woblere x-zone

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Ian 2005, 13:39

probabil e chestie de material, vibratii, chestii de-astea... din aceasta cauza s-ar putea sa provoace mai tare pestii. Daca si albitura aia a lui zvic s-a suparat pe el de i-a dat un "umar" .... :lol: (ca sigur n-a vrut sa-l pape)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Ian 2005, 13:45

si zgomotul pe care il fac bilele din intrior e f interesant, diferit de al multor modele. poate pt ca au 4 bile mici si 2-3 mari, in functie de model (am desfacut unul, cva sa vad ) :lol:
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Ian 2005, 13:56

toate au bile?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 13 Ian 2005, 13:56

Sorin scrie:da faptu ca se prinde la Xzone cand la alceva nu se prinde ar trebui poate verificat ca asa e si daca da in pofida caror modele mai consacrate ....
Ok, hai sa o luam de la inceput. Pescuiesc in special la clean si avat, folosesc mai ales voblere, rareori rotative, numai pe rau. Raurile pe care am pescuit anul trecut cu x-zone sunt Lapus (MM), zona TG. Lapus pana in cheile Lapusului (Stramtori cum le zic localnicii) si Somes, De la Ciocmani pana ceva mai jos de Jibou. Colind aceste rauri de vreo 4-5 ani si am avut ocazia sa incerc cateva.
In general folosesc voblere relativ mici, floating, in culori cat mai naturale, gen Salmo Butcher, Salmo Bullhead, Rapala ShadRap SSR05, Cozma 3-5 cm si bineinteles x-zone.
Pe Lapus, raul fiind destul de mic, lansez de pe un mal inspre malul celalalt in locurile care mi se par mie potrivite si recuperez inspre mijlocul raului in maniera descrisa mai sus intr-un alt mesaj. Bineinteles ca deja cunosc putin raul si stiu cam pe unde stau clenii asa ca incerc cu precadere in aceste locuri. Cand clenutii sunt mai activi, de cele mai multe ori nu apuc sa dau de cateva ori din manivela si deja am un atac. Am incercat asa mai multe voblere, si de departe x-zone a fost cel mai prinzator, urmat de Salmo Butcher. Cu Rapala ShadRap am avut rezultate mai slabe, poate si datorita faptului ca este ceva mai usor si mai dificil de lansat razant, pe sub rachiti, in comparatie cu celelalte doua care sunt destul de grele pentru dimensiunea lor.
Pe Somes, mai ales aval de puntea de la Turbuta, este o insula si aplic aceeasi metoda ca si pe Lapus, de pe insula inspre mal. Acelasi x-zone s-a dovedit campionul. E adevarat ca cel mai mare clean pe care l-am prins pe Somes, 1,2kg, l-am prins la un Rapala ShadRap SSR 07, in mijlocul suvoiului pe recuperare sacadata.
In general, in curent rapid folosesc Rapala ShadRap SSR 05 si 07, Salmo Butcher, iar pe apa mai linistita sau in rotocoalele de langa mal lansez cu x-zone, Salmo Butcher si Salmo Bullhead.

Pentru avat, cele mai multe capturi le-am avut la ShadRap SSR 05 si 07.

Toate astea vi le poate confirma muscarul - fratele meu si deseori partener de pescuit pe Lapus si Somes.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Ian 2005, 14:06

adilucu scrie:toate au bile?
da, toate woblerele x-zone au bile, cel putin cele 7-8 modele pe care le-am vazut eu aveau toate

COnfirm cele spuse dezvic :lol:
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Ian 2005, 14:08

chinezarii...dar n-arata rau..sunt si ceva x-zone:
http://www.naksichanggo.com/viewMidCat_e.php?cat=X07

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 13 Ian 2005, 14:18

Pe Lapus am prins : clean, stiuca (mica), scobar (la pluta), biban (acum, vreo 2 ani)

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Ian 2005, 14:27

si mai este si mreana pe chei, destul de mare, s-au prins la braconaj acolo si mrene de 3-4 kilograme. Uneori mai apare, accidental, pastrav, dar numarul este prea mic pentru a f i luat in seama. Mai nou apare sporadic si carasul si crapul romanesc, dar exemplarele sunt subdezvoltate

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Ian 2005, 14:36

si mai e o specie noua de mamifer, braconierus bipedus erectus, trazni-i-ar de nenorociti... :evil:

Scrie răspuns