melculbeat scrie:Nemernic scrie:Bai nene .... care i-ai blestemat pe astia cu plasele

?! Ieri am trecut pe "la pietre" ..... era un grup de scafandrii, care cautau pe cineva care s-a inecat marti. Din cate am auzit, era un satean din zona, in varsta de 50 de ani..... care, marti cand era dat drumul la portile barajului, a incercat sa arunce un navod.... din pacate s-a dezechilibrat si dus a fost.... de apa....
Fie braconier.... fie cum vreti voi sa-l numiti..... tot un om ... era.
D-zeu sa-l odihneasca'n pace si sa-l scoata la mal.... zic ca orice om merita o inmormantare crestineasca...
De ale pescuitului..... La pietre s-au luat cativa strapi .... la Draganescu nu am trecut.... iar la Posta am luat un marlitoi.... care, fericit, s-a intors la surioarele lui.
de fapt...sint trei morti. unul s-a dus duminica, unul marti si o fata miercuri.ultimii doi morti au fost surprinsi de ape cind au dat drumul la hidrocentrala...datorita faptului ca au oprit apa ca sa-l caute pe cel de duminica, ei au intrat pe zonele in care banuiau ca ar mai fi peste surprins de scaderea brusca de nivel. cel care a murit marti este din bucuresti si nu a aruncat niciun navod, avea un prapadit de halau...asta bineinteles ca nu-l scuza.
probabil vor mai muri si altii...la cit sint de disperati...adunau si pestii de un deget ramasi in gropile care mai tineau apa.
Eram pe malul celalalt cand s-a inecat barbatul de 55 de ani. Venise cu un prieten la pescuit, a intrat in apa cu halaul pentru a prinde pestisori ,vroiau sa dea la salau cu pestisor. Apa curgea tare pe ambele baraje (deci n-au dat drumul la apa in acel moment).Omul a intrat in apa pana la brau (erau intre canale) si am vrut sa strig la el sa iasa de acolo, dar m-am gandit ca ma voi alege cu o injuratura printre dinti, plus ca am crezut ca stie locul si se va opri. Pescuiesc des in acel loc si stiam ca acolo e un prag unde apa depaseste cativa metri. Ultimul pas i-a fost fatal, a cazut in apa, a reusit sa iasa la suprafata, dar mi-am dat seama ca nu va putea ajunge la mal pentru ca numai un inotator foarte bun ar fi putut invinge curentul din acea zona.A fost tras sub apa ,dar a iesit cativa metri mai incolo la suprafata si am crezut ca mai are o sansa dar n-a fost sa fie, a fost luat de curentii canalului de fuga si tras sub apa...apoi nu a mai iesit. A pierit sub ochii prietenului ,care oricum nu-l putea ajuta, daca ar fi intrat in apa ar fi avut aceeasi soarta. Am sunat la 112 si ma intrebau in ce judet s-a intamplat, ca vezi doamne jumatatea barajului delimiteaza judetele Giurgiu si Ilfov , ce sa mai...traim in Romania.I-am spus prietenului celui inecat sa mearga la cei de la baraj si sa-i roage sa opreasca apa, pentru a putea recupera cadavrul. Cand am ajuns la cei de la baraj ,mi-au spus ca apa nu se opreste decat la ordinul celor de la Pitesti, alta treaba tipic romaneasca. Dupa 15 minute au sosit doua masini de politie si la 5 minute salvarea (care i-a fost utila prietenului inecatului, deoarece avea tensiunea foarte mare si i s-au administrat calmante). I-a fost recuperat doar portofelul care plutea pe apa. Ieri dupa amiaza sunt sunat de la 112 si m-au intrebat daca am reclamat un inec pe Arges in urma cu cateva minute.Am spus ca am facut acest lucru cu o zi inainte, apoi am citit aici ca ieri s-a mai inecat o fata. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, condoleante familiilor.
Si eu am fost surprins anul trecut cand au dat drumul la apa, ceva mai jos de baraj (pe limba aceea de nisip) si m-am salvat in ultima clipa, am fugit cat m-au tinut picioarele pentru a ajunge la mal deoarece apa crestea vazand cu ochii si aveam de strabatut o distanta de 150-200 de metri. Trebuie facut ceva incat sa repuna in functiune acea sirena de avertizare.