Delta Dunarii, Gura Portitei sau Sulina

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Buster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Buster » 30 Iun 2010, 16:52

Salve la toti. Daniel, te rog sa-mi dai si mie doua-trei infomatii intrucat urmeaza sa ajung saptamana viitoare la gp, asa ca ar fi foarte utile;
- pestii mai sunt afectati de viermii care-i bantuiau in trecut (tenie,sarma etc) ?
- sigur se poate merge la canalul 5 ? stiu ca era zona protejata cu tot grindul lupilor si prin urmare pescuitul interzis. oricum lista de arii protejate se actualizeaza anual asa ca nu ar fi exclus sa se permita anul asa.
- la ce merge salaul ?? te-ai dus pe canal spre golovita sau chiar langa insula ??

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 30 Iun 2010, 18:13

melculbeat scrie:
danielcocea scrie:apropo de traversat...lacul se cheama Golovita....si este extrem de periculos...noi cand am venit "doar" batea vantul si am mers cu un ditamai impingatorul....am fost foarte udati si foarte zdruncinati.....daca este lacul linistit merge si cu gonflabila......cel mai rau este de la "bisericuta" la "capul dolosman".....adica locul unde se intalnesc Razelm ul cu Golovita...curenti si valuri asta daca e furtuna sau vant.....cat despre pescuit si salai eu am pescuit peste tot pe insula , adica mai in tot complexul...de pe pontoane...am vrut sa merg la canalul 5 dar nu m am trezit ...dupa 15 de kg de spritz....mai greu.....ar mai fi locuri de stiuca pe lacul mare dar , iar nu am ajuns din cauze obiective.... :lol: :lol: :lol: ......cat despre greutati....de la 7 la 20 de grame....cand e curent....
din ce am mai intrebat (ca si pe mine ma maninca sa ma dau pe acolo) se monteaza din senin si devine f violent. de asta intreb...chiar daca am 5m si 40 de caluti nu-mi place sa ma bag in necunostinta de cauza.
5 m....40 cai....e minciuna...s au intors ei din drum acum cand am fost cu 115 cai....au plecat dinspre Jurilovca inspre Gp...la jumatatea drumului axact acolo unde zic eu la "Capul Dolosman" si "Bisericuta" au facut cale intoarsa si cum am zis erau cu 115 cai si salupa nu "barcuta" de 4 , 5 m...cand se pune furtuna e foarte nasol....si apropo de canalul 5 ...am pe cineva acolo care era la ecluza cu o 5,65 si un 40 de cai.....si mai avea putin si ii rasturna , asa curent e acolo...nu e de joaca.....bineinteles cele de sus sunt situatii speciale,,,cum am spus poti sa traversezi si cu gonflabila de 2.70 m .....

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 30 Iun 2010, 18:18

Buster scrie:Salve la toti. Daniel, te rog sa-mi dai si mie doua-trei infomatii intrucat urmeaza sa ajung saptamana viitoare la gp, asa ca ar fi foarte utile;
- pestii mai sunt afectati de viermii care-i bantuiau in trecut (tenie,sarma etc) ?
- sigur se poate merge la canalul 5 ? stiu ca era zona protejata cu tot grindul lupilor si prin urmare pescuitul interzis. oricum lista de arii protejate se actualizeaza anual asa ca nu ar fi exclus sa se permita anul asa.
- la ce merge salaul ?? te-ai dus pe canal spre golovita sau chiar langa insula ??
1-Absolut toti pestii rapitori( sau cel putin bibanul,stiuca,salaul) au viermi.....sau paraziti..mai exact "anisachis" se cheama..mai are si macroul dar nu in musculatura cum au cei de mai sus.....in masa viscerala....deci cum spuneam ...nu sunt patogeni omului...adica ori ii mananci fara sa te uiti , ori faci ca mine ...si anume.....nu mananci burta., doar acolo ii gasesti...
2-mai mult ca sigur se merge la canalul 5 , nu i problema.....
3- spre canalul spre golovita ....de pe insula ..pe orice ponton....te duci la pontonul de la frontiera si dai la salau.... :wink: ....merge foarte bine pe verde...pe alb nici nu se uita....
daca te duci sa ne spui si noua cum a fost!!!!!

