Stiuca Delta Dunarii- Buletin informativ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
Salutare
Planuiesc cu un prieten o iesire in delta la inceputul lui Octombrie. O sa fim pe buget redus, in principiu la cort si nici de barca nu dispunem.
Ce loc imi recomandati, astfel incat sa fie accesibil cu masina, sa fie langa apa cu pesti (nu vizam ceva anume - dar ne-am bucura la stiuca si somn, bibanul si crapul foart bine veniti!) cu succes de pe mal. Sau poate sa inchiriem o barca ceva?
Multam
Planuiesc cu un prieten o iesire in delta la inceputul lui Octombrie. O sa fim pe buget redus, in principiu la cort si nici de barca nu dispunem.
Ce loc imi recomandati, astfel incat sa fie accesibil cu masina, sa fie langa apa cu pesti (nu vizam ceva anume - dar ne-am bucura la stiuca si somn, bibanul si crapul foart bine veniti!) cu succes de pe mal. Sau poate sa inchiriem o barca ceva?
Multam
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Merge stiuca ca nebuna pe lacul Trei Iezere. Daca mergeti dati pe partea cu salciile chiar in zona unde se termina nuferii, si nu in mijlocul lacului cum o fac, degeaba, o gramada de pescari. Trebuie mers cat mai devreme pentru ca pe la 10-11 se inchide magazinul de stiuci dar pana la ora aia veti avea deja cateva capturi de 1-2 kg. Si daca nu mai aveti succes la stiuca va veti distra garantat la jig la bibani, chiar la intrarile de pe canale in lac. Fir intins!
- wilddanube
- veteran
Am fost 9 zile la stiuca. Apa mare, limpede, cote relativ stationare. Acum scade tare .
Stiuca multa si marunta pe ghioluri, rar cate una la 2-3 kg. Pe canale( nu spun care) bucati mai mari, pana la 5 kg, numai la mal si pe cadere. Pe tractiune marlite. Foarte bine reprezentata piramida stiucografica -1 buc 4-5 kg, 2 buc 3-4, 4 buc 2-3, 8 buc 1-2 si multe sub, chiar cat lingura. Oscilanta a facut legea.
In perioada urmatoare in conditiile in care apa va scadea ( acum o sapt 336 cota Tulcea, si peste 5 zile estimativ 180) pestele cu siguranta se va redistribui.
Stiuca multa si marunta pe ghioluri, rar cate una la 2-3 kg. Pe canale( nu spun care) bucati mai mari, pana la 5 kg, numai la mal si pe cadere. Pe tractiune marlite. Foarte bine reprezentata piramida stiucografica -1 buc 4-5 kg, 2 buc 3-4, 4 buc 2-3, 8 buc 1-2 si multe sub, chiar cat lingura. Oscilanta a facut legea.
In perioada urmatoare in conditiile in care apa va scadea ( acum o sapt 336 cota Tulcea, si peste 5 zile estimativ 180) pestele cu siguranta se va redistribui.
-
- utilizator nou
IN SFIRSIT
IN SFIRSIT VESTI BUNE SPER CA PINA PE 1 OCTOMBRIE CIND AJUNG IN MILA23 SA FIE TOTUL OK WILDANUBE TE CUNSTI CU VALI OPRISANESCU? SINTEM VECINI SI NE STIM DE 20 ANI
- wilddanube
- veteran
Pe 5 oct. merg la Caraorman. Te rog wilddanube, pe tine şi pe toţi cei care aţi fost de curând în zonă, să mă ajutaţi cu ceva informaţii - se circulă bine spre Murighiol, ceva inundaţii, viituri, probleme !? Sper ca până plec să se stabilizeze cutra asta de vreme, că anul ăsta m-a băgat în draci. Mulţumesc . Ceva particularităţi ale zonei, locuri (teoretic) interesante din punct de vedere al populaţiei de răpitor, orice informaţie e binevenită, ţinând cont că merg acolo ptr. prima oară. M-am informat eu cât de cât dar nu strică un sfat în plus.
Am fost la intersectia can Caraorman cu can Litcov,in 2 zile nu a mers nimic,desi am incercat la absolut orice.Apa era limpede dar veneau o gramada de buruieni de pe lacuri.Am incercat si pe can Suez,am fost si pana la Cuibul cu Lebede,cu acelasi rezultate.Noroc ca ne-am scos parleala in zona dunarii vechi.Nu stiou ce sa te sfatuiesc,zonele arata bine,dar noi nu am prins nici macar biban,nu am vazut nici un atac de stiuca sau avat.Poate in perioada asta e altfel.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
- wilddanube
- veteran
Stiuca merge mai slabut din cauza vremii si a variatiei cotelor.
Eu personal n-am mai fost in delta de 5 zile . Apa a scazut dar acum creste din nou si se tulbura. Stiuci marunte sub kg pe ghioluri, rare cele la 2 si peste 2 . Chiar si cei care stau la mine si pe care i-am trimis pe locurile in care acum 10 zile luam stiuci la 3,4,5 kg n-au produs mai mari de 1,5 si destul de putine.In zona Uzlina se prinde multa mica si mult biban.
In delta a inceput sa ploua de ieri. Pana ieri n-au fost probleme cu drumurile.
Va tin la curent
Eu personal n-am mai fost in delta de 5 zile . Apa a scazut dar acum creste din nou si se tulbura. Stiuci marunte sub kg pe ghioluri, rare cele la 2 si peste 2 . Chiar si cei care stau la mine si pe care i-am trimis pe locurile in care acum 10 zile luam stiuci la 3,4,5 kg n-au produs mai mari de 1,5 si destul de putine.In zona Uzlina se prinde multa mica si mult biban.
In delta a inceput sa ploua de ieri. Pana ieri n-au fost probleme cu drumurile.
Va tin la curent