lacul varlaam
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: lacul varlaam
Eu am vazut pana si solunare diferite pentru aceeasi luna, pe diferite site uri, deci..... nu le bag in seama. Insa conditiile meteo influenteaza sigur partida
Trebuie sa mi iau un ceas destept cu barometru:D

Eu nu plec la pescuit pana nu imi spune Neti Sandu horoscopul.
...hai sa fim seriosi, am devenit prea "atenti" la tot.

...hai sa fim seriosi, am devenit prea "atenti" la tot.
Do it with passion or not at all !
Alex-BAV scrie:Eu nu plec la pescuit pana nu imi spune Neti Sandu horoscopul.![]()
...

Eu am o vecina care-mi citeste-n zatz
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
- crapmaniacul
- veteran
Nemernic scrie:Alex-BAV scrie:Eu nu plec la pescuit pana nu imi spune Neti Sandu horoscopul.![]()
...![]()
Eu am o vecina care-mi citeste-n zatz

-
- veteran
First presiunea daca variaza mult e nasol ,am un ceas bun si in 10-15nimute au fost variatii de 0.4-0.5 mb si 1 mb in interval de o ora. Scaderi sau cresteri e nasol oricum.Pe stabilitate rezultatele au fost excelente 0.1--0.2mb in 2-3 ore.
Solunarele decid si ele tendinta generala,Conteza si temperatura apei si influenta metabolismului, diferentele de temperatura in timp scurt , vant, claritatea apei.Cu cat mai multi factori instabili sau negativi cu atat mai putine sanse.
Solunarele decid si ele tendinta generala,Conteza si temperatura apei si influenta metabolismului, diferentele de temperatura in timp scurt , vant, claritatea apei.Cu cat mai multi factori instabili sau negativi cu atat mai putine sanse.
da` pestele, pestele ce zice?cristian.ene scrie:First presiunea daca variaza mult e nasol ,am un ceas bun si in 10-15nimute au fost variatii de 0.4-0.5 mb si 1 mb in interval de o ora. Scaderi sau cresteri e nasol oricum.Pe stabilitate rezultatele au fost excelente 0.1--0.2mb in 2-3 ore.
Am fost si eu pe Varlaam, vineri 16 Oct si v-as propune un mic exercitiu, dar mai intai vreau sa imi exprim opiniile.
Este clar ca densitatea de stiuca este una foarte buna pe aceasta balta, chiar daca media este undeva la 1,5 kg numarul capturilor si comportamentul pestilor in drill iti asigura satisfactia partidei de pescuit.
Din punct de vedere organizatoric totul este la cote inalte, de la amenajarile de pe balta, drum acces, pontoane, barci cu sau fara motor electric, in functie de preferinta sau comoditate, curatenie si oameni pe masura care te ajuta cu sfaturile de rigoare.
Partida mea s-a desfasurat in conditii de vreme nu f favorabile, presiune fluctuanta in crestere, vant destul de puternisc si dupa amiaza si ploaie.
Cu toate acestea eu am capturat undeva la 11 stiuci cu un varf de 2,5 kg, iar colegul meu undeva la 6 buc cu un varf de 2 kg.
Pe balta au fost undeva peste 10-15 barci, la care se adauga pescarii de pe mal.
La marimea baltii s-a cam pescuit in regim de concurs, ca sa zic asa....
Din spusele administratiei si a pescarilor care au mai fost pe balta, ziua a fost una relativ slaba, eu unul, personal am fost multumit.
Totusi stau si ma gandesc cam cate stiuci sa fie in balta ca numar, daca pun o medie de 15 stiuci pe barca si 10 barci pe apa, ar rezulta ca doar in ziua aceea s-au capturat 150 de stiuci, deci cam 1000 stiuci intr-o saptamana, cam in cat timp s-ar ajunge ca toate stiucile din balta sa fie intepate macar odata (repet, ziua fiind considerata una slaba).
Personal consider ca odata cu conditiile de vreme care influenteaza comportamentul pestilor si presiunea pescarilor are o influenta destul de mare asupra numarului capturilor, acestea scazand pe masura ce stiucile din balta au fost prinse odata.
Si ca sa inchei, dupa ce am folosit cam tot ce aveam prin trusa, de la linguri rotative, oscilante, shad-uri, grub-uri, voblere de toate formele si marimile, castigator s-a dovedit un rattlin de la Strike pro de 6,5cm si un x-rap de 8 cm!
Fir intins!
Este clar ca densitatea de stiuca este una foarte buna pe aceasta balta, chiar daca media este undeva la 1,5 kg numarul capturilor si comportamentul pestilor in drill iti asigura satisfactia partidei de pescuit.
Din punct de vedere organizatoric totul este la cote inalte, de la amenajarile de pe balta, drum acces, pontoane, barci cu sau fara motor electric, in functie de preferinta sau comoditate, curatenie si oameni pe masura care te ajuta cu sfaturile de rigoare.
Partida mea s-a desfasurat in conditii de vreme nu f favorabile, presiune fluctuanta in crestere, vant destul de puternisc si dupa amiaza si ploaie.
Cu toate acestea eu am capturat undeva la 11 stiuci cu un varf de 2,5 kg, iar colegul meu undeva la 6 buc cu un varf de 2 kg.
Pe balta au fost undeva peste 10-15 barci, la care se adauga pescarii de pe mal.
La marimea baltii s-a cam pescuit in regim de concurs, ca sa zic asa....
Din spusele administratiei si a pescarilor care au mai fost pe balta, ziua a fost una relativ slaba, eu unul, personal am fost multumit.
Totusi stau si ma gandesc cam cate stiuci sa fie in balta ca numar, daca pun o medie de 15 stiuci pe barca si 10 barci pe apa, ar rezulta ca doar in ziua aceea s-au capturat 150 de stiuci, deci cam 1000 stiuci intr-o saptamana, cam in cat timp s-ar ajunge ca toate stiucile din balta sa fie intepate macar odata (repet, ziua fiind considerata una slaba).
Personal consider ca odata cu conditiile de vreme care influenteaza comportamentul pestilor si presiunea pescarilor are o influenta destul de mare asupra numarului capturilor, acestea scazand pe masura ce stiucile din balta au fost prinse odata.
Si ca sa inchei, dupa ce am folosit cam tot ce aveam prin trusa, de la linguri rotative, oscilante, shad-uri, grub-uri, voblere de toate formele si marimile, castigator s-a dovedit un rattlin de la Strike pro de 6,5cm si un x-rap de 8 cm!
Fir intins!
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
-
- veteran
19 si 23 Oct. au fost 2 zile dificile dar cu solutii rezonabile doar pe 23 cand s-au hranit clar mai bine si am avut solutii clare
http://conceptcustomrods.ro/varlaam-19-si-23-octombrie/
http://conceptcustomrods.ro/varlaam-19-si-23-octombrie/
-
- veteran
Am mai fost de 2 ori saptamana asta(luni,vineri) si conditiile meto au fost nu tocmai favorabile presiunea relativ instabila. Am prins doar pe un tip de vobler var cu flat crank dar mare, lung si discret in vibratii. Pescuit adaptat apei reci si particularitatii voblerului.
Cu cat ai mai multa rabdare cu atat sunt rezultatele mai bune
Revin cu un articol scurt saptamana viitoare
Cu cat ai mai multa rabdare cu atat sunt rezultatele mai bune

Revin cu un articol scurt saptamana viitoare
-
- veteran
Varlaam si street fishing http://conceptcustomrods.ro/varlaam-si-street-fishing/