Spinning la clean in zona Pitesti...pe unde?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
salut tuturor celor din pit si din tara si tin sa ma multumesc pentru treaba frumoasa care o faceti aici. sunt novice in spinning, am mai incercat de cateva ori domeniul asta dar fara rezultate. din intamplare am dat peste site si sincer am 1000 de intrebari, dar sa le luam pe rand
iubesc cleanul de mic pentru ca era un peste greu de prins si evaziv.. si acum am emotii cand imi amintesc de prima captura mai "serioasa" prinsa pe raul Teleorman, la intestine de porumbel. problema e ca decat asa am reusit. vreau sa prind sportiv, dar mai intai am de invatat. mi-am comandat un Maver Stralis Spigot Spin 2,10m / 5-20gr , sper ca e bun. mulineta am deja ceva pe care pot sa o folosesc pana una alta, nu mai stiu ce marca si model, dar potrivita pe bat. Problema e ca nu am experienta deloc si v-as ruga sa ma ajutati un pic:
* Cu ce e mai recomandat sa incep? rotative, voblere, sau ce altceva?
* Recomandati-mi din randul mai sus numitelor cateva exemple clare, modele ce s-au dovedit "prinzatoare" si cu care ati incepe o partida de clean.
* Unde se mai gaseste cleanul pe la noi ?
Si nu in ultimul rand .. cateva sfaturi pt un incepator, orice e binevenit. Ms la toti

iubesc cleanul de mic pentru ca era un peste greu de prins si evaziv.. si acum am emotii cand imi amintesc de prima captura mai "serioasa" prinsa pe raul Teleorman, la intestine de porumbel. problema e ca decat asa am reusit. vreau sa prind sportiv, dar mai intai am de invatat. mi-am comandat un Maver Stralis Spigot Spin 2,10m / 5-20gr , sper ca e bun. mulineta am deja ceva pe care pot sa o folosesc pana una alta, nu mai stiu ce marca si model, dar potrivita pe bat. Problema e ca nu am experienta deloc si v-as ruga sa ma ajutati un pic:
* Recomandati-mi din randul mai sus numitelor cateva exemple clare, modele ce s-au dovedit "prinzatoare" si cu care ati incepe o partida de clean.
Si nu in ultimul rand .. cateva sfaturi pt un incepator, orice e binevenit. Ms la toti
Salut si bine ai venit,
Sfat: Pentru mai multe informatii despre pescuitul cleanului cauta in forum, vei gasi raspunsuri la aproape toate intrebarile tale.
Cleanul se gaseste in majoritatea apelor de ses si deal de la noi, depinde unde locuiesti pentru a primi informatii mai precise despre locuri si cu ce se prinde in aceasta perioada!
Poti incepe sa cumperi si voblere si rotative, toate mici, vezi in forum care au fost cele mai utilizate.
Incearca sa adaptezi ce citesti pe aici cu situatia din teren, oricum de obicei naluca cea mai prinzatoare ori ai uitat-o acasa ori este la magazin!
Fir intins!
Sfat: Pentru mai multe informatii despre pescuitul cleanului cauta in forum, vei gasi raspunsuri la aproape toate intrebarile tale.
Cleanul se gaseste in majoritatea apelor de ses si deal de la noi, depinde unde locuiesti pentru a primi informatii mai precise despre locuri si cu ce se prinde in aceasta perioada!
Poti incepe sa cumperi si voblere si rotative, toate mici, vezi in forum care au fost cele mai utilizate.
Incearca sa adaptezi ce citesti pe aici cu situatia din teren, oricum de obicei naluca cea mai prinzatoare ori ai uitat-o acasa ori este la magazin!
Fir intins!
"unde se mai gaseste cleanul pe la noi"?la noi..undecosti_e7 scrie:salut tuturor celor din pit si din tara si tin sa ma multumesc pentru treaba frumoasa care o faceti aici. sunt novice in spinning, am mai incercat de cateva ori domeniul asta dar fara rezultate. din intamplare am dat peste site si sincer am 1000 de intrebari, dar sa le luam pe rand![]()

