dunarea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: dunarea

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 10:41

puffyk scrie:[.....]
A mai existat si un chinez scos la japca(cu ancora), la 6-7 kg. Desi sunt total impotriva acestui stil de pescuit, sunt de acord cu practicarea lui avand ca specie tinta chinezul....Adevarul este ca atunci cand pescuiesti dupa el(in suprafata apei), nu ai cum sa agati sau sa ranesti altceva....
asta-i buna ... cica japca dedicata la chinezi :shock:

multa apa mai trebuie sa curga pe dunare pana sa ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 13:27

Dai cate o bere tuturor forumistilor daca iti arat ca am dreptate?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 13:37

puffyk scrie:Dai cate o bere tuturor forumistilor daca iti arat ca am dreptate?
tot japca se cheama !!! :oops:

ps : si da, chiar nu ma intereseaza cum se face :shock:

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 14:05

Pai daca nu te intereseaza, de ce arunci pisica si fugi?
Dunarea este infestata de chinez, toti vor sa scape de ei dar noi suntem eco-friendly...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 30 Iul 2012, 14:17

Fitofagii, in ape naturale sunt daunatori. Vezi si cazurile din SUA, unde s-au inmultit peste masura si au cam dus la extinctie speciile indigene. Si din pacate, si in Dunare au inceput sa apara foarte multi fitofagi. Cu alte cuvinte, nu m-ar deranja daca toti fomistii din romania ar da la japca numai dupa fitofag,dar pe de alta parte, legea interzice japca, chit ca este in scop "nobil" :D

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 14:43

Acum 2 saptamani pescuiam cu un StrikePro, caruia i-am modificat ancorele. Cel de 6.5. La un moment dat am crezut ca am agatat tramvaiul. Daca nu se dezgata dupa 50 metri, cred ca imi lua foc mulineta.....
Ieri dmineata, la fel....Am agatat doi de carca in 15 minute. Invariabil, au scapat imediat....
Sunt puhoi.....
Metoda cea mai buna si foarte "umana" este teapa dupa agatare.Asta am aflat-o vorbind cu un baiat care numai asta face si, culmea, elibereaza tot ce nu este chinez. Fie mulineaza cu viteza ca la avat, fie inteapa la modul clasic dar foarte usor, fara zmucituri. Aveam impresia ca danseaza cu batul in mana... La un moment dat, zup!, simte cum firul se blocheaza si pestele o ia pe curent la vale. Chinezul este singurul care demareaza pe curent si fuge, nu se incurca! Atunci se opinteste si inteapa, dupa care urmeaza drilul care determina febra musculara.....
Din pacate, este ilegal. O fi bine, n-o fi?Ramane ca fiecare sa judece cum crede.... :|

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 14:44

Sa multumim Dambovitei din aval de Bucuresti ca nu se propaga Somnul Pitic...

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 15:18

In ceea ce priveste termenul de "fomist"....
Exista foarte multi oameni care nu au de ales si traiesc in zone unde chiar nu ai ce sa faci. Au salarii de mizerie, salarii ce nu pot fi completate cu nimic. Un fitofag pe masa chiar nu ar strica, mai ales ca, spre deosebire de pestii din balti, gustul si componenta fitofagului de Dunare sunt extraordinare. Obisnuiesc sa cumpar peste cand nu prind, iar fitofagul este 5 ron/kg. Un fitofag de 6-7 kg ajunge 30-35 lei, cat 2 pachete de tigari de calitate.
Revenim, nu trebuie sa ii categorisim ca 'fomisti' pe cei ce-si duc existenta din roadele Dunarii. O spun cu mana pe inima ca dunarean de 7 ani, week de week pe malul apei.
Ca in ultimii 2-3 ani, niciodata nu am vazut o abundenta mai mare de peste. Toate lozincile astea cu "Salvati!" sunt praf in ochi.
Impactul pescuitului sportiv asupra marelui fluviu este absolut neglijabil.
Tot ce trebuie sa facem este sa lasam curat locul unde stam. Pestele isi poarta singur de grija....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 15:45

puffyk … nu neg faptul ca toti chinezii aia nu ar dauna dar pana la urma tot japca se numeste si sub nici o forma nu am cum sa fiu de accord cu asa ceva. asta este, nu impartim aceleasi idei ...

nu sunt dunarean si in ultimii ani din pacate am ajuns tot mai rar sa pescuiesc acolo dar pot spune ca am prins mult mult mai putin decat in alti ani (pe dunare nu pescuiesc decat la avat) si am o gramada de amici cu care mai vorbesc si care se plang de cat “de mult” peste e in dunare.

cat despre termenul de “fomist” folosit de attilaf facea referire la categoria aia de oameni care vand peste, oameni care nu vor sa munceasca sau carora li se pare prea greu sa se duca sa castige un leu cinstit si atunci toata ziua stau si plasuiesc, curenteaza si dau la japca pentru a vinde pestele si majoritatea se duc si isi beau banii prin vreo carciuma pentru ca a doua zi sa o ia de la capat (si mai nasol e ca altii platesc ca boii taxe la stat ca sa aibe astia parte de ajutor social). nu am absolut nimic cu omul care isi opreste un peste pentru a il praji sau oamenii care nu au ce pune pe masa si atunci retin cate un salau dar de aici si pana a vinde in fiecare zi kilograme si kilograme de peste e cale lunga. din partea mea ar fi foarte OK daca braconajul s-ar pedepsi cu inchisoare ... in felul asta cu siguranta vedeam altcumva malurile raurilor.

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 30 Iul 2012, 17:09

Nu iti face probleme, felul cum gandesti este absolut just.....
Eu traiesc de ceva vreme printre baietii de la Dunare(sunt din Bucuresti) si am inceput sa le inteleg necazurile, conceptiile...
Si, ca sa va ridic un pic moralul, hai sa va spun cum este cu pestele de la Dunare...
Somnul...anul acesta a inceput foarte tarziu, din cauza viiturilor. Dar odata ce s-au prins primele exemplare, media a fost de 4 kg si peste. Foarte multe driluri cu pesti peste 30-40 kg, 6 bucati prinse si fotografiate(in jur de 25 kg), plus cativa de 50-60 prinsi la plase. Am info despre unul de 105 luat la Giurgiu si cati n-or mai fi fost....Asta inseamna mult peste!
Crapul a inceput sa mearga de 2 saptamani, intre 5 si 10 trasaturi pe zi....media este de 3 kg....
Carasul si altbitura...la greu!
Avatul...este activ, pesti multi si mari, s-a prins chiar unul de 10 kg(sper sa fac rost de poza cat mai repede). Din pacate sunt miliarde de obleti si are de unde alege....
Salaul....nu este sezon, se prinde ocazional si rasfirat. Cand va incepe el, prin septembrie-octombrie cu varf spre decembrie, garantat voi pune poze de n-o sa va vina sa credeti. Pe 1 decembrie 2011 am cantarit la un prieten 4 bucati intre 8-12 kg....
Adica ce nu au prins multi profesionisti din reviste cu tot Sarulestiul lor!
Asa ca mergeti cu mare incredere!

Scrie răspuns