Valea Iadului(aval baraj Lesu)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nagy victor
senior
senior

Mesaj de nagy victor » 11 Mai 2009, 13:45

pescardeclean scrie:Sa va mai spun una buna! AJVPS Bihor susutine cu tarie pe un alt forum ca pe anumite canale colectoare din Bihor doar membrii lor pot sa pescuiasca. Incerc sa le demonstrez ca si canalele colectoare sunt ape publice, deci oricine cu permis poate pescui acolo. Argumentul lor este ca au primit acele canale in administrare. Nu se stie de la cine sau ce anume implica acest lucru. Intamplator cunosc foarte bine unul dintre aceste canale si stiu precis ca de curatirea malurilor nu se ocupa ei nicidecum! :evil:
Eu am postat lista cu acele canale :
ierul de la tarcaia pana la frontiera cu ungaria -31 km
canal colector intre tarian si tamasda-61 km
retele canale corhana intre homorog-frontira ungaria -8 km
retele canale culiser-intre salonta si frontiera cu ungaria-12km
canal cefa 3- intre cefa si radvani-4km
canal cefa 4 -intre pescaria proacva cefa si frontiera cu ungaria -5km
canalul taut barmod-30 km
si ca sa nu ajungem la discutii contradictorii si polemici prelungite , voi lua legatura cu AJVPS Bihor (de la ei am aceasta informatie) sa-mi permita sa postez actele care demonstreaza ca au aceste canale in administrare .
Daca cineva are informatii oficiale in legatura cu aceasta problema , rog sa posteze in acest topic !
multumesc !

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Mai 2009, 16:38

nagy victor scrie:
pescardeclean scrie:Sa va mai spun una buna! AJVPS Bihor susutine cu tarie pe un alt forum ca pe anumite canale colectoare din Bihor doar membrii lor pot sa pescuiasca. Incerc sa le demonstrez ca si canalele colectoare sunt ape publice, deci oricine cu permis poate pescui acolo. Argumentul lor este ca au primit acele canale in administrare. Nu se stie de la cine sau ce anume implica acest lucru. Intamplator cunosc foarte bine unul dintre aceste canale si stiu precis ca de curatirea malurilor nu se ocupa ei nicidecum! :evil:
Eu am postat lista cu acele canale :
ierul de la tarcaia pana la frontiera cu ungaria -31 km
canal colector intre tarian si tamasda-61 km
retele canale corhana intre homorog-frontira ungaria -8 km
retele canale culiser-intre salonta si frontiera cu ungaria-12km
canal cefa 3- intre cefa si radvani-4km
canal cefa 4 -intre pescaria proacva cefa si frontiera cu ungaria -5km
canalul taut barmod-30 km
si ca sa nu ajungem la discutii contradictorii si polemici prelungite , voi lua legatura cu AJVPS Bihor (de la ei am aceasta informatie) sa-mi permita sa postez actele care demonstreaza ca au aceste canale in administrare .
Daca cineva are informatii oficiale in legatura cu aceasta problema , rog sa posteze in acest topic !
multumesc !
Daca tot vorbesti cu ei, incearca sa afli si care ar fi prevederile legale care atribuie dreptul de pescuit sportiv pe canalele in cauza exclusiv membrilor AJVPS Bihor. Pt. ca nu sunt convins ca dreptul de administrare/gestiune/whatever implica neaparat si aceasta exclusivitate atata timp cat pe permisul ANPA scrie altceva.
Eu sunt membru AJVPS si nu m-ar afecta in nici un fel. Dar asa cum n-am fost de acord cu exclusivitatea AVPS Livada pe anume ape, nu e corect nici sa interzici membrilor altor asociatii sa pescuiasca pe ape AJVPS, atata timp cat au permis ANPA.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Mai 2009, 08:54

e prea devreme sa vorbim despre reciprocitate pe cand nici o asociatie nu are autoritate pe ape publice probabil nici pe respectivele canale ...
acum ca apele montane au fost data inapoi RNP-ului tre sa urmeaza ca apele publice , restu ce a ramas sa ajunga la asociatii , probabil dupa asta v-a discuta si reciprocitatea daca e cazul daca e interes ...
in orice caz decat sa ramana ape publice sau sa dea la RNP, mai bine sa ajunga la asociatii ca RNP nu repopuleaza si nu deranjeaza pe braconeri ...
numai, cand va fi daca va fi reciprocitate (in decembrie o sa ajungem si la asta) o sa incepe circul cu paznici care nu-s informati despre asta ... iar la revelion ANPA o sa suspenda contractele iarasi pe motiv ca au cerut cu 2 lei mai putini de la asociatii si de la pescari si incepem hartuiala din nou ...
daca bine amintesc in contractele anulate fiecare asociatie a avut ceva din canale , parca APS Livada din canal colector in zona Cefa , iar Aqua tot Valea Ierului, Barcaul si altele ... Ajvps nu stiu ce a avut ( ce a cerut)ca cand au depus actele a 2 oara in regula, deja si contractele a primii doua asociatii au fost suspendate , pai 8) :roll: ...
ineinte, pe vremea vechilor contracte parca a fost reciprocitate pe anumite ape sau portiuni de ape ...;
acum se aude tot feluri de pacturi intre asociatii-RNP sau asociatii-asociatii , insa draci mai stie ce sa crezi azi, ca nici daca vad cu ochii mei actul stampilat in regula nu mai cred :roll:

Scrie răspuns