dunarea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Re: dunarea

Mesaj de puffyk » 02 Aug 2012, 11:32

Am fost si ieri, si alartaieri.....
Stiam ca avatul incepe sa dea foarte tarziu, pe la 8.30 seara si tie foarte putin, cam 10 minute. Alartaieri, la 8.25, a inceput. Furtuna! Cu traznete. Retragerea a fost imediata!
M-am ambitionat, insa, si am plecat si ieri. La 6 terminam serviciul, la 7.20 eram pe apa. Pana la 8.30, nimic!
La 8.31, buf! 2 kg, StrikePro.
Colegul meu dadea cu un Ratlin' de la Rapala. Buf! si la el! 1 kg.....
Asta a fost tot....inca o ora cu noaptea in cap am pescuit, nimic n-a mai tras..... :(

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 09 Aug 2012, 14:15

Dunarea de week-ul trecut....
Primii pesti au fost luati de mine, celalalt de Andrei....de fapt, Valeria!
Iar poza e a lui Edy....
Imagine
Imagine
Imagine

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Aug 2012, 18:50

puffyk scrie: Ca in ultimii 2-3 ani, niciodata nu am vazut o abundenta mai mare de peste. Toate lozincile astea cu "Salvati!" sunt praf in ochi.
ma...sa fiu al dracu'..
te-ai gandit ca "abundenta" aia , este doar faptul ca ai capatat tu , mai recent ,oarecare experienta intr-un anumit stil si ca te-ai dotat cu tehnica ?
mai demult ,altfel se "citea" apa. si culmea ,prindea aproape oricine.
ca ,avea ce .
aia ,abundenta :wink:

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 13 Aug 2012, 16:25

Ai dreptate, dar doar pe jumatate....
Cealalta jumatate inseamna fiecare week pe apa, de 6 ani incoace!
Ca era mult peste acum ani de zile, nimic de zis dar si acum este destul iar stirile alarmiste nu ne fac decat rau.....
Vad cat se pescuieste industrial zi de zi si spun cu mana pe inima ca mult mai mult rau fac cormoranii. Cu 3 barci de industrial care iau numai carjanca, impactul eco este minim....

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Aug 2012, 16:50

puffyk scrie: Cu 3 barci de industrial care iau numai carjanca, impactul eco este minim....
ar fi bine sa asa cum zici tu, dar din pacate nu e.....

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 13 Aug 2012, 17:00

In afara de zona Giurgeni, unde e cu adevarat...jaf!, pe unde am umblat, semnalele au fost foarte optimiste...Acum ce sa zicem....si oamenii aia de la Giurgeni, Harsova sau Tandarei trebuie sa traiasca, asa ca folosesc singura resursa din zona......Dunarea!
Acum o saptamana era unul cu un sturion de 1 metru si-l tinea atarnat, in conditiile in care doar sa detii un asemenea peste inseamna puscarie! Asta este tara noastra, nimic nu e intamplator!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Aug 2012, 20:12

tare mult mi-as dori sa-ti impartasesc optimismul si sa-i inteleg pe "industriasii" aia care n-au din ce trai.
am pescuit toata vara pe borcea in zona cegani. nume care nu mai reprezinta nimic.cega la 1,5 kg ,la rama alba de padure nu surprindea pe nimeni.
numai saptamana trecuta scoteau baietii "cega" de maxim 25 cm. buna la ciorba. motivatia lor.
nu luau babusca sau cosac mic. si ala bun la ciorba. daca n-ai ce manca....da-i in ciorba de aici...la sapa..frate. ca-i bun si porumbul. ala muncit . nu de furat.
m-am bucurat tare mult ,ca am reusit sa prind vaduvita de juma de kil. am crezut ca disparut.pe vremurile alea, cu abundenta prindeam de 2kile cand dadeam la avat sau la coropisnita cand dadeam dupa somn.
ma ami si suparam ca-mi strica gandacul. nu stiam c-or sa urmeze vremuri in care tot pestele-i bun de ciorba. ca orice maruntis...
la clonc... cativa. si aia chiar traiau din asta. am cunoscut oameni care dupa doua piese plecau acasa.
dar inaca nu aparusera garoii aia acre sa te salute la giurgeni.
du-te sa cumperi peste din ghindaresti. ia sa vezi scandal..

offf!

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 16 Aug 2012, 07:43

Rezultatele de duminica si de ieri.....
Avat, avat si iar avat.....multi si mari. A inceput si crapul(nu va intereseaza) iar somnul, dupa cateva zile de acalmie, si-a facut iar simtita prezenta...
Avatii sunt mari (1-4 kg) si ataca intre orele 20.00 si 20.15. Pana la 20.00 si dupa 20.15 este acalmie totala. La Oister insa, prin copaci, atacurile se succed toata ziua. Foarte multi mici, din pacate....
Nimic la salau, desi mi s-a spus ca pe la Cernavoda s-a mai luat, tot seara... Am incercat niste gume(acum poti tine fundul si cu 50 grame) dar degeaba. Ca o chestie haioasa, la salau nu poti da din cauza....randunelelor(prigorii sau ce-or fi ele...). Sunt foarte multe si iti dau permanent ciocane in fir, de zici ca s-a mutat tot salaul din Dunare pe locul tau de pescuit. Dupa doua-trei intepari in gol, m-am prins....nu e de pescuit momentan!
Fir intins, ne mai auzim saptamana viitoare!

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 23 Aug 2012, 14:46

Spectaculos....
A scazut apa si o ia bine la Popper. Salmo.....Mare....
12 bucati in 30 minute, pesti intre 1 si 2 kg, unul singur la aproape 2.5 kg.....
Ieri, 22.08....

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Aug 2012, 14:52

...pai si Oister-ul? :)

Scrie răspuns