Oltul de la CHE Draganesti la CHE Frunzaru

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Oltul de la CHE Draganesti la CHE Frunzaru

Mesaj de todi » 09 Aug 2004, 09:02

Zona respectiva a fost concesionata. Pescuitul si [u]scaldatul[/u] sunt interzise. Din cate am inteles, beneficiarii contractului de concesiune sunt domnii Ion Tiriac si Ilie Nastase. Ce ziceti?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Aug 2004, 09:06

Pai, pe linga complexul Razelm-Sinoe, fostele crescatorii din Balta Ialomitei, ceva zone prin Delta si "asocierea in participatiune" la Sarulesti, de ce n-ar fi si Oltul pe lista?!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 10:12

pescarii de pe Frunzaru spuneau ca este vorba despre Dl. Raduta, care a venit personal si i-a scos pe pescari de pe balta
nimeni nu stie care este regimul de pescuit acum pe Frunzaru, sa vedem de la anu

1. un lucru bun: deja s-au apucat sa scoata toate setcile de pe baraj
2. lucru prost: acum nu se pescuieste si s-ar putea nici la anul ( la salau ma refer, ca platica sau ciortan nu ne intereseaza :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Aug 2004, 15:08

Dane,

am fost la Draganesti sambata si duminica, si am pescuit si in lac si la turbine. Am vorbit si cu cineva de la centrala care ne-a spus ca 200 m aval si amonte de baraje este proprietate hidro, deci daca te lasa sau nu sa pescuiesti acolo e problema hidro, in nici un caz a concesionarului. Pana acum tot problema lor era, cu actiunile de control de rigoare organizate de AJVPS. Ma indoiesc de faptul ca persoanele care au concesionat apa pot spune cine sa pescuiasca la centrale - luciu de apa neconcesionat. Poate ne poate lamuri Dan Craciun?!

Numai bine

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 15:14

si noi pe frunzaru pe la mijloc, ne-au spus niste pescari ca i-a luat raduta pe unii si i-a dus la politie
interesant traba asta cu 200 m aval si amonte de centrala, dar eu nu cred
eu stiu ca 100 m nu 200 este zona de protectie, adica nu s epescuieste deloc ceea ce e altceva, la o adica concesionarul poate sa vina sa fac scandal ca aici nu se pescuieste deloc........

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Aug 2004, 15:16

Si inca ceva. Mai sunt lucruri bune, pe langa cel mentionat de tine.

Am prins la rotativa si la oscilante niste pesti pe care i'am numit pe loc "pui de strapazan" :), salaiasi de 5, maxim 10 cm, multi, foarte multi. Inca si mai multi am prins puiet de avat, care se arunca pe absolut orice, inclusiv pe rotative nr. 3. Si nu aveau mai mult de 5-6 cm lungime. Inchipuie'ti ca "pescarii" obisnuiti locului i-ar fi bagat de urgenta in traista.

Sa nu mai vorbesc de puietul de pasnic care, neprins, va constitui o masa mult mai mult decat copioasa pentru rapitori.

Mai mult ca sigur o sa permita pescuitul sportiv contra unei taxe care sper sa nu fie substantiala.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Aug 2004, 15:19

A facut deja si s'a lasat cu controale de la Slatina, dupa spusele aceleiasi persoane. I-a cautat prin vestiare de lansete etc.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 15:20

nici un dubiu ca protejat fiind, frunzaru va fi in cativa ani un al doi-lea sarulesti
potentialul este enorm, este o apa deosebita
dar s-ar putea sa nu se poata pescui acolo, la fel ca la sarulesti, asta este temerea mea
nemaivorbind de faptul ca toti braconierii si pescarii sportivi se vor reorienta pe draganesti si rusanesti, sporind la greu presiunea pe apele respective, care si asa este mult prea mare.....

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Aug 2004, 15:33

Dane, rusanesti'ul ala mi se pare chiar mai putin umblat decat izbiceni. am fost de cateva ori si in afara de cativa localnici nu am vazut pescari. Comparativ cu frunzaru si amonte, este o apa pustie, iar din punct de vedere al salaului, acolo este mult mai mult si mult mai mare :). Nu ca n'ai sti... ;). Pe de alta parte, va fi mai usor si pentru AJVPS sa cutreiere zona respectiva, n'o sa mai aiba frunzaru in grija sa'i distraga lol. Si cine stie, poate ca o sa se gandeasca la faptul ca daca lucrurile o tin tot asa, n'o sa mai aiba ape sa controleze, asa ca o sa moara de foame. Sunt multe lucruri de spus, cert este ca pe noi nu ne'a gonit nimeni. Nici cei de la centrala, nici persoanele care umblau cu motoare pe apa tragand carlige dupa ei.

Sper sa ne vedem cu bine pe'acolo

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 15:38

pot sa te contrazic referitor la rusanesti
mult mai multi pescari decat pe frunzaru, coada de la rusanesti este plina de crapari tot anul ( asa zisele locuri de crap de la frunzaru sunt de fapt pe coada de la rusanesti ), si este plin de setci cat vezi cu ochii

Scrie răspuns