of.. scuze, am uitat sa trec locatia. sunt din pit, mai precis in cart gavana. as fi vrut sa stiu unde se mai gaseste, pt ca mi s-a luat de bibaneii de pe budeasa... cleanul oricum ramane o slabiciune de-a mea. stiu ca acum cativa ani erau cleni pe "vadul vechi" (parca asa ii zicea) la varsarea acumularii bascov, am vazut chiar "monstrii" pe-acolo, dar nu am reusit sa prind mai deloc.
mai sunt/nu mai sunt? explicati-mi in zona mall cum e sau alte locuri unde il mai gasim. ca locuri generale , pt ca pe rau am cam o idee pe unde ar sta. aplic raul teleorman la o scara mai mare... cred
p.s. pacat de vremea urata, ca as fi facut zilele astea o iesire ...
mai sunt/nu mai sunt? explicati-mi in zona mall cum e sau alte locuri unde il mai gasim. ca locuri generale , pt ca pe rau am cam o idee pe unde ar sta. aplic raul teleorman la o scara mai mare... cred

p.s. pacat de vremea urata, ca as fi facut zilele astea o iesire ...
Loc de clean
Salut si bine ai venit printre spineri! Ideea e ca fiind incepator o sa ai oarece probleme cu localizarea; asa ca pt a te mai harsi putin in acest stil de pescuit iti recomand cu caldura Raul Doamnei care efectiv colcaie de cleni. E adevarat ca sunt mai mici ca pe Arges dar eu consider ca acest rau e "belea" pentru un incepator.
Alta problema e cu cleanul de balta gen "monstrii" de la Bascov... E un adevarat chin sa-i prinzi. Tu cum crezi ca au ajuns ei la dimensiunile alea daca nu prin viclenie si precutie. M-am dus ce-i drept vreo 3 saptamani in continuu pe acolo si intr-un final am reusit sa pacalesc unul dintre venerabilii de acolo. 48 cm
dar beleaua e ca totusi e cam mult de furca cu cei de balta asa ca nu-ti recomand pentru inceput aceste locuri deoarece in loc sa ti se para ceva relaxant spinningul va deveni o activitate plictisitoare si enervanta.
Ca naluci rotativele raman pentru mine cele mai prinzatoare, alaturi de voblerele de pana in 5 cm. Ca marci la rotative Mepps aglia ramane Dumnezeu, iar la voblere Salmo hornet m-au scos mai mereu din incurcatura.
Cam atat...Daca mai ai intrebari si pot sa te ajut o sa o fac cu cea mai mare placere!! Te-am pupat si fir tensionat la maxim!!
Alta problema e cu cleanul de balta gen "monstrii" de la Bascov... E un adevarat chin sa-i prinzi. Tu cum crezi ca au ajuns ei la dimensiunile alea daca nu prin viclenie si precutie. M-am dus ce-i drept vreo 3 saptamani in continuu pe acolo si intr-un final am reusit sa pacalesc unul dintre venerabilii de acolo. 48 cm

Ca naluci rotativele raman pentru mine cele mai prinzatoare, alaturi de voblerele de pana in 5 cm. Ca marci la rotative Mepps aglia ramane Dumnezeu, iar la voblere Salmo hornet m-au scos mai mereu din incurcatura.
Cam atat...Daca mai ai intrebari si pot sa te ajut o sa o fac cu cea mai mare placere!! Te-am pupat si fir tensionat la maxim!!

