Rapitori in apropriere de Bucuresti

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Sep 2004, 15:25

V_B, vrem mai multe informatii despre tine si despre balta! :lol:

Am mai arata ca am fost pe baltile cu pricina (cred ca te referi la cea de la pod, venind dinspre Balotesti, in stanga. Daca treci podul, esti pe malul cu padurea.

Nu am vazut sa se prinda!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Sep 2004, 16:02

mie mi se pare suspect ca cineva isi face user pe forum si primul lui mesaj este sa dea un pont despre o balta unde sa prind stiuci cu sacul
asta in conditiile in care langa Bucuresti toata lumea e disperata sa gaseasca o balta cu rapitor

V_B, fara suparare, pana nu ne cunoastem mai bine pe forum informatia nu este credibila, suna a reclama

Valentin Comaneci
junior
junior

Mesaj de Valentin Comaneci » 14 Sep 2004, 14:25

Salut,
In urma vizualizarii pe pescuitul.ro si a unei discutii telefonice cu un tip Eugen, administrator, am decis sa vizitez acesta balta.Nu am putut pescui deoarece sunt numai 2 barci pe lac si care erau rezervate deja.Am sosit la indemnul acestui domn la 5.00 pe balta unde erau deja 2 masini.
Cei ce rezervasera deja barcile mi-au spus ca 2 barci sunt multe pentru suprafata lacului iar stiuci mari nu s-au prins.Am plecat fara sa mai stau sa vad cum arata balta catre Mariuta (Valea Mostistei).
Aici taxa este 200k de pe mal si 300k din barca.Am pescuit de pe mal de la 8.00 la 12.00, 2 buc. la aprox. 1kg iar amicul Dragos una de 2,3kg.
Au mai fost pescari care au prins.E cam dificil deoarece nu sunt multe locuri pe mal dar in lipsa de altceva ..............
Vali

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 14 Sep 2004, 15:24

Pescuiesc pe Valea Cociovalistei (raul care strabate Balotesti- Moara Vlasiei si se varsa in Caldarusani) din copilarie, ai mei fiind de 20 de ani fericitii posesori ai unui mic teren garnisit cu o cocioaba pe malul lacului. Lacul (raul) a fost numai partial decolmatat, din pacate '89 a venit prea devreme. Tipurile de peste difera foarte mult pe multiplele portiuni ale raului (de fapt un fel de lac cu curent aproape inexistent), unele ramanand 100% salbatice, altele populate ca la balamuc cu specii de crapi chinezesc, rar romanesc si caras. Baltile au fost braconate salbatic dupa revolutie, satenii sunt niste hoti patentati. Au furat o draga intreaga pe bucati, fara jena. Inclusiv cele populate au fost "navodite", pt ca primariile aveau termen de concesionare scurt. Concesionarul "golea" aproape tot lacul la plecare. Pe anumite portiuni se prindeau foarte bine (si se mai prind, pt cunoscatori) lin si caracuda.
Revenind, am prins si stiuca, intr-o vreme mergea la fel de bine ca in Delta. Prima mea stiuca prinsa la oscilanta (fabricatie proprie), dar si prima mea stiuca de peste 2 kg (kgr, adica reale, cantarite, nu kgp - kilograme-poza) se leaga de Cociovalistea. La fel, primul crap prins la lingurita (salbatic 100%). In ultimul timp (de 3 ani respectiv), se pare ca vor sa se ocupe serios de lac, pt ca are potential imens. Din pacate popularile si capturile au fost mai mult zvon, ma duc periodic cu sotia la plimbare pe mal sa vad ce mai pica si raman de fiecare data dezamagit.
De astfel de capturi impresionante de stiuca nu am auzit pana acum. Posibil, pt ca portiunile raului sunt bine izolate intre ele prin podete de pamant, dar eu ma indoiesc. Poate peste vreo 3-4 ani, cand "invizibilele" vor deveni de mult amintire!
Teodor Buliga

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Sep 2004, 15:53

adica nu e concesionat inca?

Se poate pazi cu doi-trei paznici?

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 14 Sep 2004, 19:40

Concesionarul s-a tot schimbat. De 3 ani se pare insa ca a ramas acelasi. In prezent sunt 2 sau 3 paznici, in functie de portiune ( fiecare are cam 4-5 km lungime, unele sunt mai scurte, cam de 2 km). Sa vedem ce-o iesi!
Teodor Buliga

pupu
veteran
veteran

balti

Mesaj de pupu » 14 Sep 2004, 20:31

acum doua saptamani am fost pe pantelimon pe partea cu parcul si am avut doua atacuri , am prins un salau de 65 cm si 2,4 kg duminica am fost din nou si nu am prins decat un biban ,cred ca avea cam 400 g in rest nimic ,va intreb daca stiti ceva locuri inspre stavilar spre cernica

numai bine.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 15 Sep 2004, 15:12

Domnule danr, faptul că am cont acum şi nu acum un an când l-am creat pe cel de pe crap.ro, ţine de comoditate sau mai bine zis de priorităţi - când nu ai nimic concret de spus, te poţi rezuma la privit. Legat de baltă în sine, puteţi experimenta, peşte există, chit că se pare că nu toţi au condiţiile optime de pescuit.

Ca să răspund la întrebare: Da, din barcă, pentru că de la mal era un pic mai greu din cauza bălăriilor. Se poate încerca de pe mal la luciul apei, direct pe verdeaţă, dacă doriţi senzaţii tari. :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Sep 2004, 16:45

va multumim foarte mult de informatie. si noi auzisem numai lucruri bune, dar am crezut ca sunt doar zvonuri mincinoase. acum ca ne-ati confirmat dumneavoastra, ne-am linistit. in weekendul asta venim sigur.

piticu
veteran
veteran

Pasarea?

Mesaj de piticu » 29 Sep 2004, 12:14

stimati colegi, intrucit voi fi aproape de aceasta balta vreau sa stiu daca am sanse acilea sau a ramas tot numai de platica? a fost cineva de curind?

Scrie răspuns