lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de cristian.ene » 11 Sep 2015, 17:46

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 11 Sep 2015, 19:23

cristian.ene scrie:Cel putin 5 stiuci in jur de 2-2.5kg scapate imediat dupa muscatura.
de unde ti ai dat tu seama ca aveau 2,5 kg daca au fost scapate imediat dupa muscatura si muscatura, dupa cum o descrii, era mai mult de tatonare? :elkgrin:

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 11 Sep 2015, 19:57

Maine merg cu un prieten pe Varlaam... fie ploaie, fie vant abia astept! Sper sa am o partida memorabila...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Sep 2015, 20:13

imediat insemana 5-10 secunde ,muscaturile erau intre 25 si 35m , la prima schimbare de directie scapau. Desi dau cu ancore debarbetate nu am scapat nici o stiuca agatata decent. Vorbm de voblere si 2 ancore Gamakatsu sau Owner de marimi respectabile.
Mi-a dat seama dupa cum indoiau lanseta sau daca resuseau sa ia fir si vorbim de 30lb si multiplicator si un comportament diferit in drill. Am avut probleme mai mari cu unele de 2.5 -3kg decat cu cele de 4-5kg. Uneori viteza mai mare poate sa fie fatala in combinatie cu barca ,ancora si o lanseta HM. O trecere neprevazuta pe sub barca si ramai fara bunatate de lanseta.

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 12 Sep 2015, 21:24

Super balta! Foarte curata, stiuci nervoase, administratia Jos palaria! 25 bucati , cel putin, vreo 10-15 scapate, 2 drilluri cu ceva mai rasarit.. in rest atacuri din toate pozitiile ... majoritatea intre 1-1,5 kg

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 13 Sep 2015, 18:22

Am fost si eu azi pe Varlaam

Aici ceva rezultate
Imagine
Imagine
Imagine
ImagineImagine

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 14 Sep 2015, 07:15

Din pacate am fost singur, si am pescuit doar de pe mal asa ca poze nu am foarte multe in comparatie cu cate stiuci am prins. Doua mai rasarite, si un salau frumusel :D Naluca castigatoare spinnerbait ul.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Sep 2015, 09:06

Ieri la Varlaam stiucile erau apatice cu exceptia celor care saracele ingheau nalucile in gat de le iesea prin branhii. Comparativ cu joi datele au fost ,,similare,, mai putin soarele constant v.s plajon de nori si vantul ceva mai slab dar nu atat de slab incat apa sa fie oglinda. In multe zile lumina mai puternica de duap ora 10 facea ca nalucile sa fie mai vizibile in apa nu tocmai limpede. Mai este si bradissul care incepe sa se descompuna.

Motivul hranirii slabe nu este legat nici de presiune, nici de solunara pentru ca ep 10septembrie trebuia sa fie o zi excelenta si totusi stiucile muscau indecis, la fel pe 13 sept. solunarul spunea o zi buna si cu toate astea a fost o zi deloc stralucita. Apa cu acceasi vizibilitate in toate zilele.
Revin cu un scurt articol si poze cu voblere in fundul gatului.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 16 Sep 2015, 09:40

Nu poti avea o reteta clara pentru stiuca. In primavara am prins bine pe vobler si pe plastic. Am incercat ultima data cu voblere si nimic, la plastic slab, insa foarte bine pe naluci cu vibratie mare, naluci agresive, gen spinerbait. Eu cand am fost duminica trecuta era presiune mare pe lac, multe barci, caiace. Eu am fost singurul de pe mal, insa daca stii locurile, merge bine si de pe mal :mrgreen: Cum nimeresti naluca care se potriveste momentului incepe spectacol. Cel mai mare exemplar l am luat inainte sa plec, pe la ora 17.00, o stiuca frumoasa. Am prins constant pe parcursul zilei, fara momente de apogeu, probabil ca spre seara devine iar interesant de pescuit. Eu sincer astept frigul si sa se mai limpezeasca apa un pic, sa se termine si lucrarile si se mai schimba datele. Am incercat si topwatere, fara rezultat din pacate, a prins cineva pe naluci de suprafata?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Sep 2015, 10:42

Alex am toate combinatiile posibile de spinnebait(palete, marimi.reflexii,culori de skirt sau plastice) inclusiv simple cu plastice si sunt zile ca ieri cand spinnebaiturile nu sunt eficiente. Treaba a fsot studiata 22 de partide anul asta partide in care am testat echipament de baitsating si toate tipurile de naluci.
In zilele cele ami dificile am 2 modele de voblere agresive si suspending care prind si au prins si ieri.Spinnerbaitul este o naluca care prinde pe niveluri bune sau acceptabile de hranire daca este demotivata trebuei ceva sa-i dea timp in pauzele de recuperare si sa fie agresiva in acelasi timp.
Unele voblere pot sar spinerbaitul nu.

Cat timp apa a fost limpede plasticele , voblere si spinnebaiturile au fost cele mai eficiente cu mentiunea ca plasticele au adus cele mai mari stiuci din mai multe motive. Anumite voblere manuite cum trebuie prind mai multe situci decat plasticele si fara pagube inutile plus ca pescuitul este mai spectaculos si mai dinamic.
De cand s-a tulburat greav cel putin ca ca numar spinerbaiturle si voblere foarte reactive au fost cele ami eficiente cu mentinea ca anumite voblere prind si cand pe spinnerbait se prinde accidental.
Pescuitul cu spinnerbait este eficient dar si mai monoton decat cel cu voblere.

Daca tot exista atat de multe tipuri de voblere se pot selecta cateva clase de vobler ecare sa prinda in orice situatie sa pescuiesti la stiuca ca la salau mi se pare un non sens.

Am incercat la topwatere in mai iunie si nu am avut nici un atac chiar daca am avut momente cand luau voblerele imediat ce cadeau pe apa. E un lac prea pescuit si mic si sunt prea timide cred.

Scrie răspuns