discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ovi_vl
- utilizator constant

cam asa arata ,intradevar are niste reflexe
intrebarea mea este daca ati observat vre o diferenta sau daca sunt mai eficiente decat cele normale
-
kzoli
- veteran

Eu sustin ideea ca coloritul voblerelor este 90% pentru a prinde pe pescari !!!
Voblere transparente totale( ca bila buldo) se gasesc pe anumite siteuri goagle va cauta

.
@Ovi_vl voblerul acela din poza nu este transparent

-
ovi_vl
- utilizator constant

este translucid , se vede foarte bine prin el, nu se observa prea bine in poza
-
kzoli
- veteran

ovi_vl scrie:este translucid , se vede foarte bine prin el, nu se observa prea bine in poza
Un sfat, ia lanseta si dute pe apa pana nu ingheata

, vei afla pana la urma daca are sau nu rezultate. Totusi recomand sa folosesti in perioada aceasta plastice -jig uri si cicade. Nu te intrista daca pierzi din ele sunt materiale, accesorii consumabile

-
ovi_vl
- utilizator constant

vai si ce m as duce...sa vina vacanta asta ca n buc n am cum sa ma duc

voi ce parere aveti de produsele caperlan ?
-
rine
- veteran

ovi_vl scrie:( voi ce parere aveti de produsele caperlan ?
bune pentru cei care nu au o pasiune serioasa pentru pescuit

-
stefanflorin
- veteran

Aveau si niste chestii destul de scumpicele pt niste nonameuri, am balanganit vreo 2 bete si erau cat de cat ok. De la Geologic am avut un match si 2 feedere si erau super pt pretul lor, daca le puneam eticheta de shimano sau daiwa n-ai fi stiut.. Ambele firme se vand prin intermediul Decathlon.
-
boistean
- veteran

-
kzoli scrie:Eu sustin ideea ca coloritul voblerelor este 90% pentru a prinde pe pescari !!!
pot spune cu mana pe inima ca am studiat o caruta de materiale (nu neaparat doar din domeniul pescuitului) ca sa redactez
acest articol.
(si) de aceea nu sunt de acord cu tine. sunt specii de pesti care au vazul extrem de dezvoltat, de te observa cand iti pui lansetele in portbagaj, in fata casei

, sunt altii carora trebuie sa le imprumuti ochelarii bunicii...
demonstrati-mi ca intr-o apa limpede si involburata de munte, pastravul simte mai intai vibratiile voblerului, prin linia laterala (nefiind perturbat de vibratiile apei) si abia apoi ii distinge culorile - si ma las de pescuit
culorile au importanta lor - in functie de apele si speciile de pesti pe car le cautam...
-
semlecangheorghe
- veteran

In general,rapitorii se prind mai usor pe o apa tulbure,in conditii de lumina slaba(dimineata,apus),in preajma pragurilor din apa adinca(sub 2-3m),ceea ce indica faptul ca nu vazul ii ghideaza spre naluca,ci mai intii vibratia,undele pe care le produce un corp(natural sau artificial)care se deplaseaza prin apa.La pastrav nu ma pricep ,dar nu cred ca vede la 20de metri,mai repede decit simte vibratia..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
boistean
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:In general,rapitorii se prind mai usor pe o apa tulbure,in conditii de lumina slaba(dimineata,apus),in preajma pragurilor din apa adinca(sub 2-3m),ceea ce indica faptul ca nu vazul ii ghideaza spre naluca,ci mai intii vibratia,undele pe care le produce un corp(natural sau artificial)care se deplaseaza prin apa.La pastrav nu ma pricep ,dar nu cred ca vede la 20de metri,mai repede decit simte vibratia..
da-mi voie sa te contrazic. conditiile pe care le prezinti nu demonstreaza decat faptul ca in acele conditii rapitorul
lasa frica/timiditatea deoparte si iese la actiune si nici pe departe faptul ca simte mai bine naluca...
n-are nicio logica...
in plus chiar si vibratiile sunt mai putin perceptibile pe o apa incarcata de materii in suspensii.
legile fizicii sunt batute in cuie, nu sunt variabile.