woblere x-zone

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

woblere x-zone

Mesaj de muscarul » 11 Ian 2005, 13:52

Sa va povestesc o chestie interesanta...
Acuma un an, pe Somes, langa Jibou. Eram impreuna cu fratele meu, dadeam cu woblere si misca destul de binisor cleanul si avatul. La un moment dat, fratele meu, dorind sa isi incerce un wobler cumparat cu 39.000, x-zone, lanseaza si scoate un clean de cca 1 kil. Dupa vreo 10 minute, acelasi wobler, alt clean... Mentionez ca pescuiam amandoi cu rapale de dimineata, si uita ca la nenorocitul ala a prins doua bucati f. frumoase.
Ieri am gasit la magazinul AVAT din Cluj woblerul cu pricina, la 41.000 :shock: Jenant de ieftin, mi-am luat doua. Am mai auzit la cineva ca a prins bine pe Sacalaia anu trecut cu un x-zone mai maricel...
Intrebarea mea: stiti ceva despre woblerele astea? Le-a mai folosit careva? Nu de alta, dar ma bate gandul sa ma duc si sa imi iau vrea 10 :lol:
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 11 Ian 2005, 13:58

L-am folosit eu de curand
rezultate bune , nesperat de bune la pretul mentionat
de retinut desi am avut patru tipuri doar la unul am avut rezultate
stiuca si biban
dupa ce a disparut voblerul ...s-a pierdut ....nu a mai fost aceeasi treaba
insa mi-a placut cum merge si in plus il pot controla asa cum imi place
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 11 Ian 2005, 14:08

interesanta treaba, cred ca ma duc sa imi mai iau... cred ca au ceva lichidare de stoc, ca prea is ieftine...
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 11 Ian 2005, 14:18

sunt chinezisme , sunt furaciuni de voblere cred ca le spunem deja prea mult daca le spunem voblere la acelasipret sunt si in Bucuresti in diferite locuri deci cade chestia cu stocul :D :D :D
treaba e ca uite s-a prins cu elel si nu doar o singura specie de peste
regula din pescuit numarul unu ....cum ar spune un contemporan de pe aici ....no rules :D :D :D
Imagine

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Ian 2005, 15:19

Am si eu o patanie cu x-zone asta. Am dat din barca la salau o seara intreaga, incercind toate modelele din cutie. Nimic. Amicul cu care eram, pune o aratare movulie, arunca, si ia un salau de 1,5 kg. Sa explodez!! Modele incercate de mine: RNR, CD, TD, Mid-S, Rat'l'trap, pe mai multe variatii de culoare. Si nemernicul de salau haleste chinezismul.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 11 Ian 2005, 15:33

a inceput sa-si vada si pestele lungul nasului
numai vrea prea scump ca nu are greutatea corespunzatoare
si e prea rar
incearca si el bucataria chinezeasca :D :D :D
Imagine

zvic
veteran
veteran

x-zone pt. clean

Mesaj de zvic » 12 Ian 2005, 19:12

Salutari si bine v-am gasit !

Voblerele x-zone au fost revelatia anului 2004 pentru mine. Au mers mai bine decat orice altceva la clean si am si rapala si salmo si balzer si altele prin cutiute. Am ajuns ca de fiecare data cand ajungeam pe rau sa incerc prima data cu x-zonu' sa vad cam care-i activitatea pestilor. Daca am atacuri incerc si altceva.
In special am folosit un model floating de 3cm alb, cu bile interioare - merge excelent pentru pescuitul la mal, sub rachiti - abia apuc sa dau cateva ture de manivela si deja am atac. Daca atacul nu vine chiar dupa cadere, langa mal, il recuperez sacadat si aleatoriu, ceva in genul 2-3 ture rapide de manivela, o scurta pauza, recuperare lenta, iar 2 ture rapide ...
Sunt foarte multumit de el si in cazurile in care nu am avut nici un atac la alt vobler puneam x-zonul si niciodata nu am plecat de la rau fara vreo 2-3 exemplare de clean acceptabile.
Este naluca pt clean in care am cea mai mare incredere din toata trusa mea, alaturi de salmo butcher si bullhead.

In concluzie, pentru mine, este voblerul ideal pt clean la un pret excelent.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Ian 2005, 09:11

Chiar m-ai facut curios .Cleanul e un peste mai selectiv la voblere .Ai cumva un cod al acestui vobler? sau si mai bine , o poza?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Ian 2005, 09:52

Sorin iti aduc unul deseara la intalnire
sper sa ajung daca nu intervine nimic
sa te saturi "admirand" plastice cu bile chinezesti :D :D
Imagine

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 13 Ian 2005, 10:01

Am pus o poza cu voblerul in galerie la categoria alte poze. Ce se vede pe langa vobler este o albisoara (albitura, ...) de dimensiune perfect legala, agatata din greseala. In orice caz, la un pescuit in apa mica, aproape de mal si foarte limpede am observat ca albitura imi urmareste voblerul si chiar ii mai da cate un "umar" - nu este singura albisoara agatata din afara pe care am prins-o cu voblerul asta - asa ca s-ar putea spune ca voblerul face parte dintr-o noua categorie : Voblere pentru albitura" :D

Scrie răspuns