Valea Iadului(aval baraj Lesu)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 30 Mar 2009, 13:38

@ Mihai V
Domnule Vasilescu,ar fi cel mai bine ca tu sa-ti vezi de treaba ta cum stii mai bine acolo la clubul tau,iar cand vii la pescuit pe Valea Iadului sa te informezi bine despre conditiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv din zona.
Primul nume(poate-l cunosti???) dintre cele pe care le voi posta,este domnul SAS PAUL RADU nascut in 1969 domiciliat in Cluj Napoca.
Dupa ce voi primii copiile proceselor verbale am sa postez si celelalte nume,nu de alta dar sa nu fac cumva vreo eroare si sa ma critici iar.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 30 Mar 2009, 15:06

AVPS Livada plateste catre ANPA o taxa de X lei lunara/trimestriala/anuala? pentru ca altfel e cam greu de crezut treaba cu gestionarea exclusiva, numai in baza unui plan de management, iar la capitolul 'lozuri': moca. Intre ANPA si AVPS Livada ar trebui sa existe un contract de concesiune pe acel sector altfel nu'mi pare deloc in regula sa cereti unui pescar, obligatoriu si permisul vizat la AVPS Livada. Sunt de acord cu dvs in legatura cu popularile si taxa pe care membrii asoc o platesc(mai mare decat cea a permisului ANPA), dar dpdv legal daca nu exista acel contract...

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 30 Mar 2009, 18:05

@Ionut
greu de crezut dar adevarat,restul sunt doar presupuneri...
Incercati sa intrati pe site-ul ANPA,acolo gasiti toate planurile de management acceptate cat si cele respinse.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 30 Mar 2009, 18:29

dinu profesoru scrie:...Eu mai intreb ca ar fi corect ca membrii altor asociatii sa vina la pescuit pe Valea Iadului doar cu permis ANPA de 30 Ron si sa aiba aceleasi drepturi ca membrii AVPS Livada care au platit 86 Ron si din banii carora s-au facut populari?E corect?...
Da, e absolut corect, atata timp cat si membrii AVPS Livada au pescuit si pescuiesc pe ape AJVPS Bihor, (a carei membri platesc o cotizatie aproape dubla). Permisul ANPA le confera acest drept. Mai intreb o data, desi data trecuta mi-ai catalogat spusele drept ineptii: de ce aceasta dorinta de divizare?
Daca voi vedea ca asociatia ta e mai activa si are rezultate bune, voi veni singur sa ma inscriu in ea. Nu trebuie sa ma obligi tu. Modul in care mi te adresezi nu ma convinge, insa, ca voi sunteti ceea ce caut... Mi-as dori o companie mai civilizata :wink: ...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Mar 2009, 19:08

Ionut the carp scrie:AVPS Livada plateste catre ANPA o taxa de X lei lunara/trimestriala/anuala? pentru ca altfel e cam greu de crezut treaba cu gestionarea exclusiva, numai in baza unui plan de management, iar la capitolul 'lozuri': moca. Intre ANPA si AVPS Livada ar trebui sa existe un contract de concesiune pe acel sector altfel nu'mi pare deloc in regula sa cereti unui pescar, obligatoriu si permisul vizat la AVPS Livada. Sunt de acord cu dvs in legatura cu popularile si taxa pe care membrii asoc o platesc(mai mare decat cea a permisului ANPA), dar dpdv legal daca nu exista acel contract...
Ionut, dupa cum se vede, titlul topicului spune ca e vorba de Valea Iadului, aval de baraj Lesu.
Iar daca te uiti aici:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8142
vezi ca in acele decizii (anulate intre timp, dar nu voi insista pe treaba asta ca nu ma prea intereseaza) era vorba doar de Valea Iadului amonte de baraj Lesu.
Deci chiar daca, prin absurd, ar fi valabile deciziile, Valea Iadului aval de baraj Lesu tot apa publica va fi.
Sambata voi fi la pescuit pe aceasta zona (la alte specii decat pastrav si lipan, aceste specii fiind prohibite). Astept orice doritor purtator de legitimatie sa ma controleze. Voi avea la mine doar permisul roz de la ANPA.

