Miercurea asta am fost si eu + un prieten pentru prima oara pe Varlaam. Pescuit zi lumina, vreo 20 de stiuci aduse la barca de amandoi. Majoritatea in jur de 1 kil, vreo cateva mai rasarite in zona 1.5 - 2 kile.
Dupa cum au spus si baietii in postari anterioare, sunt turbate rau

. Nu stiu de la ce anume li se trage (antrenament special, mancare, apa de balastiera etc) dar eu unul n-am mai pescuit nicaieri stiuci asa dracoase. Tocmai de aia trebuie avut mare grija cum le drilluiti si manipulati (apucat cu gripul, dezgatare, eliberare), ca se agita foarte rau si pot fi ranite cu usurinta. Basca poti sa te alegi cu vreo ancora in degete - lucru asupra carora am fost atentionati si de catre administratorii baltii.
Conditiile pe balta sunt de nota 10. Curat si civilizat, baietii prietenosi, totul merge ca uns. Sper ca tot mai multe balti sa urmeze exemplul.
Revenind la stiuci, nalucile castigatoare in cazul meu au fost doua: un vobler imitatie stiuca din 2 bucati de la Jaxon si un shad Relax, ambele la vreo 10 cm. Am mers pe acel vobler tinand cont de densitatea mare de stiuci a baltii. Toate alea spre 2 kile pe care le-am prins erau pline de muscaturi
Am vazut cateva pixuri luate pe sus - la propriu - de niste marlite pe langa mal, cu sarituri complete deasupra apei.
Data viitoare o sa incerc niste imitatii de stiuci cat de mari gasesc.
Si neaparat minciog in loc de grip, oricat de smecher o fi el.
fire intinse!