Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 06 Noi 2009, 13:49

MihaiV scrie:Am fost acolo. Am vorbit cu pescari care au pescuit mult acolo anul asta si anul trecut. Am vorbit cu pescari care au fost la ultimele 4 concursuri de pe Sacalaia. Concluzia generala e ca lacul e doar fantoma a ceea ce era in urma cu un an. Desi Energofish a bagat multa stiuca in lac, desi s-a instituit regimul C&R, totusi paza a fost defectuoasa si multi au plecat cu stiuci acasa. Inca este stiuca, inca poti avea o zi buna in care sa prinzi 5-10 bucati, dar si zile groaznice. Nu mai e ca anul trecut cand au fost multe zile cu 30-40 de stiuci de om, nu au mai fost vazute acele stiuci adevarate, de peste un metru, care s-au prins relativ frecvent in anul precedent.
Pacat!
30-40 de stiuci de om ?!?! Pe ce planeta traiesti omule ?
Nu cunosc decat doua cazuri in care s-a prins un numar asa de mare, si ambele anul acesta in ziua deschiderii.
De regula se prindeau pana in 10 bucati de caciula, in zile exceptionale pana in 20, dar nici vorba de 30-40 bucati.
Si stiuci peste un metru s-au prins destule anul acesta, eu stiu cel putin 5 exemplare cu poze, la peste 100 cm...

Vorbesti.. din nou.. in necunostinta de cauza...

Si ca sa iti mai pe intelesul tau :
Pe Crisul Repede, mai prinzi lipani la orice ?
Pe un rau foarte pescuit, mai pun botu pastravii la orice musca cu bila nenorocita ?
De ce ? Pentru ca s-au educat.

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 06 Noi 2009, 13:53

nucus scrie:Din pacate,shoco,chestia asta nu prea tine la stiuci care ori au memoria foarte scurta ori instinctul de pradator il domina pe cel de autoaparare(ori amindoua).Doar in perioada de reproducere instinctul de pradare e inhibat de niste hormoni.
Cand prinzi o stiuca pe Sacalaia si vezi ca toata gura e plina de gauri si rupta`n doua, nu crezi ca devin in timp mai suspicioase ?

Probabil ca tine chestia cu instinctul dominant, dar mi-e greu sa cred ca nu se educa in timp.
Am patit de prea multe ori chestia asta si sunt convins ca nu e praf in ochi...

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 06 Noi 2009, 14:15

Foarte posibil sa ai dreptate.Apoi ,anul asta a mers cam rau la toate speciile.Lipanul si pastravul sint mult mai selectivi .

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Noi 2009, 15:02

Eu nu prea cred ca se invata pestele cu naluca. E parere personala si nu stiu nici ce spun studiile dar voi cauta. Fundamentul meu este ca o: stiuca de 10 kile care a mancat in cei vreo 12-15 ani de viata cateva tone de peste numarand cateva mii poate zeci de mii de exemplare, daca nu poate deosebi o bucata de lemn verde cu negru si cu coada de silicon rosie de ceea ce a mancat pana acuma, imi vine greu sa cred ca o sa inceapa sa invete cum arata un javalon, un zalt sau un slider. Daca ar invata ceva, eu zic ca primul lucru ar invata cum arata un peste si tot ce nu e peste, nu e de mancare. Poate ca sunt mai precaute dar nu cred ca poate afirma cineva ca nu se mai prinde la bass assassin si rapala numa la dracu mai stie ce. E absurd. Ori se prinde ori nu se prinde. Daca ar invata unii si sa pescuiasca si unde si cum poate ca ar avea alte rezultate. Nu ma refer la nimeni anume.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Noi 2009, 15:12

Legat de ce te arde si suflatul in iaurt mai cred ceva: ca nu simt cine stie ce durere, mai ales daca sunt intepate in gura si nu in exterior.