Si ca sa lamuresc si problema marilor braconieri clujeni, dusmanii pestilor bihoreni: am vorbit cu ei si intr-adevar erau 3. Dar toti aveau achitata taxa de 30 lei la trezorerie (pot dovedi cu poza chitantei) si isi uitasera acasa chitanta respectiva (distributia permiselor nu incepuse inca). Au recunoscut ca si-au uitat acasa chitanta, au acceptat procesul verbal si au achitat amenda de 150 lei. Au gresit si au platit! Ma bucur ca cineva totusi a pazit apa, dupa ce cu o saptamana inainte am sunat si am reclamat prezenta unor tipi cu plasele in rau, cand ne intorceam dupa o vizita la domnul Trandafir. Discutiile noastre cu respectivii s-au soldat cu pietre aruncate in masina noastra. Avem si poze, inclusiv cu posteriorul gol al unuia si cu masina altuia. Nu i-au prins pe plasari in ziua respectiva. :cry:

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 30 Mar 2009, 20:38

@Musti
tu chiar nu intelegi nimic!!!
Chiar esti multumit de modul in care AJVPS a gestionat pana acum banii membrilor??
Esti multumit de situatia jalnica a apelor din prezent???
Nu stiu ce lucrezi sau cu ce te ocupi,dar aproape oricine intelege faptul ca intotdeauna concurenta inseamna un pas inainte in calitate.
Daca apele s-ar imparti, ideea este ca dupa cinci ani se face o evaluare iar cine nu corespunde dispare(asa este in Ungaria).
Monopolul este o aberatie de mult ingropata,dar pe care tu ti-o doresti cu ardoare,Nu inteleg de ce???
Am sa inchei aici orice incercare de a te lamuri,nu inainte de a reaminti ca NU OBLIG PE NIMENI SA DEVINA MEMBRU AVPS LIVADA,cu atat mai mult NU AM NEVOIE de membrii ca tine.

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 30 Mar 2009, 20:46

@Mihai V
cine rade la urma rade mai bine,te asteptam cu drag sambata...desi cred ca nu ai sa vii.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 30 Mar 2009, 21:38

Domnule Dinu,

Sa spunem ca s'ar imparti cascavalul (haideti sa fim cat se poate de seriosi ca munca in folosul comunitatii nu face nimeni). V'ar conveni ca dvs (pescar sportiv si iubitor de natura) pe langa plata permisului anual de 30lei sa mai platiti cate XYZ lei pentru fiecare sector, administrat de o asociatie, in care vrei sa pescuiti? Mie unul NU! In decizie (facand abstractie de zona delimitata) spune ca se va practica un tarif de maxim 50% din valoarea permisului pentru pescuit recreativ sportiv; ori eu daca vin si vreau sa pescuiesc pe parcursul intregului an acolo, mi'ar trebui un permis eliberat de catre AVPS Livada in valoare de 86lei ceea ce reprezinta 286,66% din valoarea unui permis de pescuit recreativ sportiv...
art. 6 spune ca: "nerespectarea prevederilor prezentei decizii va duce la suspendarea/revocarea, dupa caz, a dreptului de organizare a pescuitului recreativ/sportiv"

Din decizie reiese ca AVPS Livada are aprobarea de a organiza activitatea de pescuit recreativ/sportiv, si nu imi parea ca prin termenul "organizare" are drept de concesiune, suveranitate cum vreti sa'i spuneti.
NU OBLIG PE NIMENI SA DEVINA MEMBRU AVPS LIVADA
Dar cu toate acestea sustineti ca nu se poate pescui pe acea zona fara permisul eliberat de catre AVPS Livada... interesant :?

cu asta inchei! chiar nu voi mai scrie nimic aici! o seara placuta

dinu profesoru
junior
junior

Mesaj de dinu profesoru » 31 Mar 2009, 08:22

@Ionut
doar tu ai folosit cuvantul concesionat pana acum,vad ca l-ai gasit si pe suveran...poate ajungem la monarhie.
Legea facuta in graba e ambigua si da posibilitatea la interpretari pe marginea carora putem polemiza tot anul.Cel mult in doua saptamani am inteles ca vor fi publicate noile legi,eu le stiu continutul in forma de propuneri,sigur nu vor multumi pe toata lumea si nici foarte riguroase in exprimare nu vor fi.
Am si eu destule probleme mai importante de rezolvat astfel incat inchei si eu aici acest capitol.
Mult succes.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 31 Mar 2009, 08:47

domnule dinu, din cate vad eu oamenii au venit cu argumente solide si cu legea in fata, d-voastra deveniti iritant cu asociatia vietii, + sunteti in urma rau de tot cu legile daca va tot legati de ajvps care nu mai are nici un drept asupra apelor. sunt curios de ce n-ati raspuns sesizarilor de braconaj cu plasa, dar va legati de pescarii care oricum elibereaza tot ce prind.
mie ca observator neutru mi-i se pare ca va legati cu disperare de bucata aia de apa sa strangeti niste cotizanti. ceea ce e destul de patetic.
Toata stima daca reusiti sa paziti apa si eliminati braconajul din zona, dar parerea mea e ca cei vizati de voi sunt pescarii cu bun simt care stiti ca o sa plateasca o cotizatie sa poata pescui, si va doare undeva de plasari si cei cu curentul care stiti ca oricum nu aveti cum sa-i opriti din pacate.

Scrie răspuns