barajul Mihailesti ( Ilfov )

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 10 Iun 2010, 22:59

eu am ajuns marti seara cind deja incepusera sa-l caute...si din legende asa se zicea: ca ar fi fost surprins de apa de la hidrocentrala. cit despre a invinge curentul...un inotator de calitate nici nu ar incerca asa ceva. :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 10 Iun 2010, 23:23

Totul s-a intamplat la ora 16,35 si a fost exact asa cum am relatat mai sus. Eu am plecat la ora 17,30 din zona, pentru ca nu-mi mai ardea de pescuit. Cei doi venisera cu o jumatate de ora inainte sa se intample tragedia, iar eu am ajuns in zona in jurul orei 14,30 si apa curgea foarte tare atat pe canalul mare cat si pe canalul de fuga. Am luat un salau (in jur de 2 kg) la vobler Cozma de 5 cm ,dar l-am scapat la mal pentru ca am alunecat pe pietre in momentul in care m-am aplecat sa-l scot. In rest activitatea a fost slaba. Dimineata am pescuit in zona Darasti, fara niciun rezultat.
Un inotator bun ar fi stiut ca e imposibil sa inoti impotriva unui curent atat de puternic si nu si-ar fi consumat resursele incercand acest lucru. Si-ar fi tinut respiratia si s-ar fi bagat sub apa unde curentul nu are aceeasi intensitate si folosindu-se de curent ar fi incercat sa iasa acolo unde curentul nu mai era atat de puternic. Un prieten a scapat in acest fel, pe Olt, iar de atunci nu mai face baie decat in cada. Mi-a spus ca a vazut moartea cu ochii si doua saptamani a avut cosmaruri teribile. Problema e ca la confluenta celor doua canale curentul creeaza vartejuri mari care te trag sub apa si ai sansa mici de scapare.
Pustiul care s-a inecat duminica (am inteles ca avea doar 18 ani) a fost gasit ieri, la multi kilometri distanta de locul unde s-a inecat.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 11 Iun 2010, 00:16

Da asa este. Astazi am fost la pietre.... scafandrii din oltenita inca il mai cautau. In total au murit 3.... cel de la baraj... fata si cica inca un baiat tanar ... undeva pe la jilava (parca).
Ca activitate .... foarte multumitor..... strapi.. dar multi... plus ca mi-a taiat de 2 ori.... ciocan puternic si adio fir... A luat cineva stiuca in zona ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 11 Iun 2010, 07:43

Este si stiuca, dar mai jos de locul cu pricina. Anul asta nu am avut decat vreo 10 iesiri pe Arges si nu am prins decat salau si clean( la clean am depasit recordul in materie 2,8 kg) cineva mi-a spus ca e crap pentru ca nu exista clean atat de mare. Stiuca nu am luat, e drept ca nici nu am insistat, am dat doar cu voblere mici, 3-5 cm.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Iun 2010, 14:44

Sa puna panouri de avrtizare La Pietre, sa stie oamenii la ce se expun!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 11 Iun 2010, 15:05

Fario_nebunu scrie:Sa puna panouri de avrtizare La Pietre, sa stie oamenii la ce se expun!
Panourile sunt inutile pentru inconstienti, doar se vede ce curenti sunt in zona,trebuie sa fii nebun sa intri acolo in apa. Mai util ar fi sa repuna in functiune acea sirena, pentru ca daca pescuiesti pe limba aceea de nisip (circa 300-400 de metri mai jos de canal) si dau drumul la apa esti o victima aproape sigura. Daca nu o stergi in secunda unu cand vezi ca incepe sa creasca apa, ai mari sanse sa nu mai ajungi la mal...o spune unul patit, care a avut norocul sa stie cararea salvatoare. Si ai de strabatut circa 200 de metri, iar daca nu cunosti locul si fugi in aval te trezesti ca nu ai pe unde sa iesi ,pentru ca acolo te afunzi in nisip sau in namol.Cine a fost azi, au mai redus debitul, sau au oprit apa? Ca marti curgea foarte tare, dar era promitator pentru salau, cei care au dat seara in zona cred ca au avut rezultate...

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 11 Iun 2010, 15:27

Marti seara eram acolo cand au oprit barajul si au intrat cu barca sa il caute...

Cand i-au dat drumul inapoi(peste cca 2 ore) eram pe canalul de fuga...si am sters-o ca sobolanul in ultima clipa....Bineinteles fara nici o avertizare si la putere maxima din prima

Apa creste cu 1 metru pe verticala in 10-15 secunde.

In urma cu cativa ani, cand eram mai tanar si mai inconstient...intram in apa in gura canalului de fuga si ma lasam dus de curent pana in prima oala!

Deci daca se intampla sa fiti luati de curent, cel mai simplu si mai sigur e sa va folositi energia pentru a sta la suprafata si curentul va avea grija sa va scoata la mal!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 11 Iun 2010, 16:03

"Deci daca se intampla sa fiti luati de curent, cel mai simplu si mai sigur e sa va folositi energia pentru a sta la suprafata si curentul va avea grija sa va scoata la mal!"
Asta daca nu ai ghinionul sa fii tras sub apa de un vartej, plus ca recent s-a taluzat malul canalului de fuga cu pietroaie, multe cazand in apa, avand toate sansele sa fii zdrobit de ele. Eu zic ca la debitul mare si curentii care erau in zona, numai cineva care avea un contract "beton" cu Cel de Sus ar fi avut o sansa sa scape. Oare unde trebuie vorbit pentru a reactiva acel obicei de a suna acea sirena, macar cu un minut inainte de a da drumul la apa?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 11 Iun 2010, 20:39

Astazi apa la fel de scazuta....Capturi ? :lol: una bucata la 2 kg iar alta la 1,5 kg .... fire'ntinse
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Iun 2010, 08:41

Ieri.... chiar inainte de a da drumul la canalul de fuga .... o ruptura de textil.... Dupa 10 min de drill..... am scos firul plin de "bale" pe ultimii 30 cm de fir .... cu siguranta era somn.. si nu era mic :( . Intrase la un shad verde :(

Scrie răspuns