barajul Mihailesti ( Ilfov )

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Iun 2010, 08:45

tito scrie:" Oare unde trebuie vorbit pentru a reactiva acel obicei de a suna acea sirena, macar cu un minut inainte de a da drumul la apa?
Nicaieri .... doar prea tampit sa ramai in mijlocul raului ... cand vezi ca a dat drumul la porti. De exemplu, ieri eram undeva intre cele doua canale.... imediat dupa baraj, cand au dat drumul la canalul de fuga. Este adevarat ca, in 5 minute apa crescuse cu 20-30 cm .... dar ai timp sa iesi la mal si CHIAR sa te intorci daca ai uitat "pestii" ..... Nu zic ca n-ar trebui sa foloseasca si sirena.... dar putem fi si noi, pescarii, atenti la ce se intampla in jurul nostru.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iun 2010, 08:56

Nemernic scrie:
tito scrie:" Oare unde trebuie vorbit pentru a reactiva acel obicei de a suna acea sirena, macar cu un minut inainte de a da drumul la apa?
Nicaieri .... doar prea tampit sa ramai in mijlocul raului ... cand vezi ca a dat drumul la porti. De exemplu, ieri eram undeva intre cele doua canale.... imediat dupa baraj, cand au dat drumul la canalul de fuga. Este adevarat ca, in 5 minute apa crescuse cu 20-30 cm .... dar ai timp sa iesi la mal si CHIAR sa te intorci daca ai uitat "pestii" ..... Nu zic ca n-ar trebui sa foloseasca si sirena.... dar putem fi si noi, pescarii, atenti la ce se intampla in jurul nostru.
Nu e chiar asa .... in anumite cazuri apa creste si cu 1 m in cateva secunde si vine cu o forta impresionanta ca nu poti sa stai in picioare ...
Eu am patit de cateva ori pe o peninsula si nu doresc nimanui asemenea patanii .
O avertizare sonora ar fi foarte utila ptr asemenea cazuri . Daca apa creste doar incet se poate iesi la mal usor dar de multe ori se deschid complet portile si apa vine in valuri de 50-80 cm poate si mai mari , daca nu esti atent la valuri te poate rasturna usor cu barca .
Sunt multe cazuri de deces din cauza valurilor respective .... cei de la ape scapa intotdeaunea cu basma curata ,ca ei au pus panouri de avertizare ..........
@ Nemernic ,ce fel de pescuit e acela in care tot timpul te uiti la baraj ,....cand isi deschide portile ? cand vin valurile ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Iun 2010, 09:01

kzoli scrie:@ Nemernic ,ce fel de pescuit e acela in care tot timpul te uiti la baraj ,....cand isi deschide portile ? cand vin valurile ?
Asa este.... nu am negat acest lucru .... dar zic, uneori putem fi putin mai atenti. Nu trebuie sa ne uitam in spate.... sa vedem portile, ci doar sa ne luam un punct de reper si sa aruncam din cand in cand cate o privire sa vedem nivelul apei.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iun 2010, 09:14

Nemernic scrie:
kzoli scrie:@ Nemernic ,ce fel de pescuit e acela in care tot timpul te uiti la baraj ,....cand isi deschide portile ? cand vin valurile ?
Asa este.... nu am negat acest lucru .... dar zic, uneori putem fi putin mai atenti. Nu trebuie sa ne uitam in spate.... sa vedem portile, ci doar sa ne luam un punct de reper si sa aruncam din cand in cand cate o privire sa vedem nivelul apei.
Corect !
Si crede-ma ca unii au facut si improvizatii proprii cu sonerie pe timp de noapte ( cu 2 electrozi -baterii si o sonerie )...dar in unele cazuri nu era suficient de rapid si am stat cocotati pe boscheti pana a trecut viitura , sau am abandonat lucrurile in mijlocul raului ....

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Iun 2010, 14:58

kzoli scrie:
Nemernic scrie:
Corect !
Si crede-ma ca unii au facut si improvizatii proprii cu sonerie pe timp de noapte ( cu 2 electrozi -baterii si o sonerie )...dar in unele cazuri nu era suficient de rapid si am stat cocotati pe boscheti pana a trecut viitura , sau am abandonat lucrurile in mijlocul raului ....
Nu e mai bun un caine dresat sa latre cand apa creste? :lol:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 15 Iun 2010, 15:26

Sa nu mai zic ca la faza cu bateria si electrozii sa nu dai de banuit si sa te intrebe jandarmii de sanatate. :D :D :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iun 2010, 16:12

ANDREI RIGA scrie:Sa nu mai zic ca la faza cu bateria si electrozii sa nu dai de banuit si sa te intrebe jandarmii de sanatate. :D :D :D
Baterie de 1,5 v tub pvc de 1 m si un ceas de la tarabe cu desteptator de 5 ron , 2 m de sarma si gata montajul . :lol: :lol:
Jandarmi pot sa vina linistit

:lol:
Cat despre cainele dresat ....

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 16 Iun 2010, 19:58

ba baieti nu va suparati pe mine dar mi se pare o utopie adica sa nu simti cum creste apa :roll:
exista zgomot ,greutatea nalucii diferite repere pe malul care esti etc :lol:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 18 Iun 2010, 13:20

banuiesc ca daca te fura peisajul nu mai vezi, nu mai auzi, decat cand e prea tarziu! Pe 8 mai i s-a intamplat unui prieten de-al meu, a prins Argesul scazut, l-a trecut in wadersi si cand s-a prins el ca a crescut, n-a mai avut pe unde sa-l treaca inapoi, fara masina ,fara bani, fara telefon :lol: :lol: :lol: Cine cunoaste zona stie ca de la adunati pana la gostinari, nema pod! Si omu' e harsait rau, a vazut multe la viata lui, da uite ca i s-a intamplat si lui. Inchipuieti ca tovarasul cu care era la pescuit nu era din Bucuresti sau imprejurimi, si i-a luat ceva vreme sa gaseasca drumul spre locul de pe malul celalalt cu masina, dupa care sa-l gaseasca si pe amicu' cu pricina !
Ce sa mai, am ras trei zile incontinuu cand mi-au povestit pataniile !

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Iun 2010, 22:29

Nemernic scrie:
Pana nu patesti, sau pana nu vezi...nu crezi.

Scrie răspuns