voblere transparente

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

voblere transparente

Mesaj de ovi_vl » 10 Dec 2010, 02:40

mi am luat un vobler nush daca e voie sa zic de unde,cica pentru pastrav,micut 3 - 4 cm nu stiu cat , care era disponibili pe 3 tipuri de culori, ceva mat cauciucat, ceva stralucitor, si unul transparent. l am ales pe cel transparent , ce stiti despre voblerele transparente , le vede bine de la distanta pestele? :)) sunt mai speciale cu ceva?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Dec 2010, 09:07

eu am unul ptr salau .... transparent, dar care, in lumina soarelui, straluceste putin...... Pestele, fie pastrav sau alt rapicios.... intai detecteaza vibratia boblerului... :wink:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 09:08

De la distanta,pestele ,"vede" cu altceva,este vorba de linia laterala cu care percepe vibratiile oricarui corp,care trece prin apa.Paternul nalucii il interpreteaza in faza finala a atacului,cind este aproape de aceasta(sau ma rog aceasta fata de el)..Voblerul tau,nu are cumva si folie holografica?In caz ca da,atunci nu cred ca il percepe ca transparent ,ci, il percepe ca flash-uri stralucitoare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Dec 2010, 09:17

Am avut un vobler, o chinezarie x-zone de cca 4cm, de pe care in timp mi-a sarit vopseaua lasand un plastic semitransparent iar singura pata de culoare era de la ochi si bilele interioare. Asta nu a deranjat cu nimic si intr-o vreme era voblerul meu preferat la clean pe somes, intre timp l-am pierdut.
Parerea mea este ca mai ales in ape mici si limpezi este chiar ok, daca te uiti in apa uneori pestisorii mici par aproape transparenti.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 09:36

zvic scrie:Am avut un vobler, o chinezarie x-zone de cca 4cm, de pe care in timp mi-a sarit vopseaua lasand un plastic semitransparent iar singura pata de culoare era de la ochi si bilele interioare. Asta nu a deranjat cu nimic si intr-o vreme era voblerul meu preferat la clean pe somes, intre timp l-am pierdut.
Parerea mea este ca mai ales in ape mici si limpezi este chiar ok, daca te uiti in apa uneori pestisorii mici par aproape transparenti.
Nu stiu cum e cu voblerul transparent dar preferata mea si a pestilor este,era un jindvick negru :wink: si culmea o foloseam doar seara si noaptea prindeam aproape tot la el chiar si biban vre-o 2-3 cu toate ca are naluca 9 cm si este negru ca vopseaua. Am incercat acelasi model sa vopsesc eu in alb dar nu am prins decat busteni pesti renuntau in ultima clipa si treceau pe langa :cry: .
Ps. din asta negru am avut vre-o 6 bucati unele au ramas in agataturi alti au plecat cu pesti pe post de piercing,... peste sa fie :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 09:39

Jindivik negru...ai??

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 09:53

semlecangheorghe scrie:Jindivik negru...ai??
Apropo unele primeam chiar din Arad ! au si site fishline parca, de mult nu am comandat de la ei, parca aduceau de dincolo din HU la noi in RO Energofish importa dar numai o gama destul de saraca... cauta jindvick black beeatle sau pe siteuri din HU, "feketehasu paduc" ( scobar cu burta neagra in traducere libera ).
Daca gasesc eu mai repede iti trimit sursa :wink: .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Dec 2010, 09:58

de regula transparent = ghost si are si ceva folie reflectorizanta sau lac sclipicios si si ceva nuante de negru pe la aripioare. eu am un jerk de la DAM, imitatie de caras care pe toamna e preferatul meu la stiuca . astea ghost sunt facute sa imite un peste cu probleme de sanatate si deci o prada usoara. practic, cum ziceau si colegii mai sus culoarea intra in schema" pe ultima suta de metri" a atacului si face pestele sa decida daca ataca sau nu. :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 09:58

Stiu ,Zoli,tocmai de aceea ziceam...Predatekurile sint voblere bune...

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 10:12

semlecangheorghe scrie:Stiu ,Zoli,tocmai de aceea ziceam...Predatekurile sint voblere bune...
:lol: au si ele apele, zonele lor, unde sunt de neinlocuit insa anul aceasta parca erau mai putine atacuri :cry: ... eu sunt de vina, ca am lasat prea mult in apa dintre ele si au din ce invata, cred ca pestii din zona deja stiu si seria din catalog la jindvickuri :lol: .
Au ceva sandviper de suprafata cu RH am prins si avat :shock: si are vreo 14 cm iar avatul nu trecea de 2 kg ...
Seria boomerang la mine nu a adus capturi decat ocazional ,accidental. si in apa de 10 m mai bine puneam un plumb si trimiteam jindvick papagal dupa pesti care stateau la 0.5-1 m de substrat, multe atacuri am avut in timp ce asteptam sa ajunga la fund si incolo deja era in gura pestelui care pleca deja cu firul :lol: .

Scrie răspuns