Spinning la clean in zona Pitesti...pe unde?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 04 Iul 2009, 19:56

fratelecelmic scrie:ok. poate pana atunci imi arati unul de peste kil.
As vrea eu :) Numai ca, deocamdata sunt si eu plecat si le-am dat un ragaz tuturor pestilor.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 12 Iul 2009, 07:55

hai ca m-am intors cu ploi...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 12 Iul 2009, 11:04

fratelecelmic scrie:hai ca m-am intors cu ploi...
Ploile sunt aici de mult, chiar de prea mult. Problema e ca din cauza deplasarilor si a vremii n-am mai reusit decat o iesire la Colonie in ultimele 9 zile... Barca n-am mai lansat-o de 3 saptamani, de la Olt.
Maine dimineata impachetez si la pranz ma car la Bucuresti de unde o tai inapoi peste balta marti dimineata. Sperasem ca azi sa fac o ultima iesire, asa ca de "la revedere"...dar, cu vremea asta...

aditud
senior
senior

Concluzii personale

Mesaj de aditud » 12 Iul 2009, 11:42

Lipsa unui mijloc personal de transport in timpul saptamanii lucratoare m-a facut sa ma axez pe locurile din jurul Vaii Marului sau pe centura Pitestiului unde ajungeam cu transportul in comun (Zavoi, Colonie). Problema e ca balastiera de aici lucreaza nonstop--trei schimburi--pana duminica dimineata la 7:00 asa ca numai duminica dupa masa se poate face ceva pe Arges in amonte de Budeasa. Am petrecut la VM patru duminici (inclusiv azi) de la finele lui Mai pana acum; una am "consumat-o" vizitand rude (din partea sotiei) din zona, intr-una a lucrat balastiera (in cea in care am iesit cu fratelecelmic si nija(?) la Golesti dupa-amiaza) si am batut degeaba raul tulbure de la confluenta cu Valsanul aproape trei km in aval pe curs, intr-una am prins balastiera oprita, apa cristal, si am luat clencioi din belsug (vreo 6 peste 250g iar 2 peste 500g) dupa-amiaza. Iar azi, no comment. In timpul saptamanii, apa-i pamantie si n-am avut in doua zile decat cateva trasaturi firave la wobbler, motiv pentru care am si renuntat sa mai ies in zona asta pe Arges de luni pana sambata si am batut drumul centurii Pitestiului. Din pacate, acolo n-am vazut decat vreo 3-4 clenuti in vreo 6 partide (alternand dimineata si seara) dintre care numai unul ceva mai rasarit luat la Mepps Aglia Gold marimea 0.

Intr-un mesaj viitor, voi incerca sa descriu cateva locuri care mi s-au parut ideale de spinning pe Arges in amonte de barajul Budeasa si cam la 3 km in aval de confluenta Argesului (cursul vechi) cu Valsanul. Din pacate le-am descoperit in duminica in care a lucrat balastiera si-am mers atat de mult (mult mai mult ca de obicei) pe curs tocmai pentru c-am sperat (in zadar) ca mai in aval apa va fi mai limpede. Sunt locuri cu vad mai ingust si apa mai adanca (50-80cm pe mijloc pe banc si peste 1m pe la mal, unde e si vegetatie). Mergeam in aval, lansam in aval si mulinam aproape liniar (cu putine sincope) cu wobbler-ul sarind pe fund din piatra in piatra, asa am avut cele mai multe atacuri si capturi (in duminica in care a fost apa limpede).

La fly n-am luat nimic! Ca sa ma asigur ca nu-i tehnica mea prea proasta am inlocuit mustele cu un carlig in care am incercat lacuste (chiar si un pianjen prins pe mal). Imediat am inceput sa scot clenutii, unul dupa altul. Nu-mi explic de ce nu pune gura pe artificiala, am incercat niste greieri si lacuste luate de la Cabelas care sunt imitatii aproape perfecte: se vedea bulboana dar pestele "dadea cu nasul" superficial si apoi o zbughea inapoi...am impresia ca nu ataca precum pastravul ci incearca intai naluca fara sa muste, chiar daca apa curgea destul de rapid si m-as fi gandit ca s-ar repezi la musca sa nu scape ocazia...

