Valea Iadului(aval baraj Lesu)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 31 Mar 2009, 09:09

Citind mesajele legate de acest subiect imi dau seama care este problema lui Dinu. Omul, in virtutea legilor care pana in 2008 permiteau concesionarea, administrarea, etc , a unor luciuri de apa , si-a facut planuri manageriale (poate bune) in legatura cu popularea,intretinerea resurselor acvatice si regimul de pescuit in "zona "lui. Insa peste noapte a venit alta conducere, cu alta ideologie , care a facut alte legi poate mai bune, poate mai rele , dar pe care trebuie sa le respectam. Aceste legi l-au surprins pe bietul om in "chinurile facerii" si toate planurile i-au fost date peste cap. Daca ar fi sa o iau pe plan moral i-as da omului dreptate, pentru ca acolo poate au fost investiti bani si munca. Dar nu pot fi de acord cu ideea ca acolo guverneaza o alta lege decat aceea la care ne supunem toti pescarii din Romania.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 31 Mar 2009, 10:04

acum vin de la Sediul Anpa Bihor si l-am intrebat pe Mihai Voda care e treba cu zona respectiva
Mi-a comunicat faptul ca APS Livada a primit zona respectiva in temeiul unei legi mai vechi. AJVPS a contestat in instanta respectivul act si a castigat, dar APS Livada a contestat decizia judecatoreasca.
Chiar daca i-a atentionat pe cei de la Livada sa nu sanctioneze pescarii cu permise care pescuiesc acolo (s-ar putea ca majoritatea sa nu stie de problema) mi-a recomandat sa evit zona ca sa nu imi fac drumuri
Voi intelegeti ce vreti

toma 76
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de toma 76 » 31 Mar 2009, 13:22

Nu stiu cati dintre dumneavoastra au facut ceva pentru APELE NOASTRE, in afara de datul cu presupusu pe un forum.Este o diferenta mare intre a avea idei si a le pune in practica( cei care conduc o afacere stiu)
Va plangeti ca APELE NOASTRE nu sunt pazite , ca se braconeaza.... dar 99 % dintre comentatori nu iau atitudine. In momentul in care apare cineva care incearca sa faca ceva pentru APELE NOASTRE este catalogat in fel si chip(nu dau detalii pentru ca va legati de fiecare cuvant in parte si se pierde esenta),fara a se astepta rezultatul acestei activitati, actiuni.
Nu siu cati dintre colegii nostri pescari din Oradea (care au postat anterior) au fost sa faca paza voluntara cand s-a golit acumularea Tileagd. A fost o activitate la care se putea participa indiferent de asociatia la care sunteti membri.
Daca sunteti mai buni de ce nu incercati sa faceti voi mai bine ceea ce incearca sa faca domnul Dinu ``prost``??
Stiti de ce? Pentru ca datul cu presupusu in Romania este sport national si este mai usor decat sa se ia atitudine.
Un aspect pozitiv al aparitiei concurentei in acest domeniu se poate vedea pe apele din jud. Bihor (anumite zone cel putin), s-au intensificat controalele din prtea AJVPS Bihor si mai fac si populari (nu numai cu caras), pentru ca nu le este indiferent daca isi pierd membri.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 31 Mar 2009, 13:33

Domnule Toma 76, cu tot respectul pentru ceea ce spuneti dati-mi voie sa va spun ca pana acum am cotizat la 2 asociatii care nu stiu sa fi facut ceva pentru mine ca si pescar. eu nu simt nevoia sa fac paza la pestii din apa atata timp cat mi-am platit cotizatia de membru. Daca as face eu paza as vrea sa stiu motivul pentru care platesc acea suma in contul unei asociatii. Sincer cu domnul Dinu nu am nici o treaba. Este de apreciat ceea ce face, dar din cate am inteles faptul ca pe o anumita zona pot pescui doar membrii unei asociatii mi se pare nedrept. La fel cum membrii asociatiei dansului pot pescui in orice apa publica, de ce eu nu pot pescui in zona respectiva?

