Sacalaia - Lacul stiucilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Mihai, si eu am spus ca am auzit multe si fiecare stie si ii destept da daca il intrebi concret toti o dau in colturi. Nimeni nu spunce ce si cum deci probabil nu stiu si nici nu au vazut. Chestia e ca ne-am mai agatat dar nu stim in ce si n-am vazut setci, prostovoale, generatoare si grupuri electrogene pe-acolo, numai stiuci. Si am vazut destul de multe stiuci. Cine stie ceva concret sa spuna.
-
- senior
Cred ca toti cei care am pescuit la Sacalaia in anul 2008 simtim nevoia unei explicatii.
Anul trecut s-au prins multe stiuci, dar si caras si platica.
In toamna 2008 sa populat cu stiuca matura.
Anul acesta ( cu exceptia a doua saptamani imediat dupa prohibitia la stiuca) nu a mers deloc.
Sau, ca sa nu las loc la alte discutii, a mers foarte slab. Incomparabil cu anul 2008.
Carasul si platica parca au disparut. Si bibanul, la fel. ( exceptie biban soare mic).
Am asteptat sa se incalzeasca apa, dupa care sa se raceasca; sa cada vegetatia, sa vina ploile....
..........
In primavara am platit taxa ape ses AJVPS Cluj ca un fel de abonament la Sacalaia.
Nu imi pare rau ca am platit taxa.
Imi pare rau ca Sacalaia nu este ce as fi dorit eu sa fie. Ce promitea anul trecut.
Pacat. Mare pacat !
Si imi revine in minte ( obsesiv ) intrebarea: ce s-o fi intamplat ?
Nu vreau sa fiu rautacios, dar acest lac nu este lasat de izbeliste sau concesionat unui hapsan privat.
Vreau sa spun ca ar fi organe sau organizatii care ar putea sau/si ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare.
Anul trecut s-au prins multe stiuci, dar si caras si platica.
In toamna 2008 sa populat cu stiuca matura.
Anul acesta ( cu exceptia a doua saptamani imediat dupa prohibitia la stiuca) nu a mers deloc.
Sau, ca sa nu las loc la alte discutii, a mers foarte slab. Incomparabil cu anul 2008.
Carasul si platica parca au disparut. Si bibanul, la fel. ( exceptie biban soare mic).
Am asteptat sa se incalzeasca apa, dupa care sa se raceasca; sa cada vegetatia, sa vina ploile....
..........
In primavara am platit taxa ape ses AJVPS Cluj ca un fel de abonament la Sacalaia.
Nu imi pare rau ca am platit taxa.
Imi pare rau ca Sacalaia nu este ce as fi dorit eu sa fie. Ce promitea anul trecut.
Pacat. Mare pacat !
Si imi revine in minte ( obsesiv ) intrebarea: ce s-o fi intamplat ?
Nu vreau sa fiu rautacios, dar acest lac nu este lasat de izbeliste sau concesionat unui hapsan privat.
Vreau sa spun ca ar fi organe sau organizatii care ar putea sau/si ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare.
Mihai, si eu stiu ca vorbesti prostii in 90% din cazuri, si stiu si data si ora si chestii foarte concrete.MihaiV scrie:ba s'avem pardon ca vorbesc de chestii foarte concrete. stiu data, ora, numar de stiuci scoase pe la ponton, dimensiune. cui sa-i spun? poate celor din consiliul director al AJPS Cluj care au tinut mortis sa se renunte la sistemul C&R?
Daca esti atat de sigur si stii atatea "chestii concrete" legate de Sacalaia, de ce nu le scrii aici sa le citeasca toata lumea, sau de ce nu il anunti pe Andrei Pop, care stii bine ca se ocupa de problema Sacalaia.
Nu-mi spune ca nu ii stii numarul de telefon sau ca nu stii cum se ajunge la el ,pentru ca atunci cand e vorba de intins mana pentru sponsorizari stii la ce usa sa bati...
Personal, cred ca la Sacalaia exista o mica problema de administrare, dar avand in vedere conditiile, este foarte greu de schimbat peste noapte.
De asemenea, sunt convins ca stiuca este acolo, si nu s-a evaporat.Am vazut cu ochii mei exemplare foarte mari, dar avand in vedere ca au fost barberite un an intreg, mi-e greu sa cred ca exista stiuca care sa nu aibe cateva "pierce"-uri.
Prin urmare, nu cred ca aceste vietuitoare sunt atat de proaste incat sa se lase prinse mereu la acelasi lucru.Totusi e vorba de evolutie.
Stiuca este acolo, doar ca e mult mai shmechera ca inainte, nu mai pune botul pe orice.
Am vazut cu ochii mei fisa de monitorizare a celui care a prins peste 60 de bucati in prima zi la deschidere.Dupa aceea nu s-au mai prins.De ce ?
Pentru ca daca pui limba pe ceva care arde, suflii si`n iaurt....