voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mino
senior
senior

Mesaj de mino » 31 Dec 2009, 01:30

sa revenim la voblerele cozma .....
sunt locuri unde un cozma da rezultate foarte bune (salau) mai ales dupa lasarea intunericului. :?:
fir intins !

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 31 Dec 2009, 01:59

Da, chiar s-a lasat " intunericul " .

Se cere embargou .

Noapte buna !!!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 31 Dec 2009, 02:42

Cred ca prima stiuca luata la vobler a fost pe un Cozma A4 de 7cm. La fel, am prins mult clean cu cele de 3,5, diverse culori. Clean mic, in general.
Nu le mai folosesc acum decat ocazional, dar mai am cateva bucati in trusa "varianta restransa", aia care vine tot timpul cu mine...
Ca si calitate a executiei sunt de reprosat mai multe, dar in principal e vorba despre o lipsa de repetitivitate si omogenitate a loturilor. In sensul ca aceasta calitate variaza foarte mult de la un lot la altul, dar si de la un exemplar la altul, in cadrul aceluiasi lot. Se pare ca mijlocele de executie sunt relativ rudimentare, iar controlul calitatii la iesire e unul relaxat. Totusi, isi mentin macar un pret corect, care te face sa inchizi ochii la micile imperfectiuni, de genul ochet descentrat, etc. Am intalnit, din pacate, si unele irecuperabile.
Cam asta e experienta mea cu ele.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 31 Dec 2009, 03:33

asa e, dar suntem prea saraci sa mai cumparam lucruri care sunt numai frumoase si sa le tzinem pe post de bibelou in trusa,eu unu vreau sa ma folosesc si de el daca am dat bani pe el

eu am patzit-o urat de tot cu ele parca am dat numai de alea naspa si descentrate (de masa lu draku) si faza tare e ca eram venit acasa dupa o lunga perioada de munca si tanjeam dupa un pescuit asa cum il faceam la clean pe vremuri 2001-2004 cand wb cozma erau ceva si pesti pesti :lol:.....

...ma duc sa imi cumpar noi in 2006 ca nu imi mai gaseam wb vechii, ma duc cu 6 buc noi dupa mine pe olt si cand mare surpriza toate cu hibe,am incercat sa misc la ochet sa le fac cat de cat sa mearga, nimic,asa m-am chinuit toata ziua in sperantza ca pe macar unu sa il fac sa mearga oblu dar nimic,de nervi si stat in soare m-am ametzit bine din 2 beri si a doua zi am bagat un statzionar cu bere si mici sa uit de ziua precedenta....din cauza asta am renuntzat a mai zvarli cu ele in apa,le-am aruncat in apa si priveam cum se duc pe apa sambetei bani muncitzi :evil:,puteam face altceva cu banii aia de pe wb(bine ca nu eram insurat ca sa vezi ce imi auzeam :lol: )

.... ala de la controlul calitatzii nu isi face treaba :evil:

@shimano tata m-ai dejamagit complect,nu ma asteptam sa se ajunga la asa ceva,ai face bine sa itzi ceri scuze ca ai inclus in discutzie 44, asa e frumos intre pescari
dac nu mere bine wb du-te cu el inapoi nu face ca mine si il arunca poate asa isi da seama tata cozma ca ceva nu e in regula cu ele si il da afara pe ala de la control :lol:

sanatate ,pace,fericire si la multzi ani in anu care urmeaza

ps:s-a **** vremea, ploua ca vara, torentzial :(

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 31 Dec 2009, 03:49

Da, se pare ca tu ai avut ghinion din ala cu motz. :lol:
Ale mele, alea de le mai tin in trusa, merg bine. Chestia e ca dau din ce in ce ma rar cu ele. Mai ales ca de-o vreme fac cum fac si tot cu musca ajung pe ape...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 31 Dec 2009, 04:02

eu am am avut bune dar nu le gaseam, asa e cand te grabesti sa ajungi la pescuit si le pune bine altzii :lol: ca altfel nu imi cumparam

chiar anu asta le-am vandut 11buc,am mai dat cu ele anu trecut dar nu mai erau interesatzi clenii de ele asa de tare :lol: si 2 le-am facut cadou

daca nici tu nu ai somn ia baga o geana aici http://www.catchingtheimpossible.info/c ... press.html

te potzi uita la trailere, numai trei episoade is aparute si abia am facut rost de ele,noroc cu un preten care le-a putut lua

ps:asa as vrea sa vad si la noi in viitor

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 31 Dec 2009, 04:11

asa si seria asta este complecta si o potzi lua mai repede cu torentu
http://www.youtube.com/watch?v=Wng6OVnJ9B0

si ramane sa imi iau si seria cu pescuitul la musca dupa o carte celebra,frumos realizata si aia

