mi-a facut placere.
In ce sens amabil: a vrut sa imi lase numarul de telefon mobil, in caz ca am probleme.
In ce sens civilizat: a oprit la distanta, a salutat, s-a prezentat si mi-a cerut autorizatia. La plecare mi-a dorit sa revin ( mai des).

Pe total, o zi excelenta !

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Aug 2008, 17:02

Pop Vasile scrie:Simbata am iesit la 7.30, in zona statiunii ( se poate lansa barca usor, aproape de masina, de pe pietris). Pina la ora 10 am prins la vobler 16 cleni, din care 6 ( 24 cm ) retinuti - cite unul pentru fiecare comesean.
Pe viitor mai trage de ei, caci dimensiunea minima legala este de 25 cm! :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Aug 2008, 19:20

Pe Belis trebuie permis pentru ape de munte? M-a invitat acolo o ruda mai indepartata care are o cabana pe malul lacului, si daca merg e clar ca dau si barca la apa ;).
Cu lacrimi Bastus!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 18 Aug 2008, 21:00

Gerula scrie:Pe Belis trebuie permis pentru ape de munte? M-a invitat acolo o ruda mai indepartata care are o cabana pe malul lacului, si daca merg e clar ca dau si barca la apa ;).
Nu ,iti taie padurarul autorizatie /zi ...dar vezi sa ai autorizatia platita inainte sa te contoleze jandarmii ca altfel iti iei un proces verbal cu amenda de 300 ron. :cry: :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 18 Aug 2008, 22:15

lac mare cu peste mic. ar trebui bagati crapi, sau nu, mai bine fitofagi, ca aia sar singuri in barca. :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Aug 2008, 22:48

valistrati scrie: Nu ,iti taie padurarul autorizatie /zi ...dar vezi sa ai autorizatia platita inainte sa te contoleze jandarmii ca altfel iti iei un proces verbal cu amenda de 300 ron. :cry: :wink:
Mersi de sfat. Pe padurar unde-l gasesc?
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns