voblere cozma
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pai dac'as avea bani de o mulineta Shimano Stella, probabil c-as fi teribil de multumit, insa cele de categorie mai ieftina sau mijlocie (Nexave, Exage sau Technium) nu sunt deloc satisfacatoare...dupa o tura serioasa la avat incep sa caraie, iar daca le desfaci, ai sa observi o gramada de plastic inauntru, fata de Ryobi, unde totu-i METALLICA 

Daca-ti place Metallica, e bine, de la mine o bila alba...shimano scrie:Pai dac'as avea bani de o mulineta Shimano Stella, probabil c-as fi teribil de multumit, insa cele de categorie mai ieftina sau mijlocie (Nexave, Exage sau Technium) nu sunt deloc satisfacatoare...dupa o tura serioasa la avat incep sa caraie, iar daca le desfaci, ai sa observi o gramada de plastic inauntru, fata de Ryobi, unde totu-i METALLICA

Nu trebuie sa te arunci la Stella ca sa fii multumit, e de ajuns un Stradic sau chiar si un Symetre, care merg ''ceas", iar inauntru sunt tot METALLICA, cu exceptia unei garnituri...

Si nu mai zi ce mulinete ti-ai luat ca dai satisfactie "tractoristilor"

De Ryobi poti sa zici

Numa' bine.
Daiwa Exceler-ul, cu toate ca e si mai plina de plastic decat Shimano, totusi, dupa 2 ani, inca merge brici, absolut nici un sunet sau obstacol (si nu odata m-am scapat batzu-n apa, ba chiar am si cazut din barca cu ea cu tot)...cred ca e o mulineta foarte buna pt clean si biban (e marimea 1500). Cu Zauber merg la stiuca, avat, salau...
edâ„¢ scrie:eu am am avut bune dar nu le gaseam, asa e cand te grabesti sa ajungi la pescuit si le pune bine altziica altfel nu imi cumparam
chiar anu asta le-am vandut 11buc,am mai dat cu ele anu trecut dar nu mai erau interesatzi clenii de ele asa de taresi 2 le-am facut cadou
daca nici tu nu ai somn ia baga o geana aici http://www.catchingtheimpossible.info/c ... press.html
te potzi uita la trailere, numai trei episoade is aparute si abia am facut rost de ele,noroc cu un preten care le-a putut lua
ps:asa as vrea sa vad si la noi in viitor
de unde pot sa le iau si eu cas tare faine
Era cat pe-aci sa fie de-un viol, da' noroc ca n-am dat pantalonii jos...ilie scrie:...dupa viol macar tzi-ai cerut scuze si le-ai spus ca de fapt tu ii iubesti![]()

Fraza asta a salvat deja situatia. Gerula era incapabil sa inteleaga ca greseste, necum sa-si mai ceara si scuze... E bine... Nu esti "pierdut"...shimano scrie:...trebuie sa-mi cer scuze (nu vreau sa-mi scutur pusca si sa fiu considerat "bolnav" ca Gerula).
Incerc sa-ti definesc motivul.shimano scrie:...Da, am ajuns sa jignesc lumea, asta mai ales dupa ce, fara un motiv clar definit, un moderator (adica un om care e mult mai respectat si respectuos ca mine), ma ia peste picior fu fraze de genu' "Foarte interesant. Mai ai sfaturi de-astea asa utile, rezultate din vasta experienta nula?".
In viata e bine sa nu devii "fan"-ul unor obiecte, in general. Daca iti plac tie, nu inseamna ca sunt "cele mai". E bine sa eviti superlativele, cu atat mai mult verdictele. Nici cel mai experimentat pescar de pe planeta (presupunand ca exista vreun mod de a stabili cine e) nu si-ar permite sa declare cu buna credinta care e lanseta perfecta. Poate fii perfecta pt. el, poate fi cea mai buna dintre cele pe care le-a pescuit el, etc.. Poate emite o parere referitoare la certe calitati ale lansetei. Venind din partea unui "consacrat", e o parere de luat in seama. Dar cam atat.
Tu ai venit si ai formulat o chestie de genul: Shimano Lesath este perfecta, este cea mai avansata lanseta de spinning si n-are cum sa dezamageasca (citez din memorie). Spunand asta despre o lanseta, mediocra dupa opinia multora, si, mai ales, pe acest ton, normal ca te-ai expus. La o exagerare ti s-a raspuns cu o alta exagerare: experienta nula. Nu era, totusi, cazul sa treci la jigniri. Mai ales ca te si adresai asa, de-a valma, tuturor "veteranilor". Vorbitori sau nu de limba engleza (de parca engleza e un criteriu fundamental in a defini calitatea unei persoane.)
In fine, nu-i menirea mea sa-ti tin lectii de viata... Vad ca ai inceput sa te prinzi si singur de unele aspecte:
Un mic sfat imi mai permit. Cand vei mai lua la consultat reviste de genul AVP, incearca sa faci un pas in spate si sa-ti pui o intrebare: ce vor astia sa-mi vanda?shimano scrie:...problema SHIMANO de la inceput a fost, cred, cel putin din partea mea, o problema de naivitate, caci eram atat de infundat in produsele Shimano, incat eram absolut convins ca sunt cele mai bune. Ca sa ma conving, am rasfoit cele cateva zeci de numere ale revistei AVP, sa vad ce scule folosesc cei mari la concursuri, si nu de putine ori am gasit lansete si mulinete Shimano, deci e clar ca sunt foarte bune...
Dupa ce vei fi rasfoit paginile cu reclamele platite, vezi apoi si cine-s distribuitorii diverselor marci si in ce mod sponsorizeaza ei revista si/sau diversele manifestari, concursuri, etc. pe care revista le organizeaza. Apoi vezi cati dintre pescarii de competitie au contracte de sponsorizare cu diversi distribuitori. Iti vei contura o imagine si, poate, vei citi cu un ochi mult mai critic articolele si recomandarile. E intelept sa nu inghiti pe nemestecate tot ce-ti baga ei in gura. Nu spun ca o revista ca AVP contine neaparat informatii eronate. Dar e bine sa te gandesti ca uneori se tinde spre promovarea unui produs sau altul, functie de interesele comerciale. Produsul acela poate fi bun sau mai putin, ei il vor lauda la fel. Este o practica intalnita peste tot in lume, si nu numai in domeniul pescuitului. Asa ca, atunci cand un mare campion roman, american, japonez (sau uatevar) iti va spune ce bestiala este lanseta marca X, cu care el tocmai a pescuit in finala mondiala, uita-te intai cine-l plateste si-l obliga sa tina in mana la fotografia de pe podium acea lanseta X...
Din acest punct de vedere eu dau mult mai mult pe parerea unui forumist care a pescuit lanseta X (Tavi, un exemplu ales la intamplare

Si, pt. incheiere, avand in vedere ca si Tavi te-a iertat, iti urez bun venit pe forum! Baga mare, ca mai ai oleaca si iti inchei "junioratul" !shimano scrie:Ok, pentru incheiere, vreau sa-mi cer scuze de la cei la care am urlat cam fara motiv (in special Musti), si in general "veteranilor" ...

La multi ani!
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...