woblere x-zone

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Ian 2005, 15:48

Am fost si eu la Letca, pe vadul ala mare, si am avut ceva capturi si la x-zone dar mai ales la Rapala ShadRap SSR05. X-zonu' nu prea mergea acolo pentru ca curentul este prea puternic, eventual jucat pe loc in curent.
Pe Lapus, poti incerca la musca de la podul din Razoare pana in chei. In chei e cam ingust si nu stiu daca o sa reusesti. Pe Lapus muscarul a reusit sa prinda chiar scobar la musca. Nu stiu exact ce a folosit dar cred ca ceva nimfa.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 28 Sep 2005, 10:08

Un mic update chiar daca topicul nu mai este de actualitate.

Anul acesta, din diferite motive, am fost mai rar la pescuit dar in continuare sunt foarte multumit de voblerul x-zone de care am povestit, chiar daca intre timp a mai sarit vopseaua si i-am mai schimbat ancorele.
Totusi, ca si eficienta, am gasit unul care-l intrece si anume un Hasznosi (sper ca am scris corect) dar nu din variantele acelea cu barbeta dreapta, este un model cred ca nou, cu barbeta turnata destul de primitiv, rotunjita, ca si o unghie. Este un model de 3 cm cu o singura ancora in coada si are o bataie foarte puternica dar ceva mai rara ca x-zone, fara bile. Este destul de greu pentru dimensiunea lui si se poate lansa foarte bine si precis. Mai ales pe apa mai linistita merge foarte bine.
Am avut ocazia sa-l testez pe raul Lapus (MM) pe o apa foarte limpede si am observat ca, chiar daca nu aveam atac intotdeauna, aveam foarte multe urmariri si mult mai multe atacuri pe urmarire decat cu oricare alt vobler, la recuperare lenta cu mici variatii de viteza. O alta observatie este ca in general am prins cleni ceva mai mari decat de obicei (nu cu mult dar exista o diferenta).
Chestia mai ciudata este ca desi am incercat mai multe naluci, nu am prins nimic inainte de a folosi acest vobler. Dupa cateva capturi cu el am incercat si alte voblere tot cu bataie rara si puternica si am prins in continuare dar ceva mai mici (chiar daca unele voblere erau mai mari). Eu de obicei foloseam in astfel de ape voblere cu bataie mult mai deasa, gen Salmo Hornet, si aveam rezultate. Nu si de data asta. Ca si experiment, am modificat putin barbeta la un hornet de 4 cm floating (modelul cu barbeta mare, nu stiu exact codul, cred ca H4SDR)- am pilit marginile barbetei si am facut-o putin mai mica, obtinand o bataie ceva mai rara si am avut succes si cu acesta - inainte de modificare nu prinsesem nimic cu hornetul, dupa pilire am prins 3 clenuti. Si Hornetul si Hasznosi au o culoare verde kaki, hornetul mult mai stralucitor si mai inchis la culoare.
Poate ca in momentele cand pestele este mai putin activ, un vobler cu bataia cat mai rara dar puternica este mai recomandata decat un vobler cu bataie mai discreta.

Am fost de mai multe ori pe Lapus si de cateva ori si pe Somes (deh, e mai tot timpul tulbure Somesul) si rezultatele mi-au confirmat observatiile de mai sus.

Scrie răspuns