Buster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Buster » 30 Iun 2010, 18:32

Multumesc. Sigur ca o sa postez detaliile pescuitului. Sper sa ma ajute si vremea. Am sa-ncerc, in plus de verde, plastice pe culori natur iar la vobler as pune-n plus cateva scufundatoare la culori mai stridente. Sper sa gasesc si locurile de stiuca din Golovita ...asta daca nu patesc ca tine !! :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Iul 2010, 12:40

guys, am fost si eu la gp 3 zile anul trecut pe la jumatea lui august, si impresiile sunt urmatoarele :

- zona este superba. pacat ca e locuita.

- conditiile de cazare sunt ok la casutele cu ponton, excelente la apartamentele din vila principala. preturile cam mari, daca nu faci rezervari din timp, iar in vila principala camerele chiar mega scumpe. din nefericire eu m-am hotarat azi ca plec maine, si nu am avut de ales ...

- carciuma subtire ca si calitate, mega scumpa in schimb ... beuturica la fel ...

- de pescuit am pescuit si in zona interzisa, adica am continuat de la gp pe canalul care merge paralel cu marea vreo 2 - 3 km cred, si am pescuit pe langa pietrele digului ... salau mult cat china, dimensiuni modeste ... predominant cel intre 500-1000 g ....

- pentru zona interzisa, am platit niste amenzi la ecologisti, cu care ne-am inteles destul de ok, ( adica am platit amenzile mai mult ca un fel de taxa, cate 2 amenzi de 50 de on de pescar, sau cam asa ceva ) .....

- am fost de doua ori la canalul 5, la ecluze, si am mers cu barca de fibra de 4 m inchiriata de la gp, si cu un suzuki de 5 cai ... este adevrata ca am prins 2 zile cum nu se prea vad pe reazelm, cu vant aproape inexistent ... cu atare echipament ne trebuiau cam 30 -40 de minute pt un drum dus .... atentie la intrarea in oala aia mare de dinaintea ecluzelor, sunt diguri de pietroaie, si risti sa faultezi motorul ...

- nu neam bagat foarte mult inspre ecluze, am legat barca de stuf pe partea stanga cum mergi dinspre reazelm inspre ecluze, chiar unde se deschide un canal mai mic, cu apa statatoare, si am pescuit cat s-a putut oala mare ...

- am dat la jig, 17 g cu shaduri mari, ca se agita somnu barosan pe suprafata, si am luat un somotel de vreo 3 kg si o bucata cu care m-am plimbat vreo 3 ore in oala , pana s-a parcat in ceva pe fund ... m-am enervat ceva, ca eram cu loomisu de 5 oz, mulineta de 4000 si pp de 20 de lbs ... asa ca as fi avut sanse ...

- a doua zi, nici o trasatura de somn, un crap de vreo 7 kg cu jigu in bot si un salau de vreo 2 kg ....

all in all subtire ....

si in gura la canalul 5 a venit un nene ca ne amendeaza ca ne face ca ne drege, dar l-am flituit, si cand a auzit ca am "rezolvat " la gp cu lucian parca il chema, s-a cumintit ....

per ansmblu, frumos pe acolo , dar scump in draci sa stai la gp ....

