lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Obletele
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de Obletele » 27 Sep 2015, 10:52

am fost ieri din nou pe Varlaam ... am pescuit din barca si caiac.. total 17 stiuci ( avem click counter mai nou ) . 2 de 2 kg, restul de 1kg . apa tulbure din cauza ca se lucreaza intr-o parte a lacului dar nu influenta prea mult...

mofturoase tare de tot ieri... n-ai bile in voblere? atunci lasa-le acasa. pe spinner bait nicio bucata... iar cand Savage Gear Cannibal Shad m-a dejamagit in alte dati ieri si-a spalat pacatele . Surpiza din trusa a fost un Deps Buzzjet cu elice de vreo 12 cm, o garamida de vobler.

recomand naluci mari ..cat mai mari, cele mai mari pt a putea face selectie.

nu stiu ce le fac administratorii la stiuci dar parca au extacy in ele.. nebune rau!

in concluzie: prea frumos lacul si peisajul iar asta compenseaza poate uneori activitatea pestilor, mai plecam de acasa si cu premiza ca mergem la peste, nu dupa peste!

:respekt:

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 29 Sep 2015, 10:11

Am vazut pe pagina de facebook a lacului varlaam o captura in septembrie de 12 kg, stie cineva mai multe informatii? poza a fost facuta la mal, oare a fost prinsa de la mal?

adrianm
junior
junior

Mesaj de adrianm » 29 Sep 2015, 18:09

salut,

din cate am vorbit cu madalin a fost prinsa din barca in spatele stufului pe platoul acela la o guma mare(?!) nu stiu cat de mare, care era desenata sa imite o rosioara.

stima

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 29 Sep 2015, 21:07

In spatele insulei mari? spre locul unde se fac lucrarile?

adrianm
junior
junior

Mesaj de adrianm » 29 Sep 2015, 21:53

nu, cum te uiti dinspre pontonul de unde se iau barcile, pe partea dreapta este acea limba de stuf si in spatele ei zicea ca aprox pe mijloc. adica in dreptul ultimului ponton de pe dreapta. pe mijloc acolo, cam pe acolo am prins si eu cele mai mari. unde s a astupat mini golfuletul din spate acolo cade apa si devine mai adanca si cred ca stau chiar pe prag daca il pot numi asa.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 30 Sep 2015, 07:03

:respekt: Gata, stiu locul :D E plauzibila rosioara de plastic, la cate rosioare mari are balta, nu ma mir ca dintoasele mari le prefera :mrgreen:

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 09 Oct 2015, 11:40

Miercurea asta am fost si eu + un prieten pentru prima oara pe Varlaam. Pescuit zi lumina, vreo 20 de stiuci aduse la barca de amandoi. Majoritatea in jur de 1 kil, vreo cateva mai rasarite in zona 1.5 - 2 kile.

Dupa cum au spus si baietii in postari anterioare, sunt turbate rau :). Nu stiu de la ce anume li se trage (antrenament special, mancare, apa de balastiera etc) dar eu unul n-am mai pescuit nicaieri stiuci asa dracoase. Tocmai de aia trebuie avut mare grija cum le drilluiti si manipulati (apucat cu gripul, dezgatare, eliberare), ca se agita foarte rau si pot fi ranite cu usurinta. Basca poti sa te alegi cu vreo ancora in degete - lucru asupra carora am fost atentionati si de catre administratorii baltii.

Conditiile pe balta sunt de nota 10. Curat si civilizat, baietii prietenosi, totul merge ca uns. Sper ca tot mai multe balti sa urmeze exemplul.

Revenind la stiuci, nalucile castigatoare in cazul meu au fost doua: un vobler imitatie stiuca din 2 bucati de la Jaxon si un shad Relax, ambele la vreo 10 cm. Am mers pe acel vobler tinand cont de densitatea mare de stiuci a baltii. Toate alea spre 2 kile pe care le-am prins erau pline de muscaturi :!:
Am vazut cateva pixuri luate pe sus - la propriu - de niste marlite pe langa mal, cu sarituri complete deasupra apei.

Data viitoare o sa incerc niste imitatii de stiuci cat de mari gasesc. Si neaparat minciog in loc de grip, oricat de smecher o fi el.

fire intinse!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Oct 2015, 11:08

ieri pe Varlaam au fost conditii nasoale de presiune si solunar si stiuca nu s-a hranit. Presiunea in scadere i-a pus capac adunat cu efectul solunarei.Am prins 3 pe un swimbait SavaGear FT si am avut cateva atacuri pe DUO SP100. SI bibanul fugarea de zor firca pentru ca stia ca stiuca doarme in bradis.

Am prins 2 peste 1.5kg si sub 1kg. In rest o zi frumoasa cu soare buna de plaja.

Nu recomand sa se mearga pe scaderi de presiune(ieri 2 mb in 4 ore si un trend de scadere constant) care sa suprapuna si cu solunare nasoale. Macar presiunea sa fie ok.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 20 Oct 2015, 20:16

ne-ai spart cu solunarele astea!

sambata pe solunare tot nasoale: pe o balta - 3 salai in 4 oameni.
Pe altele: 6-8 kg de salau / om.

Pe aceleasi solunare, tot in Romania, nu pe Marte sau pe Pluto.

E adevarat, alti oameni, dar solunara garantat a fost aceasi peste tot.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 20 Oct 2015, 20:31

fly,care naiba sunt baltile alea cu 6-8kg de salau de fiecare?(nu vb aici de c&r)-oricum este un termen pe care tu nu-l folosesti...
ori ai fost pe Ebru si nu spui nimic
:D

Scrie răspuns