Michael, sa sti ca ai dreptate, Oltul pare a fi o apa f mare si chiar este in comparatie cu Timisul, dar, exista un dar....este cam gol de peste. Ma refer la marimea lui, comparativ cu pestele pe care-l avem. Inainte de revolutie a fost deosebit de poluat, vorbesc de Oltul din amonte de Valcea ca in aval are inca grija Combinatul Chimic, acuma s-a curatat si din viituri au venit pestii care se gaseau in zona Sibiu, ba Chiar Brasov, prin crescatoriile si baltile existente in zonele respective si s-au stabilit in zona noastra, pesti precum babusca, platica, scobar, crap, somn, stiuca salau, si AVAT nu mai existau pe Olt de multa vreme. Asa ca in ultimii ani o data cu indepartarea surselor poluante au reaparut pestii dar o data cu ei si nenorocitii de braconieri. Daca la voi acum un an am asistat la o discutie ca cineva vazuse ca se baga citiva metri de setca pe undeva pe o oarecare balta, la noi asa ceva se intimpla pe minut. Asa ca poate iti poti da seama cam ce trebuie sa suporte acest riu. Pacat ca nu are gura. Daca la voi mai sint oameni care gindesc si la ziua de mine, la noi aproape ca lipsesc cu desavirsire. De asta spuneam ca avatul nu e binevenit la noi, deocamdata. Poate ca se va mai rarii braconajul si atunci o data cu reechilibrarea balantei speciilor, s-ar putea ca avatul sa nu mai fie o problema. Dar deocamdata o data ce a disparut obletele aproape cu desavirsire inseamna ca acest peste nu prea are ce altceva sa haleasca. Intradevar e o mare placere sa vezi ca s-a inmultit pestele dar daca era si fara braconaj era alceva. Oricum sint bine intentionat cind spun ca daca vei face o pescuiala pe Olt vei avea intilniri cu avati, salai bibi, si fata de alti ani , din ce in ce mai putin clean. Si pt a nu incheia intr-o nota partinitoare, sa stii ca nu am pescuit pe Timis, dar din masina am vazut cit se putea vedea apa si pare a fi superba, mie imi plac aceste ape de marime medie ba chiar si cele mici. Ani de zile am pescuit pe STREI, RIUL MARE, RIUL BARBAT, PIETROS etc. Ape pe care le visez si acuma. Am fost un privilegiat al vremii, si nu le pot uita. Privilegiat in sensul ca fiind ceva mai in virsta am prins alte vremuri, mai rele dar pt pescuit cu siguranta mai bune ca cele pe care le traim.