Inca o data, va multumesc inca o data pentru locuri si sfaturi! Sunt, de asemenea, bucuros c-am cunoscut pe nasolu, fratelecelmic, nija, 8888 si amidamar_u! Tinem legatura! Poate voi fi norocos sa pun poze nu numai cu largemouth bass ci si cu niste walleye (salau), smallmouth bass, stiuca sau ruda mai mare, pur americana muskellunge. Mai vorbim!

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 12 Iul 2009, 21:14

sorry nu am mai deschis calculatorul, fiindca noi tot am fost la bibi pe malul opus unde am fost impreuna.
povesteai de zona aia misto, in aprilie mai acolo sunt si pastravii.
cum se limpezeste argesul o sa ies cu barca in zavoi pe langa papurisul ala, ma mir cum de nu te-ai gandit sau nu ai observat seara clenii mari si stiucile.
oricum vb

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 15 Iul 2009, 21:53

de ce nu a intervenit jandarmeria si organele abilitate la macelul care a fost ieri pe barajul Tudor vladimirescu...?de ce platesc taxe pescarii sportivi?pentru cativa cleni pe zi iar altii cara peste cu sacii.???labagiilor!!

Matei Claudiu
veteran
veteran

Mesaj de Matei Claudiu » 16 Iul 2009, 09:33

am auzit si eu ca au golit barajul din tudor ieri!!!
dar am crezut ca m-a mintit persoana respectiva....
oricum barajul din tudor se seaca in fiecare an, cel putin o data!!!
asa ca......

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 17 Iul 2009, 14:18

nasolu scrie:de ce nu a intervenit jandarmeria si organele abilitate la macelul care a fost ieri pe barajul Tudor vladimirescu...?de ce platesc taxe pescarii sportivi?pentru cativa cleni pe zi iar altii cara peste cu sacii.???labagiilor!!
de parca ar fi prima oara cand se intampla asta in romania... nimic nou, aceeasi indiferenta

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 18 Iul 2009, 12:17

am trecut ieri cand am venit de la olt prin tudor. zeci de carute de colorati erau acolo, iare in namoale zeci de cacanari cu sacii dupa ei...
protectia mediului, jandarmi, ii doare in bascheti.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 19 Iul 2009, 00:30

fratelecelmic scrie:am trecut ieri cand am venit de la olt prin tudor. zeci de carute de colorati erau acolo, iare in namoale zeci de cacanari cu sacii dupa ei...
protectia mediului, jandarmi, ii doare in bascheti.
Salutare la toti! De curiozitate, pun si eu cateva intrebari. Ce inseamna exact ca "golesc barajul"? Scuzati naivitatea, n-am vazut asa ceva niciodata. Si se pare ca apei ii ia mult timp sa creasca la loc, observ ca intre postarile lui nasolu si cel al lui fratelecelmic sunt cateva zile. Sau sta barajul deschis (golit) mai mult timp?
In ultima instanta: pestii braconati nu erau pe cale sa moara, oricum?! Sau ar fi reusit sa supravietuiasca inghesuiti in baltoacele ramase pana ce se inunda totul din nou?

Imi aduc aminte ce am vazut in vara asta chiar la Pitesti pe Discovery cum la un accident asemanator la un baraj pe Colorado River, au fost anuntate autoritatile care au intervenit prompt si au salvat aproape toti pestii (ma rog, partea secata nu era prea mare). Era, pentru un roman ca mine, aproape hilar sa vezi oameni in toata firea (pompieri, politisti, lucratori la baraj etc) cu galetile si plasele prin noroaie...dar n-am mai ras cand am vazut ce-au realizat. Adevarul este ca n-ar fi trebuit sa fiu surprins: la cum ii stiu eu pe unii (destui) americani, le pasa mai putin de alte natii de oameni decat de flora si fauna lor...oricum, laudabil!

Scrie răspuns