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iul 2010, 20:24

toni f scrie:guys, am fost si eu la gp 3 zile anul trecut pe la jumatea lui august, si impresiile sunt urmatoarele :

...................................................................
pai asta e valabil cam la 90% din locatiile deltei si cam acelasi procent se regaseste la tot turismul romanesc indiferent de locatie :(

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 07 Iul 2010, 00:43

toni f scrie:guys, am fost si eu la gp 3 zile anul trecut pe la jumatea lui august, si impresiile sunt urmatoarele :

- conditiile de cazare sunt ok la casutele cu ponton, excelente la apartamentele din vila principala. preturile cam mari, daca nu faci rezervari din timp, iar in vila principala camerele chiar mega scumpe. din nefericire eu m-am hotarat azi ca plec maine, si nu am avut de ales ...

- carciuma subtire ca si calitate, mega scumpa in schimb ... beuturica la fel ...

- de pescuit am pescuit si in zona interzisa, adica am continuat de la gp pe canalul care merge paralel cu marea vreo 2 - 3 km cred, si am pescuit pe langa pietrele digului ... salau mult cat china, dimensiuni modeste ... predominant cel intre 500-1000 g ....

- pentru zona interzisa, am platit niste amenzi la ecologisti, cu care ne-am inteles destul de ok, ( adica am platit amenzile mai mult ca un fel de taxa, cate 2 amenzi de 50 de on de pescar, sau cam asa ceva ) .....

- am fost de doua ori la canalul 5, la ecluze, si am mers cu barca de fibra de 4 m inchiriata de la gp, si cu un suzuki de 5 cai ... este adevrata ca am prins 2 zile cum nu se prea vad pe reazelm, cu vant aproape inexistent ... cu atare echipament ne trebuiau cam 30 -40 de minute pt un drum dus .... atentie la intrarea in oala aia mare de dinaintea ecluzelor, sunt diguri de pietroaie, si risti sa faultezi motorul ...

- nu neam bagat foarte mult inspre ecluze, am legat barca de stuf pe partea stanga cum mergi dinspre reazelm inspre ecluze, chiar unde se deschide un canal mai mic, cu apa statatoare, si am pescuit cat s-a putut oala mare ...

- am dat la jig, 17 g cu shaduri mari, ca se agita somnu barosan pe suprafata, si am luat un somotel de vreo 3 kg si o bucata cu care m-am plimbat vreo 3 ore in oala , pana s-a parcat in ceva pe fund ... m-am enervat ceva, ca eram cu loomisu de 5 oz, mulineta de 4000 si pp de 20 de lbs ... asa ca as fi avut sanse ...

- a doua zi, nici o trasatura de somn, un crap de vreo 7 kg cu jigu in bot si un salau de vreo 2 kg ....

all in all subtire ....

si in gura la canalul 5 a venit un nene ca ne amendeaza ca ne face ca ne drege, dar l-am flituit, si cand a auzit ca am "rezolvat " la gp cu lucian parca il chema, s-a cumintit ....

ai fost pe burta...bestie :lol:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 07 Iul 2010, 11:43

@ marius

nu auzi bre ca m-am hotarat azi ca plec maine ?

oricum scump, am lasat vreo 15 mio pe 3 zile de stat eu cu nevastamea ...

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 07 Iul 2010, 12:55

am intrat pe siteul de la G.P. si preturile cele mai convenabile sunt la casute 7.5 euro in extrasezon si 15 euro in sezon (nu stiu cum arata si ce conditi sunt), in rest scump, si se pare ca nu este voie cu mancare su bautura............
Ma hotarasc , si cred ca in septembrie ma voi duce cateva zile....dar mai vedem

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Iul 2010, 13:37

Salut Daniel
Exista conditii de campare?Ultima data am fost cu cortul si am stat in afara statiunii dincolo de gard. In anul urmator ne-a dat voie doar in interiorul statiunii, contra sumei de 10 lei/zi/cort, in care intra si dusul si toaleta. Atunci am vazut si conditiile la casute. Mi s-a parut scump. Erau aceleasi conditii de dus-toalete ca si la cort, in schimb era o caldura inauntru de nu se putea sa dormi noaptea. Era la inceputul lui august.

Scrie răspuns