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 31 Dec 2009, 04:32

Multam de link-uri. Oi avea la ce sa ma uit in pauza asta de sarbatori. Ca de pescuit... Ploua cu galeata pe la noi...
La multi ani!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Dec 2009, 07:57

Am un vobler cozma de 9 cm pe care il pastrez la collectie,pentru ca este dintre primele modele care au aparut,fara bile si facut din lemn.Merge impecabil,bate bine si a prins salai frumosi.Ulterior,am cumparat unul de 5cm,la care,surpriza ochetul era drastic descentrat.L-am rezolvat cu patentul si dupa aceea ,ceva mare si cu dinti m-a pagubit de micutul vobler.Din lipsa de buget ,am inceput sa-mi fac singur woblere,mai ales ca pe vremea aceea(acum vreo 10-12 ani)oferta de pe piata era foarte saraca.Dupa vreo citiva ani m-am lasat,deoarece,cu sculele de atunci nu puteam sa produc citeva woblere identice ,copiate exact dupa unul prinzator.Ulterior am inteles ca pentru a numi un wobler "prinzator"concura mai multi factori,si nu tine neaparat de vobler.La woblerele cozma nu-mi place faptul ca desi sint identice(din aceeasi marime si model),nu se comporta 2 la fel ,ba multe sint groaznic de descentrate,motiv pentru care prefer sa string tare din dinti,si in loc de 3-4bucati descentrate sa-mi iau un yo-zuri,rapala sau lucky-craft,de care incerc sa am mare grija ,desi pierderile sint inevitabile pe un riu ca si Muresul.Ca si proiect de viitor o sa-mi rup din timp si voi incerca sa-mi fac vreo 10 buc,pentru mine,mergind pe ideea ca voblerele home made pot face diferenta in unele situatii,prin faptul ca sint naluci unicat,care iti pot oferi citeodata acel ceva diferit in prezentare,care provoaca atacul pestelui.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Dec 2009, 10:48

Musti, intr-un procentaj de 73% ai perfecta dreptate, si trebuie sa-mi cer scuze (nu vreau sa-mi scutur pusca si sa fiu considerat "bolnav" ca Gerula). Da, am ajuns sa jignesc lumea, asta mai ales dupa ce, fara un motiv clar definit, un moderator (adica un om care e mult mai respectat si respectuos ca mine), ma ia peste picior fu fraze de genu' "Foarte interesant. Mai ai sfaturi de-astea asa utile, rezultate din vasta experienta nula?". Oameni buni, chiar era nevoie de asa ceva? Aici nu e lipsa de respect, doar acolo unde eu postez? Mi se pare si normal sa ma enervez si sa raspund (respectivului sau la oricine altcineva) cu aceeasi moneda. Asta e doar una din jignirile aduse mie (vad ca pe tine te-a interesat doar ce am adus eu altora). Mai departe, problema SHIMANO de la inceput a fost, cred, cel putin din partea mea, o problema de naivitate, caci eram atat de infundat in produsele Shimano, incat eram absolut convins ca sunt cele mai bune. Ca sa ma conving, am rasfoit cele cateva zeci de numere ale revistei AVP, sa vad ce scule folosesc cei mari la concursuri, si nu de putine ori am gasit lansete si mulinete Shimano, deci e clar ca sunt foarte bune, chiar daca sunt si alte marci la fel de bune (de care eu nu stiam, deci imi cer scuze pt exagerare). Intre timp mi-am vandut toate mulinetel Shimano, si am trecut pe Daiwa Exceler si Ryobi Zauber, care mi se par mult mai rezistente, asa ca tot ce-mi place de la Shimano sunt doar lansetele.
Supararea mea legata de problema Cozma tinea de faptul ca am achizitionat un vobler nashpa, asta dupa ce colegii de pe forum le-au laudat si ridicat in slavi...deci am fost foarte dezamagit, iar faza cu FLOTYNG...scuza-ma...chiar bate la ochi (pt mine). De fiecare data cand ma supara ceva, exagerez, explodez, amenint si fac pe cei din jur idioti si alte specimene, it's a bad habit, I know...
Ok, pentru incheiere, vreau sa-mi cer scuze de la cei la care am urlat cam fara motiv (in special Musti), si in general "veteranilor" care (unii) am impresia ca nu prea vor sa-si dezvaluie secretele pescaresti, iar in legatura cu schimburile de opinii de pe forum (voblere Cozma, de ex), mi se pare absolut normal ca unora sa le placa, altora nu....unii sa fie teribil de multumiti de ele, altii extraordinar de dezamagiti.
Intr-un final, as vrea sa va rog ca si voi sa tratati personalul nou-venit cu respect si sfaturi utile, pt ca multi altii ca mine spun ca unii-s prea increzuti si prea se cred ei nu stiu cum...deci cum ramane cu "familia"?
Un An Bun va doresc (si mie la fel), fara certuri si razboaie pe forum. 8)

Scrie răspuns