barajul Mihailesti ( Ilfov )

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Iun 2010, 11:17

Pescuitul cum bine ziceti e si el o activitate riscanta! Mor anual zeci de pescari in Romania si sute in UE per total! Ma intreb daca s-a facut vreo statistica la noi in tara...alo, Institutul National de Statistica, se aude domnilor? :lol:
Despre cei se se ineaca langa portile barajelor - abia acum inteleg de ce lea apelor interzice pescuitul la mai putin de 500 m de baraj: ca sa nu te surprinda apa mare ce iese din lac! Dar cine mai respecta asemenea legi la noi? E si vina celor de la baraj ca nu vin sa atraga atentia pescarilor sa se indeparteze. Vi s-a intamplat sa vina cineva sa va spuna? Plus ca in cazul a 50% din pescari reactia ar fi de genul injuraturi si pumni, nicidecum "multumesc nene ca ma ajuti sa traiesc mai mult!"

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Iun 2010, 11:36

Fario_nebunu scrie:Pescuitul cum bine ziceti e si el o activitate riscanta! Mor anual zeci de pescari in Romania si sute in UE per total! Ma intreb daca s-a facut vreo statistica la noi in tara...alo, Institutul National de Statistica, se aude domnilor? :lol:
Despre cei se se ineaca langa portile barajelor - abia acum inteleg de ce lea apelor interzice pescuitul la mai putin de 500 m de baraj: ca sa nu te surprinda apa mare ce iese din lac! Dar cine mai respecta asemenea legi la noi? E si vina celor de la baraj ca nu vin sa atraga atentia pescarilor sa se indeparteze. Vi s-a intamplat sa vina cineva sa va spuna? Plus ca in cazul a 50% din pescari reactia ar fi de genul injuraturi si pumni, nicidecum "multumesc nene ca ma ajuti sa traiesc mai mult!"
O avertizare sonora , de atentionare ar fi suficienta inainte sau concomitent cu deschiderea portilor ... si sunt sigur ca s-ar reduce mortalitatea ... Poti sa fii si la 2 km de baraj ca valul te poate surprinde si se pot ivi situatii neplacute ....

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 10 Iun 2010, 11:44

Salutare!
Cu siguranta s-au gandit la asa ceva pentru ca pe majoritatea barajelor (la stavilare) am vazut ca au ce putin un clopot mare, unele chiar au sirena... De auzit nu le-am auzit niciodata.
Numai bine!

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 10 Iun 2010, 11:57

Aici in Bihor la barajul de la Tileagd te avertizeaza ca nu ai voie sa pescuieste in zona barajului si delimitarea e de vreo 500 m parca.Idea e ca poti sa mori si la 501 m de baraj,daca nu stii sa inoti.Sunt multi care nu stiu sa inoate si se aventureaza in barci si in zone cu pericole de inec.Na,de un pescar corect iti pare rau,dar de setcari,plasari,si ce naiba soiuri or mai fi,in veci!
Imagine

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 10 Iun 2010, 12:33

despre cei de la baraj si de la hidrocentrala...n-am cuvinte. dupa ce s-au terminat lucrarile la canalul de fuga, opreau hidrocentrala juma' de ora ca sa poata sa vineze "chinezii" cu furcile pe canalul de fuga. dupa care dadeau drumul la apa fara nici un avertisment. sirene exista la mihailesti doar ca nu mai sint folosite din 2005, atunci se mai auzeau cind dadeau drumul la apa. orict de bine ai stii sa inoti, nu prea ai sanse daca te surprinde primul val, cel putin la mihailesti. chiar daca cei care au murit au partea lor de vina...eu i-as baga in puscarie si pe cei de la baraj...nu se poate sa nu dea doi bani pe niste vieti de om.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Iun 2010, 12:44

Ariann scrie:Aici in Bihor la barajul de la Tileagd te avertizeaza ca nu ai voie sa pescuieste in zona barajului si delimitarea e de vreo 500 m parca.Idea e ca poti sa mori si la 501 m de baraj,daca nu stii sa inoti.Sunt multi care nu stiu sa inoate si se aventureaza in barci si in zone cu pericole de inec.Na,de un pescar corect iti pare rau,dar de setcari,plasari,si ce naiba soiuri or mai fi,in veci!
Sunt si ei oameni, e prea dur sa "cataloghezi asa " .........si in unele "cercuri " mergem la peste nu inseamna pescuit sportiv/recreativ ci in adevaratul sens al cuvantului "merg la peste " :!: Scopul e sa prinda peste indiferent de metoda si stil unii o fac mai bine altii ba unii sunt mari pescari ,altii doar aspiranti .Daca asta vad si copii ptr.ei e ceva normal ....
Pana braconierii nu constientizeaza ca ceea ce fac nu e bine si su se poate asa, noi ceilalti prea avem despre ce sa vorbim ca educatie pana la 7 ani ,dupa aia degeaba :lol: ...unii dintre ei n-au nici macar curent in casa , altii au facut banii frumosi .............

