Valea Iadului(aval baraj Lesu)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
deja ar trebui sa numim topicul asta
1.Cum sa fim Gica Contra,sa eludam legea si s-o interpretam in favoarea noastra...sau
2 Cum sa pescuim pe o apa de munte salmonicola in prohibitie la lipan si sa pretindem ca dam la clean,caras,rosioara,porcusor etc sau...
3 Cum sai mancam de c..r pe aia care fac ceva sa nu mai faca,e mai bine haos si debandada...
Azi am fost din nou la control cu inspectorul ANPA si jandarmii(nu am mai mers pe Valea Iadului,am sunat pe cineva din zona si ne-a spus ca nu sunt pescari...ciudat oare ce s-o fi intamplat???),am fost pe Crisul Repede de la Alesd la Santion si cinci baieti(coincidenta dar erau tot din Cluj) pescuiau pe Lugas,doi aveau permis ANPA,trei nu aveau...ghinion,dar s-au disculpat ca macar au avut bunavointa sa se opreasca la sediul Ajvps din Alesd sa-si vizeze permisele dar nu era nimeni acolo.
Cred ca cei mai multi de aici vor spune ca aveau dreptul sa pescuiasca pentru ca.................bla,bla..gresit,au dreptul sa conteste procesul verbal in instanta si sa incerce din nou.
1.Cum sa fim Gica Contra,sa eludam legea si s-o interpretam in favoarea noastra...sau
2 Cum sa pescuim pe o apa de munte salmonicola in prohibitie la lipan si sa pretindem ca dam la clean,caras,rosioara,porcusor etc sau...
3 Cum sai mancam de c..r pe aia care fac ceva sa nu mai faca,e mai bine haos si debandada...
Azi am fost din nou la control cu inspectorul ANPA si jandarmii(nu am mai mers pe Valea Iadului,am sunat pe cineva din zona si ne-a spus ca nu sunt pescari...ciudat oare ce s-o fi intamplat???),am fost pe Crisul Repede de la Alesd la Santion si cinci baieti(coincidenta dar erau tot din Cluj) pescuiau pe Lugas,doi aveau permis ANPA,trei nu aveau...ghinion,dar s-au disculpat ca macar au avut bunavointa sa se opreasca la sediul Ajvps din Alesd sa-si vizeze permisele dar nu era nimeni acolo.
Cred ca cei mai multi de aici vor spune ca aveau dreptul sa pescuiasca pentru ca.................bla,bla..gresit,au dreptul sa conteste procesul verbal in instanta si sa incerce din nou.
dinu profesoru a zis
@danone
fugi cumpara-ti un iaurt repede,poate ai si tu curajul sa postezi macar cu prenumele adevarat.
Name-ul de "Danone" sub care postez mesajele nu vine de la iaurt. Daca te-ai gandi mai bine poate ar fi asa: "dan_one " sau tradus "un oarecare dan".
Daca tot vorbim de legislatie poate ca pe apele tale ar trebui sa pescuim numai cu artificiale fara carlige iar toti pestii prinsi sa-i eliberam.
@danone
fugi cumpara-ti un iaurt repede,poate ai si tu curajul sa postezi macar cu prenumele adevarat.
Name-ul de "Danone" sub care postez mesajele nu vine de la iaurt. Daca te-ai gandi mai bine poate ar fi asa: "dan_one " sau tradus "un oarecare dan".
Daca tot vorbim de legislatie poate ca pe apele tale ar trebui sa pescuim numai cu artificiale fara carlige iar toti pestii prinsi sa-i eliberam.
dinu profesoru scrie:@Musti
Esti patetic si ma indoiesc ca esti director cu capacitatea asta de sinteza pe care o ai...

No comment. In fond ce conteaza? Tu ti-ai manifestat curiozitatea referitoare la ocupatia mea, eu ti-am raspuns, tu nu ma crezi... Eu ma amuz...
De ce refuzi sa-mi raspunzi la intrebarea cu punerea in legalitate?
Simplu, in 2 cuvinte, sa inteleg si eu, cu capacitatea mea mica de sinteza

Te felicit si te admir pt. lucrurile bune pe care le faci. Poate ca m-ai inteles gresit in aceasta privinta.