Re: Loc de clean
felicitari kauciuk pentru cele scrise!kauciuk scrie:Salut si bine ai venit printre spineri! Ideea e ca fiind incepator o sa ai oarece probleme cu localizarea; asa ca pt a te mai harsi putin in acest stil de pescuit iti recomand cu caldura Raul Doamnei care efectiv colcaie de cleni. E adevarat ca sunt mai mici ca pe Arges dar eu consider ca acest rau e "belea" pentru un incepator.
Alta problema e cu cleanul de balta gen "monstrii" de la Bascov... E un adevarat chin sa-i prinzi. Tu cum crezi ca au ajuns ei la dimensiunile alea daca nu prin viclenie si precutie. M-am dus ce-i drept vreo 3 saptamani in continuu pe acolo si intr-un final am reusit sa pacalesc unul dintre venerabilii de acolo. 48 cmdar beleaua e ca totusi e cam mult de furca cu cei de balta asa ca nu-ti recomand pentru inceput aceste locuri deoarece in loc sa ti se para ceva relaxant spinningul va deveni o activitate plictisitoare si enervanta.
@kauciuk
povestea ta imi aduce aminte de kevin nash in "monster pursuit" cand a pregatit un loc de pescuit crap de cum a dat primavara, ca sa pescuiasca in plin sezon. a sondat platoul lacului cateva saptamani, a gasit 2-3 zone cu potential mare si timp de cateva luni a nadit periodic, si-a pregatit strategia, pentru ca intr-un final sa faca vedeta un crap de peste 25 de kg intr-o vreme in care sarulestiul nu dobora record dupa record..
asa ca pe undeva intrebarea care se pune e: se merita efortul? se merita sa pierzi partide bune, dar usoare pentru una rara dar capitala? nu o sa raspund, o sa va las pe fiecare dintre voi sa va dati singuri un raspuns, desi nu e greu sa banuiesc care e acela
in alta ordine de idei, ma bucur ca e o colectivitate activa, merci de raspunsuri. sper ca joi o sa ajung sa fac o partida pe raul doamnei sau pe arges pe la euromall, sa vedem. deocamdata am un mepps aglia si un mepps comet , ambele nr.1 -3,5 gr. culoare : silver. voblere mai tarziu un pic. incerc cu astea 2.
ca metoda: lansez in aval recuperez incet? spre fund mai mult? intre ape? recuperare constanta sau cu variatii ? voi cum abordati ?
sunt multe intrebari dar incet incet poate prind si eu, mai ales daca teoria e dublata de multa practica. v-am pupat . va urma ...
povestea ta imi aduce aminte de kevin nash in "monster pursuit" cand a pregatit un loc de pescuit crap de cum a dat primavara, ca sa pescuiasca in plin sezon. a sondat platoul lacului cateva saptamani, a gasit 2-3 zone cu potential mare si timp de cateva luni a nadit periodic, si-a pregatit strategia, pentru ca intr-un final sa faca vedeta un crap de peste 25 de kg intr-o vreme in care sarulestiul nu dobora record dupa record..
asa ca pe undeva intrebarea care se pune e: se merita efortul? se merita sa pierzi partide bune, dar usoare pentru una rara dar capitala? nu o sa raspund, o sa va las pe fiecare dintre voi sa va dati singuri un raspuns, desi nu e greu sa banuiesc care e acela

in alta ordine de idei, ma bucur ca e o colectivitate activa, merci de raspunsuri. sper ca joi o sa ajung sa fac o partida pe raul doamnei sau pe arges pe la euromall, sa vedem. deocamdata am un mepps aglia si un mepps comet , ambele nr.1 -3,5 gr. culoare : silver. voblere mai tarziu un pic. incerc cu astea 2.
ca metoda: lansez in aval recuperez incet? spre fund mai mult? intre ape? recuperare constanta sau cu variatii ? voi cum abordati ?
sunt multe intrebari dar incet incet poate prind si eu, mai ales daca teoria e dublata de multa practica. v-am pupat . va urma ...

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. by Albert Einstein.
-
- senior
Re: Loc de clean
[quote="kauciuk"]Salut si bine ai venit printre spineri! Ideea e ca fiind incepator o sa ai oarece probleme cu localizarea; asa ca pt a te mai harsi putin in acest stil de pescuit iti recomand cu caldura Raul Doamnei care efectiv colcaie de cleni. E adevarat ca sunt mai mici ca pe Arges dar eu consider ca acest rau e "belea" pentru un incepator.
Alta problema e cu cleanul de balta gen "monstrii" de la Bascov...
de valcele din barca sau de budeasa ai auzit?
aia de pe bascov pe deversor, nu? sau aia de pe vadul vechi de la bascov?
Alta problema e cu cleanul de balta gen "monstrii" de la Bascov...
de valcele din barca sau de budeasa ai auzit?
aia de pe bascov pe deversor, nu? sau aia de pe vadul vechi de la bascov?