Imi sustin in continuare spusele in ciuda celor care vor sa ma convinga ca salaul la Izvoarele e cata frunza si iarba , ba ca pastrama a fost extraordinara si din cale afara (urez felicitari sincere) ba ca la Jero Joca meseriasii dau gherle la stiuca si nici la Chiroiu nu se prinde mereu.
Undeva in cele de mai sus sunt bucati de adevar impletite cu bucati de neadevar , cazuri punctuale, generalizari care nu au relevanta si substanta si nu vreau sa polemizez cu nimeni. Parerea mea pe care mi-am exprimat-o in urma sedintei de duminica a fost subiectiva dar reala, punctuala dar cat se poate de proprie si personala si mi-o sustin.
Pe Chiroiu, aceasta balta destul de grea, nu stiu cum se face ca nu imi mai aduc aminte de cand am avut ultima gherla, intr-o zi cu vant puternic si valuri mari din vara trecuta trebuie sa fi fost, dupa care tot sa mai fi fost peste 10-13 partide. De ce nu prea ai gherle acolo ? Nu neaparat ca suntem noi prea pescari (desi de bine de rau avem tangente cu fenomenul de peste 25 de ani), asta nimeni nu poate decide cu o certitudine si e o chestie fara sens , ci ptr faptul ca acolo e material in balta suficient si daca insisti cum trebuie toata ziua si nu esti paralel cu fenomenul, nu ai cum sa nu iei o marla macar. Tind sa cred , poate gresesc, ca si daca la Izv. era suficient si decent de mult material in balta asa cum mi s-a tot sustinut si repetat obsesiv ca sa-mi intre-n cap mie si altora, patru oameni in vreo 10 ore fara pauza care au dat roata baltii la pas tot ar fi dibuit un strap ametit si chior duminica la multitudinea de giugele si stiluri de spin folosite. Sau macar ar fi intrat o stiuca imbracata ca am fost avertizat ca desi nu sunt atat de numeroase precum salaul, sunt foarte mari si rapace.
Atentie, nu contest ca poate duminica a fost o combinatie malefic de proasta de solunar pagubos, presiune atmosferica oscilanta , grupa sanguina improprie , ph-ul apei afectat de roua diminetii, eruptii solare radiante gamma si urarile celor de acasa pline de duh , dar peste toti acesti factori perturbatori , impresia mea este (nu ma deranjeaza daca credeti ca e gresita, dar nu am suficiente motive sa cred invers in afara spuselor lui Dan Ingineru pe care tre sa-l cred pe cuvant) ca ceva salau e in balta , ca in multe alte balti dealtfel (nu le mai enumar), dar acolo nu e o balta de salau, atentie la diferenta , e exact ca mancarea si mancarimea ... Jos palaria pentru festinul care a avut loc la concurs si prieteniile legate acolo, din pozele facute si din povestiri au fost momente frumoase, sarbatoresti si relaxante dar una e una si alta e altceva.
Oricum ceea ce s-a dorit, respectiv reclama gratuita la o balta modesta – parerea mea - s-a obtinut din plin si moka, dar asta nu tine de foame prea mult, nu poti pacali lumea si a doua oara cu aceeasi minciunica / gutuie. Eu am inchis capitolul izvoarele aici si ma voi concentra cu predilectie spre alte zari mai senine.