Nu iti aprob, insa, incercarea de a face presiuni (nefiind total acoperit de lege) asupra membrilor altor asociatii de a se inscrie obligatoriu si in AVPS Livada, daca vor sa pescuiasca si in apele voastre. Daca doresti bani pt. activitatile pe care faci, spune-o cinstit. Poate ca trec pe la voi si ti-i donez, iar ca mine poate mai sunt. Dar nu-mi forta mana (mie sau altora), afirmand doar jumatati de adevar, pe un ton amenintator si fluturandu-mi Jandarmeria sau ANPA-ul dinaintea ochilor. E incorect cum procedezi. Sa fie faptul ca Decizia de atribuire, care si asa e contestata in instanta, fiind pe punctul s-o pierzi, iti permite eventual sa iei de la mine doar 50% (maxim) din valoarea permisului de pescuit (adica 15 lei) drept taxa suplimentara si nu 86 cat e cotizatia la voi? Dar e nasol sa o afirmi in gura mare. Nu? Asa, facand valuri, poate sperii pe careva si vine sa se inscrie fuguta si la Livada, platind cotizatia la pret intreg, sa nu-l iei cu jandarii cand pescuieste in Oradea. Asta acuma, repede, pe ultima suta de metri...
Eu recunosc ca la asociatie n-am facut nimic altceva decat sa-mi platesc cotizatia. Stau destul de rau cu timpul liber, asa ca nu-mi permit sa fac politica. In schimb mai fac ceva: ma comport civilizat cu apa. Cred ca sunt deja vreo doi ani de cand nu mai duc un peste acasa, practicand exclusiv catch&release. Apoi mai umplu uneori cate-un sac cu gunoi si-l duc acasa. Nu-mi doresc sa fac politica si nici tam-tam. Atat ma duce pe mine mintea. Desigur, n-ai nevoie de astfel de membrii, din moment ce din primul moment mi te-ai adresat pe un ton jignitor, fara sa ma cunosti sau sa fi avut macar vreun cuvant schimbat anterior pe forum. Si vorbesc in nume propriu, desi vad ca faci la fel si cu altii. Jignesti in dreapta si in stanga (vezi danone), dupa care te plangi ca ai probleme pe forum.
Mare caracter!
Nu vreau sa ma bag ca musca-n lapte si nici nu am de gand sa dau dreptate cuiva pentru ca nu am puterea asta si nici eu nu sunt pe deplin documentat. Vreau totusi sa punctez si eu cateva lucruri:
1. Este important sa fim cu totii responsabili in protejarea resurselor si asa putine pe care le avem si sa ne achitam taxele si asa cam modice pe care ni le-a impus statul, desi cand vine randul statului... se cam sta.
2. Interesant cred ca este de studiat ce indatoriri are un membru de asociatie cand constata anumite nereguli pe apele administrate de asociatia din care face parte, si cred ca asta il durea mai tare pe dl. Dinu, pe cand taxa aia de 30 de ron da numai drepturi nu te prea obliga la nimic. Din punctul asta de vedere cred ca apartenenta la o asociatie ar fi ceva mai normal si mai organizat, cred ca ar trebui sa facem eforturi sa ne unim si sa urmarim acelasi scop, astfel fiind mai tari, in loc sa facem 100 de asociatii care nu au niciun Dumnezeu.
3. Dinu este foarte bine intentionat si intr-adevar poate nu asa informat cum ne-am fi dorit dar oricum nu este personajul negativ deci nu stiu de ce se iau mai toti de el, in loc sa il completeze. Sa pescuiesti fara niciun fel permis, sau la pastrav cu momeli vii, s.a.m.d. nu se poate compara cu faptul ca nu stim numarul unei decizii, hotarari sau ordin.
4. Intr-adevar, nimeni nu poate fi absolvit de vina pentru ca nu cunoaste legea, fiecare are indatorirea sa se informeze in prealabil despre apa pe care vrea sa pescuiasca, ce regim are, ce taxe, daca pescuitul este permis, la ce specii s.a.m.d. Din nefericire, daca nu ar fi alte surse de informare, la cat de prost stam si la capitolul asta, am fi in stare sa batem pe la usi cateva zile si tot sa nu stim exact ce si cum trebuie sa facem. Pentru a te putea descurca in romania in ziua de azi e bine sa fii si economist si jurist si inginer, altfel e vai de capul tau. Informare, suport, ajutor, indrumare, mai ales din partea celor carora le dam bani = ZERO!!!!!!!!!
5. Daca in elaborarea legilor s-ar urmari binele comun si nu afacerile politice cred ca totul ar fi mai simplu si mai clar si oamenii ar fi mai bine informati. De acolo insa si pana la braconaj sau alte infractiuni si contraventii la regimul pescuitului e cale destul lunga.
6. Forumul ar trebui sa fie e o adunare in care se dezbate si se discuta liber, cu scop constructiv... la noi mai tot timpul se transforma in cearta si cuvinte grele si asta nu prea imi place nici mie. Nu putem lasa orgoliile si ambitiile personale de-o parte si cred ca e tot o forma de autoeducatie sa ne invatam sa gandim constructiv si sa vedem partea buna a lucrurilor, nu sa atacam mereu partea mai putin buna.
