Raul Buzau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Marti fusei pe Buzau,incercind sa prind si eu primul pastrav din viata.Traseu Buzau -Varlaam,de aici inca 15 km pe Bisca Mica.Rezultate zero,desi locurile arata incredibil,nu credeam ca gasesc asa locuri superbe de pastrav .Apa era tulbure,datorita taietorilor de lemne,sint dezamagit ca nu am vazut macar o urmarire la vobler sau rotativa.Nu stiu daca faceam treaba la musca,oricum nu aveam la mine,am retinut in schimb promisiunea unui localnic pe care l-am luat cu masina de a ma duce el pe un riu cu pastrav si ,mai ales,lostrita.Stati linistiti,o sa ma duc,daca prind lostrita va fi cel mai mare secret ,chiar mai secret decit suma totala cheltuita pe pescuit.Am coborit de pe acolo,din munti ,cu un entuziasm greu de descris,cauzat de descoperirea acelor locuri superbe,pacat ca-s locuite,si in suflet cu promisiunea viitoarei expeditii la pastrav,si am hotarit sa incerc sa prind macar un clean,la Valea Lupului,desi mai aveam mai putin de 30 de minute de lumina .Am vazut multi localnici pescuind la scobar,cu destul succes,la clean,captura cea mai mare cam 700 g,la strugure,dar putini,am avut 4 atacuri,toate ratate,nu prea avea chef,o fi si ULX-ul cam tare pentru clean,deci gherla pe linie,dar nu am decit o singura nemultumire dupa 250 de km ,din Buzau,facuti pe drum,ca nu am vazut macar un pastrav sau o urmarire a nalucii.
ma gandeam ca dai vreo duma dar vad ca esti serios.rcorbu scrie:scobarul cu viermusi il pacalesc
si momit cu arpacas

kleniacule , cand o sa descoperi pastraviorii , sa tii pentru tine . eu am urmarit o persoana o vara intreaga , sa vad unde-i trosneste . n-am reusit exemplare ca ale lui dar tot a fost bine .
pe mine m-a mancat in curdistan sa zic si la altii...

oricum , aia care ajung in locurile greu accesibile nu prea sunt traistari .
l-am surprins pe unul in recital si l-am urmarit vreo 10min , pescuia la fly . cand m-a vazut a inceput sa dea numai aiurea , sa vad eu ca nu se prinde nimic . m-a bufnit rasul...

mi s-a facut dor de Siriu .

-
- veteran
Puteti sa va suparati ca nu va spun,dar am avut ceva experiente cu pescarusi ,nu pescari,declarati c-r ,care m-au lasat cu gura cascata si cu un gust neplacut,asa incit voi merge pe burta,nici nu ma agit sa rup masina,sa toc bani,sa descopar locuri bune de pescuit si sa le fac publice .Cel mai dragut e cind te duci sa-ti gasesti locurile ocupate sau vreun manelar care da la rima ,injurindu-l pe ala care a mintit ca e pastrav in riul ala.Nu sint adeptul c-r total,dar sint multe locuri unde trebuie sa intri si sa iesi numai in virful picioarelor.Rateurile cu ULX-ul se explica simplu:am folosit un fir textil cu inaintas mono,cleanul minca slab de tot,asa ca nu a fost greu.Am folosit un fir sunline foarte subtire pentru a lansa mai bine voblere de 1-2 g si rotative 00 si 01,am constatat ca nu le lanseaza prea bine,asa ca la urmatoarea tura voi folosi altceva.
Zona Vadu Pasii Buzau
Va rog pentru cateva informatii despre zona Vadu Pasii langa orasul Buzau!
Ce se poate prinde in aval de aceasta zona, caci in amonte am auzit ca sunt constructii hidrotehnice si populatia de peste s-a cam rarit.
Vin din Ploiesti si mi-ar pare rau sa pierd ziua nestiind unde sa pescuisc mai cu folos.
Ce se poate prinde in aval de aceasta zona, caci in amonte am auzit ca sunt constructii hidrotehnice si populatia de peste s-a cam rarit.
Vin din Ploiesti si mi-ar pare rau sa pierd ziua nestiind unde sa pescuisc mai cu folos.
-
- utilizator constant
Re: Raul Buzau
la pensiunea Izvorul... se poate aranja un acces la apa...
inca se mai poate savura o partida, la apa adanca.
eu cu un clean, coechipierul cu un "baban".
ambii pesti au ajuns in tigaie. sorry.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5880_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5136_n.jpg
inca se mai poate savura o partida, la apa adanca.
eu cu un clean, coechipierul cu un "baban".
ambii pesti au ajuns in tigaie. sorry.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5880_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5136_n.jpg
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
-
- utilizator constant
la aceeasi pensiune pe malul lacului Siriu: am cerut un mic dejun copios pt. 2 persoane si cheia de accses la malul lacului. primit dublu si 1 cheie.
vreme f. buna!!! peisaje de exceptie. aparatele foto acasa.
2 cleni la 25 cm.
fara bibani translucizi.
2 mese luate ancorati de copaci inundati in golful Sirias. cativa pescari frustrati ("parca dau in cada cu apa").
inca o data salmo hornet 3cm GT a dominat
, asa ca voi avea pt. Siriu o trusa formata dintr-un singur vobler.
sau data viitoare ma duc fara lanseta.

vreme f. buna!!! peisaje de exceptie. aparatele foto acasa.

inca o data salmo hornet 3cm GT a dominat

sau data viitoare ma duc fara lanseta.

The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
-
- veteran
Am fost Duminica trecuta aval de Valea Lupului cu aprox 2 km,am gasit locuri superbe,cu apa de la 0,3 m la 3m,cu pietre, cascade,din pacate clenii erau extrem de mici,am dat la fly ,probabil cleanul mai mare era pe fund,am vazut la localnici un singur clean de 400g prins dimineata la boaba de strugure. Din pacate la 13.00 am plecat,cred ca mai tirziu ar fi mers mult mai bine,se incalzea mai bine.