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 31 Mar 2009, 20:40

Am urmarit acest topic si nu inteleg de ce va ambalati asa tare mai baieti.
Constatarile unor eventuale contraventii sau infractiuni privind pescuitul si respectiv aplicarea de sanctiuni se pot face de catre jandarmi, politisti sau inspectori piscicoli. Nici unii dintre acestia nu aplica legile imaginare ale d-lui Dinu, ci legile in vigoare din Romania, asa ca ... fir intins :lol:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 31 Mar 2009, 21:32

Legile in vigoare care reglementeaza practicarea pescuitului recreativ /sportiv sunt:
1. Ordonanta de urgenta nr.23/2008 privind privind pescuitul si acvacultura
2.Hotararea de guvern nr.1016/2008 privind cuantumul taxelor de licențiere și autorizare in pescuit si acvacultura
3.Ordinul nr.753/2008 al MADR privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale

Cam legile astea trebuie respectate fara a avea vreo problema cu vreun organ de control.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Apr 2009, 00:08

dinu profesoru scrie:@Musti
tu chiar nu intelegi nimic!!!
Chiar esti multumit de modul in care AJVPS a gestionat pana acum banii membrilor??
Esti multumit de situatia jalnica a apelor din prezent???
Nu stiu ce lucrezi sau cu ce te ocupi,dar aproape oricine intelege faptul ca intotdeauna concurenta inseamna un pas inainte in calitate.
Daca apele s-ar imparti, ideea este ca dupa cinci ani se face o evaluare iar cine nu corespunde dispare(asa este in Ungaria).
Monopolul este o aberatie de mult ingropata,dar pe care tu ti-o doresti cu ardoare,Nu inteleg de ce???
Am sa inchei aici orice incercare de a te lamuri,nu inainte de a reaminti ca NU OBLIG PE NIMENI SA DEVINA MEMBRU AVPS LIVADA,cu atat mai mult NU AM NEVOIE de membrii ca tine.
Nu stiu la ce iti foloseste sa stii cu ce ma ocup. Daca crezi cumva ca sunt angajat la stat, te inseli. Lucrez la o fabrica ce produce subansamble pt. echipamente de telecomunicatii, unde, din pozitia de director stiu sa respect concurenta. La fel cum stiu ce inseamna risipirea de resurse. La fel cum stiu ce inseamna legea si litera ei. La fel cum sper ca stiu sa ma comport ca un lider echilibrat al unui colectiv. Probabil ca tie iti scapa aceste amanunte. Dar, desigur, eu nu corespund exigentelor asociatiei tale, asa ca iti multumesc ca m-ai pus la punct.
Nu sunt multumit de modul cum arata apele noastre. Posibil ca AJVPS sa fi fost responsabil. Daca te uiti la ei in ograda, vei vedea ca si ei au populat ape, au pazit ape, etc. Imi dai exemplul Ungariei. Extrapolandu-l la Romanica, cine anume crezi tu ca va juca rolul de arbitru impartial intre diverse asociatii? Statul si ale lui institutii, care supervizeaza cu rea vointa sau incompetenta jaful cotidian de pe apele noastre? Ma faci sa rad.
Vad ca eviti in continuare sa-mi raspunzi ce inseamna a ma pune in legalitate cand pescuiesc pe portiunea de Cris pe care o revendici ca fiind exclusiv a AVPS Livada.
Ti-as mai pune o intrebare la care sunt de asemenea curios daca imi vei raspunde. Inainte de a fi lider AVPS Livada ai fost cumva membru AJVPS Bihor? Daca da, ce ai facut concret pt. a imbunatati activitatea asociatiei din care faceai parte? E doar o intrebare ...

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 01 Apr 2009, 20:47

danone scrie:Legile in vigoare care reglementeaza practicarea pescuitului recreativ /sportiv sunt:
1. Ordonanta de urgenta nr.23/2008 privind privind pescuitul si acvacultura
2.Hotararea de guvern nr.1016/2008 privind cuantumul taxelor de licențiere și autorizare in pescuit si acvacultura
3.Ordinul nr.753/2008 al MADR privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale
Acestea fiind zise ... punct !

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 01 Apr 2009, 23:03

@Musti
Esti patetic si ma indoiesc ca esti director cu capacitatea asta de sinteza pe care o ai.
Am cumparat cateva mii de bucati de pastrav indigen din buzunarul meu si le-am donat la ajvps pt. a popula Crisul Repede,procesul verbal este la d-nul Dejeu,filiala Alesd,asta am facut eu ca membru Ajvps. dar tu ce ai facut???

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 01 Apr 2009, 23:11

@danone
fugi cumpara-ti un iaurt repede,poate ai si tu curajul sa postezi macar cu prenumele adevarat.

Scrie răspuns