Deocamdata cam asta am avut de spus, nu stiu daca va avea cineva rabdare sa citeasca tot, eu m-am chinuit sa scriu... Fir intins!
1. Este important sa fim cu totii responsabili in protejarea resurselor si asa putine pe care le avem si sa ne achitam taxele si asa cam modice pe care ni le-a impus statul, desi cand vine randul statului... se cam sta.
2. Interesant cred ca este de studiat ce indatoriri are un membru de asociatie cand constata anumite nereguli pe apele administrate de asociatia din care face parte, si cred ca asta il durea mai tare pe dl. Dinu, pe cand taxa aia de 30 de ron da numai drepturi nu te prea obliga la nimic. Din punctul asta de vedere cred ca apartenenta la o asociatie ar fi ceva mai normal si mai organizat, cred ca ar trebui sa facem eforturi sa ne unim si sa urmarim acelasi scop, astfel fiind mai tari, in loc sa facem 100 de asociatii care nu au niciun Dumnezeu.
3. Dinu este foarte bine intentionat si intr-adevar poate nu asa informat cum ne-am fi dorit dar oricum nu este personajul negativ deci nu stiu de ce se iau mai toti de el, in loc sa il completeze. Sa pescuiesti fara niciun fel permis, sau la pastrav cu momeli vii, s.a.m.d. nu se poate compara cu faptul ca nu stim numarul unei decizii, hotarari sau ordin.
4. Intr-adevar, nimeni nu poate fi absolvit de vina pentru ca nu cunoaste legea, fiecare are indatorirea sa se informeze in prealabil despre apa pe care vrea sa pescuiasca, ce regim are, ce taxe, daca pescuitul este permis, la ce specii s.a.m.d. Din nefericire, daca nu ar fi alte surse de informare, la cat de prost stam si la capitolul asta, am fi in stare sa batem pe la usi cateva zile si tot sa nu stim exact ce si cum trebuie sa facem. Pentru a te putea descurca in romania in ziua de azi e bine sa fii si economist si jurist si inginer, altfel e vai de capul tau. Informare, suport, ajutor, indrumare, mai ales din partea celor carora le dam bani = ZERO!!!!!!!!!
5. Daca in elaborarea legilor s-ar urmari binele comun si nu afacerile politice cred ca totul ar fi mai simplu si mai clar si oamenii ar fi mai bine informati. De acolo insa si pana la braconaj sau alte infractiuni si contraventii la regimul pescuitului e cale destul lunga.
6. Forumul ar trebui sa fie e o adunare in care se dezbate si se discuta liber, cu scop constructiv... la noi mai tot timpul se transforma in cearta si cuvinte grele si asta nu prea imi place nici mie. Nu putem lasa orgoliile si ambitiile personale de-o parte si cred ca e tot o forma de autoeducatie sa ne invatam sa gandim constructiv si sa vedem partea buna a lucrurilor, nu sa atacam mereu partea mai putin buna.
Deocamdata cam asta am avut de spus, nu stiu daca va avea cineva rabdare sa citeasca tot, eu m-am chinuit sa scriu... Fir intins!
imi pare rau dar aici trebe sa te contrazic putin...Tristian scrie:...Interesant cred ca este de studiat ce indatoriri are un membru de asociatie cand constata anumite nereguli pe apele administrate de asociatia din care face parte, si cred ca asta il durea mai tare pe dl. Dinu, pe cand taxa aia de 30 de ron da numai drepturi nu te prea obliga la nimic.
despre ce indatoriri vorbesti ? fata de cine ?
un asociat, fata de societate, fata de bunul public, fata de avutia statului (inclusiv bogatiile naturale) si fata de semenii sai, are exact aceleasi indatoriri ca orice cetatean al statului roman,... nici una in plus !
singurele indatoriri pe care le-ar putea avea un membru de asociatie, sunt doar cele pe care si le-a asumat fata de asociatia in care s-a inscris, si care tin de regulile interioare ale asociatiei la care a aderat, atat... dar asta nu are nici o alta treaba decat ca fata de asociatia in care s-a inscris si-a luat niste angajamente... numai ca si executarea acelor angajamanete trebuie sa se inscrie in limitele legii si sa nu degenereze in abuzuri fata de ceilalti cetateni nemembri, in raport cu orice problema de interes public sau bun public fata de care cetatenii, sunt sau ar trebui sa fie egali...
eu nu-l cunosc pe dl Dinu, deci nu contest ca dansul poate e (si probabil ca e) un om de isprava dedicat muncii in care s-a implicat, nici nu stiu sub ce forma, ca angajat, doar ca membru sau altfel,... (oricum mare importanta n-are sub ce forma)...
