voblere transparente

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Dec 2010, 18:38

semlecangheorghe scrie:In general,rapitorii se prind mai usor pe o apa tulbure,in conditii de lumina slaba(dimineata,apus),in preajma pragurilor din apa adinca(sub 2-3m),ceea ce indica faptul ca nu vazul ii ghideaza spre naluca,ci mai intii vibratia,undele pe care le produce un corp(natural sau artificial)care se deplaseaza prin apa.La pastrav nu ma pricep ,dar nu cred ca vede la 20de metri,mai repede decit simte vibratia..
dah nea jiji.asa ie...am fost ieri pe o dunare noroi.nici un tzac.pe stravezie am luat charlie ,la oil,negru,baby bass,seara galben, dimineatza pe albastru....apropos: stiuca pe apa tulbure....cu vibratii de la rotativa cu tot( mai vibratii ca aia).... :cry: :cry:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 18:42

Stii care-i culmea ??Ca io prind foarte bine pe apa tulbure,seara tirziu,,noaptea...Na, care-i explicatia??Probabil ca noaptea se bazeaza pe vaz...... :roll: :roll: :roll: Nu???
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Dec 2010, 18:45

da! ca daia se prinde avat la trhil.ca vibreaza :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Dec 2010, 18:48

semlecangheorghe scrie:In general,rapitorii se prind mai usor pe o apa tulbure,in conditii de lumina slaba(dimineata,apus),in preajma pragurilor din apa adinca(sub 2-3m),ceea ce indica :lol: .
ceea ce indica ca daia vin asa aproape.ca nu vad :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 18:57

Orice corp care trece prin apa,produce niste unde,pe care pestele le percepe cu ajutorul liniei laterale.Nu scrie nicaieri ca acel corp trebuie sa vibreze sau sa oscileze.Inainte sa vada rapitorul ce este ,ce culoare are,prima data rapitorul simte acele unde .Atit am vrut sa spun.Si thrillul lasa o" amprenta",cind trece prin apa.Cit despre conditiile enumerate de mine,iti sporesc sansele ,deoarece pestele nu mai este asa de precaut.Da tu nu ma crezi ,ca vaz ca ai chef de hirjoneala,nu :wink: ??

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Dec 2010, 19:03

semlecangheorghe scrie:.Da tu nu ma crezi ,ca vaz ca ai chef de hirjoneala,nu :wink: ??
daca o iei asa ...o las balta...mie i-mi place in curent.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 19:05

Cum adica in curent??

.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 10 Dec 2010, 19:05

semlecangheorghe scrie:Orice corp care trece prin apa,produce niste unde,pe care pestele le percepe cu ajutorul liniei laterale.Nu scrie nicaieri ca acel corp trebuie sa vibreze sau sa oscileze.Inainte sa vada rapitorul ce este ,ce culoare are,prima data rapitorul simte acele unde .Atit am vrut sa spun.Si thrillul lasa o" amprenta",cind trece prin apa.Cit despre conditiile enumerate de mine,iti sporesc sansele ,deoarece pestele nu mai este asa de precaut.Da tu nu ma crezi ,ca vaz ca ai chef de hirjoneala,nu :wink: ??
ai dreptate, partial. dintre rapitorii nostri, doar somnul si (partial) salaul, pot intra in categoria "vibratii mai presus de vaz". in rest e tocmai viceversa. n-am afirmat nicio secunda ca rapitorii nu se ghideaza si dupa vibratii. numai ca nu la fiecare specie linia laterala este cea calauzatoare...
(sa ne gandim la vibratia provocata de o musculita infima cand cade pe apa si este atacata de pastrav, lipan sau clean)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2010, 19:09

Poate m-am exprimat gresit,n-am zis ca vbratia e mai presus de vaz,am zis ca,prima data simte vibratia ,dupa aia intra vazul si la sfirsit gustul si mirosul...Dar noaptea este clar ca nu conteaza culoarea,poate in noptile cu luna plina ,intr-o apa mica ar merge un alb sidef sau ceva usor luminiscent

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Dec 2010, 19:33

semlecangheorghe scrie:,intr-o apa mica ar merge un alb sidef sau ceva usor luminiscent
de ce?daca tot ataca orbeste?

Scrie răspuns