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 10 Iun 2010, 13:46

chiar daca, nu au nici o scuze, si-au ales soarta, chiar daca erau muritori de foame, daca se gandeau ca au copii acasa, puteau merge din poarta in poarta sa munceasca ceva pt 2 kg de cartofi, sunt sigur localnici care le ofereau ajutor, si nu mureau nici de foame, nici inecati, si avea si cine sa poarte de grija familiei, asa s-au riscat pt 2 obleti si un strap, ei au crezut ca merita.... aveau si alternativa, daca erau braconieri pt bani sau pt dat mancare la rate, nici pt astia nu am nici o scuze, s-au riscat./...
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 10 Iun 2010, 13:57

@KZoli
Poate sunt dur,nu zic nu,dar ceea ce nu suport in aceasta "meserie"numita pescuit este:braconajul,retinerea pestilor subdimensionati,miciuleala si tot felul de specimene care in loc sa isi protejeze apele sa aiba ce pescui si peste 1 an,2 ani rade tot ce le iese in cale.Pe astia nu ii suport!
Imagine

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 10 Iun 2010, 14:10

Salutare!
A mai stat careva sa se gandeasca daca pestele pe care il gasim in magazine este in totalitate ... legal? [Sa nu uitam, pe de alta parte ca la noi in tara se practica si pescuitul comercial care are regulile si reglementarile lui.]
Incercati sa le explicati celor care se bucura ca au gasit peste proaspat la "juma" de pret ca ei fac poate cel mai mare rau apelor noastre. A cerut careva dovada provenientei pestului la restaurant? Sau macar sa isi puna problema?(sau macar ati comandat in ultima vreme peste la restaurant :( , cei care manaca acolo...)
Mai putini pesti si alte vietuitoare in apa inseamna o calitate a acesteia in cadere libera. Lantul trofic perturbat in halul asta si ne vom bucura de holera mai ceva ca acum 200 de ani. V-ati gandit cat plumb lasam noi "sportivii" in apa anual? Si cel mai important, TOPICUL asta este pentru informatii legate de pescuitul in aceasta locatie :twisted:
Numai bine!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 10 Iun 2010, 16:21

melculbeat scrie:
Nemernic scrie:Bai nene .... care i-ai blestemat pe astia cu plasele :shock: ?! Ieri am trecut pe "la pietre" ..... era un grup de scafandrii, care cautau pe cineva care s-a inecat marti. Din cate am auzit, era un satean din zona, in varsta de 50 de ani..... care, marti cand era dat drumul la portile barajului, a incercat sa arunce un navod.... din pacate s-a dezechilibrat si dus a fost.... de apa....
Fie braconier.... fie cum vreti voi sa-l numiti..... tot un om ... era.
D-zeu sa-l odihneasca'n pace si sa-l scoata la mal.... zic ca orice om merita o inmormantare crestineasca...
De ale pescuitului..... La pietre s-au luat cativa strapi .... la Draganescu nu am trecut.... iar la Posta am luat un marlitoi.... care, fericit, s-a intors la surioarele lui.

de fapt...sint trei morti. unul s-a dus duminica, unul marti si o fata miercuri.ultimii doi morti au fost surprinsi de ape cind au dat drumul la hidrocentrala...datorita faptului ca au oprit apa ca sa-l caute pe cel de duminica, ei au intrat pe zonele in care banuiau ca ar mai fi peste surprins de scaderea brusca de nivel. cel care a murit marti este din bucuresti si nu a aruncat niciun navod, avea un prapadit de halau...asta bineinteles ca nu-l scuza.
probabil vor mai muri si altii...la cit sint de disperati...adunau si pestii de un deget ramasi in gropile care mai tineau apa.
Eram pe malul celalalt cand s-a inecat barbatul de 55 de ani. Venise cu un prieten la pescuit, a intrat in apa cu halaul pentru a prinde pestisori ,vroiau sa dea la salau cu pestisor. Apa curgea tare pe ambele baraje (deci n-au dat drumul la apa in acel moment).Omul a intrat in apa pana la brau (erau intre canale) si am vrut sa strig la el sa iasa de acolo, dar m-am gandit ca ma voi alege cu o injuratura printre dinti, plus ca am crezut ca stie locul si se va opri. Pescuiesc des in acel loc si stiam ca acolo e un prag unde apa depaseste cativa metri. Ultimul pas i-a fost fatal, a cazut in apa, a reusit sa iasa la suprafata, dar mi-am dat seama ca nu va putea ajunge la mal pentru ca numai un inotator foarte bun ar fi putut invinge curentul din acea zona.A fost tras sub apa ,dar a iesit cativa metri mai incolo la suprafata si am crezut ca mai are o sansa dar n-a fost sa fie, a fost luat de curentii canalului de fuga si tras sub apa...apoi nu a mai iesit. A pierit sub ochii prietenului ,care oricum nu-l putea ajuta, daca ar fi intrat in apa ar fi avut aceeasi soarta. Am sunat la 112 si ma intrebau in ce judet s-a intamplat, ca vezi doamne jumatatea barajului delimiteaza judetele Giurgiu si Ilfov , ce sa mai...traim in Romania.I-am spus prietenului celui inecat sa mearga la cei de la baraj si sa-i roage sa opreasca apa, pentru a putea recupera cadavrul. Cand am ajuns la cei de la baraj ,mi-au spus ca apa nu se opreste decat la ordinul celor de la Pitesti, alta treaba tipic romaneasca. Dupa 15 minute au sosit doua masini de politie si la 5 minute salvarea (care i-a fost utila prietenului inecatului, deoarece avea tensiunea foarte mare si i s-au administrat calmante). I-a fost recuperat doar portofelul care plutea pe apa. Ieri dupa amiaza sunt sunat de la 112 si m-au intrebat daca am reclamat un inec pe Arges in urma cu cateva minute.Am spus ca am facut acest lucru cu o zi inainte, apoi am citit aici ca ieri s-a mai inecat o fata. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, condoleante familiilor.
Si eu am fost surprins anul trecut cand au dat drumul la apa, ceva mai jos de baraj (pe limba aceea de nisip) si m-am salvat in ultima clipa, am fugit cat m-au tinut picioarele pentru a ajunge la mal deoarece apa crestea vazand cu ochii si aveam de strabatut o distanta de 150-200 de metri. Trebuie facut ceva incat sa repuna in functiune acea sirena de avertizare.

Scrie răspuns