insa, ... in mod voit se mentine si se alimenteaza o confuzie de perceptie, ca o relicva perpetua ce provine din epoci mai de aur:
sub aspectul voluntariatului se incearca promovarea unor indatoriri patriotice care in mod inevitabil confera celor ce se implica voluntar intr-o problema de interes public", drepturi legitime de a vorbi si se manifesta de pe pozitii superioare celor neimplicati, fata de aspectul public respectiv, si de a decide sau constrange acesul acestora la bunul public in cauza...
punerea problemei in felul asta ca "eu fac... si tu nu", de aia eu sunt "bun" si tu esti "rau", si tot de aia eu am mai multe drepturi aici decat tine, e o chestie extrem de populista si mai ales dezbinatoare, asa cum le convine "fostilor", sa ramana...
in mod normal problema ar trebui sa se puna altfel, si anume nu prin ingradirea accesului cetatenilor care isi respecta indatoririle fata de stat, incepand de la conduita, legi si plata taxelor, ci prin creerea de facilitati suplimentare de catre stat, membrilor asociatiei care aduce imbunatatiri, sau conserva si ingrijeste bunul statului, in mod voluntar... dar fara a aduce atingere intereselor celorlalti...
adica de ex: permise mai ieftine pt asociatia respetiva... sau punerea la dispozitie a unui sediu,... sau arondarea unui tronson de apa pe care sa-l faca zona de trofee, si sa lase posibilitatea asociatiei pe respectivul curs sa investeasca si sa-si recupereze investitia prin valorificare proprie,... dar asta pe un tronson de apa, mic in comparatie cu numarul de ape pe care asociatia respectiva ajuta statul,... deci se pot gasi solutii ca toata lumea sa fie fericita,... numai sa se vrea...
insa in momentul de fata nu asta se urmareste... acum is felii gustoase...
unii cred ca e suficient sa fii implicat "voluntar si patriotic", ca sa devii mai proprietar decat cei pasivi, dar corecti altfel, pe felia respectiva... ba chiar ar exclude si statul din ecuatie daca se poate...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
super mega mare dreptate. si as completa ceva ce am mai zis anterior: se bazeaza pe faptul ca cei corecti vor da totusi un ban in plus, ca sa poata pescui acolo. which is lame.miky scrie: insa in momentul de fata nu asta se urmareste... acum is felii gustoase...
unii cred ca e suficient sa fii implicat "voluntar si patriotic", ca sa devii mai proprietar decat cei pasivi, dar corecti altfel, pe felia respectiva... ba chiar ar exclude si statul din ecuatie daca se poate...
-
- junior
-
- junior
@Tristian
multumesc pt. suport,intr-adevar legea asta care se schimba de la o zi la alta ma bulverseaza si chiar nu mai consider necesar sa-mi incarc memoria cu ea,sunt altii care fac asta.
La inceputul topicului am facut o greseala pe care o recunosc,afirmand ca este obligatorie apartenenta la un club,asociatie sau federatie pe langa permisul ANPA pt. a putea practica pescuitul sportiv.
De fapt doar am anticipat putin,exista un proiect de lege care se afla pe o masa undeva la Bucuresti,se spune acum ca sigur se va publica pana in 14 aprilie iar eu am inteles ca deja a fost publicat,oricum sigur va contine aliniatul referitor la apartenenta de o asociatie(iar ma ia gura pe dinainte desi-mi dau seama ca la noi nimic nu-i sigur).
De fapt totul a fost o miscare inteligenta de a aduce repede mai multi bani la buget(de la asociatii si pescari independenti) iar acum batalie.
multumesc pt. suport,intr-adevar legea asta care se schimba de la o zi la alta ma bulverseaza si chiar nu mai consider necesar sa-mi incarc memoria cu ea,sunt altii care fac asta.
La inceputul topicului am facut o greseala pe care o recunosc,afirmand ca este obligatorie apartenenta la un club,asociatie sau federatie pe langa permisul ANPA pt. a putea practica pescuitul sportiv.
De fapt doar am anticipat putin,exista un proiect de lege care se afla pe o masa undeva la Bucuresti,se spune acum ca sigur se va publica pana in 14 aprilie iar eu am inteles ca deja a fost publicat,oricum sigur va contine aliniatul referitor la apartenenta de o asociatie(iar ma ia gura pe dinainte desi-mi dau seama ca la noi nimic nu-i sigur).
De fapt totul a fost o miscare inteligenta de a aduce repede mai multi bani la buget(de la asociatii si pescari independenti) iar acum batalie.