Motivatii:

Cea mai importanta este poate ca orice animal si inclusiv omul, daca il doare ceva sta cuminte, adica daca iti prinzi degetul la usa nu incepi sa tragi ca apucatul sau daca iti sucesc mana bine la spate probabil ca n-o iei la fuga, deci daca ar simti vreo durere insuportabila nu ar mai face si lumanari cu triplele in gura ci ar veni ca lemnul. Cu siguranta simte ceva dar mai mult ca vreo avarie. Ca dovada ca si organismul este adaptat, ii cresc dintii, i se reface tesutul moale din mandibula, branhiile rupte se mai sudeaza daca ruptura nu a fost asa de mare incat sa o omoare aproape instantaneu. Daca ar durea-o fiecare dinte care i-ar cadea ar fi vai de capul ei si nu ar manca cu zilele.

A doua ar fi ca bibanii, ghibortii si salaii capturati n-o scutesc deloc cu tepii lor si cam stim toti ca-s foarte neprietenosi. Asta este motivul pentru care inghite toti pestii cu capul inainte dar in gura in momentul capturarii isi ia destule taieturi sigur si n-am vazut-o sa scuipe vreun biban, ba ar mai baga unul...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 06 Noi 2009, 15:53

Tristian scrie: Cea mai importanta este poate ca orice animal si inclusiv omul, daca il doare ceva sta cuminte, adica daca iti prinzi degetul la usa nu incepi sa tragi ca apucatul sau daca iti sucesc mana bine la spate probabil ca n-o iei la fuga, deci daca ar simti vreo durere insuportabila nu ar mai face si lumanari cu triplele in gura ci ar veni ca lemnul. Cu siguranta simte ceva dar mai mult ca vreo avarie.

nu prea e asa, pai ia gandeste si altfel, daca omul de care zici e atacat de un caine si e muscat si incoltit, ce face ? sta cuminte in timp ce e muscat sau nu baga durerea in seama si incearca cu orice pret sa scape (chiar daca doare sa zic asa)
ex cu usa e aiurea, acolo omul stie clar ca numai asa ai iesire din situatie
exact cum cauta sa scape stiuca asa face orice alt animal salbatic prins si incoltit va incerca sa se elibereze si daca doare imens sa zic asa, pana la urma isi apara viata, nu are ratiune sa stie ce sa faca in momentele alea.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Noi 2009, 16:16

Bine, poate exemplele nu au fost dintre cele mai bune dar ideea era mai importanta, oricum eu cred ca gura fiind foarte expusa e prea putin sensibila ca dovada ca si dintii nu ii ies cu tot cu radacini si nervi ci cresc oarecum ca la rechin, vorbesc de cei mari de pe margini. Voi cauta si asta pe undeva sa vad ce gasesc si pun linkuri, care stie mai exact sa ne lamureasca si pe noi. Si nici biban crud n-as manca. :)

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Noi 2009, 16:27

@tristian

Eu zic ca adevarul e la ...mijloc.Ai dreptate cu simtul redus al durerii (cica e stiintifica treaba :P ) si cred ca fiecare dintre noi a avut ocazia sa prinda peste cu alt carlig,ancora,lingura in gura sau sa prinda pestele ratat cu putin inainte.
Pe de la alta parte, pe o balta extrem de pescuita , am constatat clar ca pestii se invata cu nalucile!Nu stau sa postez aici tot experimentul (roll: :P ),dar crede-ma ca aici a aparut stresul pescuitului cu naluci si la ora asta iti spune naluca cu care dai (inclusiv gramajul si firma producatoare :lol: ) inainte ca aceasta sa atinga apa!Si chiar nu glumesc...
Nu stiu daca acest lucru se aplica si la Sacalaia care este mai mare si cu apa mult mai adanca decat ce povesteam eu.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Noi 2009, 16:27

Deschid eu un topic pe discutii despre pescuit sa putem abera acolo si asta sa-i ramana Sacalaii... am gasiyt ceva articol, il postez acolo si scriu doua randuri poate atragem mai multi.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 08 Noi 2009, 19:19

Azi la Scalaia eu cu un prieten ,vreme deosebit de calda (in jur de 20C) eu nu am avut nici un atac (vobler;gume; spinerbait), colegu 2 marle la zalt.
Am vorbit cu un pescar care insista in larg cu jerckuri mari a zis ca a lut doar o marla......
Apa era ca morta, nici un atac , nu am avut nici o urmarire macar:((
Poate altadata... :roll:

Scrie răspuns