Triplele

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 12:50

scuze de off topic:
tare ma bucur sa aud ca la voi avatul este din belsug si mai si prindeti...la noi este avat si este si mare,dar e foarte,foarte greu de pacalit,din pacate... :(
Dady:multumesc de invitatie,cine stie,poate voi avea drum pe acolo sa fac cunostinta cu avatii din zona :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Sep 2006, 12:58

Si poate nu numai cu avatii din zona....Oricum eu iti spun ca esti binevenit.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Sep 2006, 17:29

Dady scrie:Michael, pina la Prut, poti sa vi la Olt cel putin in zona amonte si aval de Valcea, este avat cit vrei si chiar si mare, nu prea are cine-l prinde si este la greu.

hmmm,dady imi pare rau sa te contrazic,dar nici pe la noi nu mai stau lucrurile ca in alti ani si asta nu o spun eu ci mult mai multi pescari cu mai multa experienta ca mine la rapitori( nu mai devreme de ieri am facut o iesire pe Olt la Lotru sub baraj si nu am luat niciunul,nici eu nici alti patru pescari care ne amaram zilele pe acolo)

Daca ai venii poate ca ai devenii unul dintre cei mai iubiti paminteni ca ne mai scapi de avat.

eeeee,hai ca pe asta nu o mai cred :lol:
de venit esti binevenit,dar de iubit nu cred ca vei fi iubit daca "ne scapi de avat" :twisted:

Atita cit poti tu sa prinzi, ca mare gaura nu ai cum sa faci in populatia de avat ce s-a instalat la noi. Sigur vei avea zile cind ti se ia de prins avat.

pai michael,daca tot e sa vii si sa prinzi avat de ti se ia ia-ma si pe mine la o partida din asta,te rog,please,please :!:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Sep 2006, 18:42

Adi spune cind vrei sa mergem, ca eu am facut cred ca vreo trei, sper sa nu uit careva iesire, dar fie una doua plus minus si am luat la avat la greu. Efectiv 70-80 % avat si am prins si citeva bucati mai de invidiat. Nu stiu cum faci de nu te intilnesti cu el. Spun ca cel ce va scapa Oltul si asa napastuit, de avat, va fi cel mai iubit dintre paminteni (de scapat numai un val de otrava ne va mai scapa, Doamne fereste, asta este o mica gluma cu scapatul de avat, nu se va intimpla veci, efectiv nu are dusmani) asta o spun eu si cred ca si altii care si-au dat seama cit de tare s-a instalat avatul la noi si cit de pagubos este. Nu cred ca vom mai scapa vreodata. De cind cunosc eu Oltul nu a avut atita avat. Si daca am vrut sa pescuiesc la oblete tot avat am prins, cam in masura egala daca nu mai mult avat ca si oblete. Intradevar cam la marimea obletelui. Eu il iau si il dau cui vrea, ceilalti pesti chiar si salaul il eliberez. Pt sufletul meu ramine bibi daca e de bagat in seama, in rest nu ma tenteaza nici un peste din cei ce sint pe Olt la noi. Adi am ramas impresionat cit de tare s-a inmultit avatul, a scazut obletele extraordinar de drastic, se mai prind obleti mari f rar sau undeva in sus pe Olt in zone de curent unde nu prea sta avatul.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 19:46

adiwolf:poate nu o fi pe Olt cum ai vrea tu sa fie,dar cu sigurantza nu se compara Timisul cu Oltul,de asta te asigur,Dady nu este singurul sau primul care-mi povesteste de Olt.Timisul este un rauletz pe langa Olt...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Sep 2006, 20:52

Michael, sa sti ca ai dreptate, Oltul pare a fi o apa f mare si chiar este in comparatie cu Timisul, dar, exista un dar....este cam gol de peste. Ma refer la marimea lui, comparativ cu pestele pe care-l avem. Inainte de revolutie a fost deosebit de poluat, vorbesc de Oltul din amonte de Valcea ca in aval are inca grija Combinatul Chimic, acuma s-a curatat si din viituri au venit pestii care se gaseau in zona Sibiu, ba Chiar Brasov, prin crescatoriile si baltile existente in zonele respective si s-au stabilit in zona noastra, pesti precum babusca, platica, scobar, crap, somn, stiuca salau, si AVAT nu mai existau pe Olt de multa vreme. Asa ca in ultimii ani o data cu indepartarea surselor poluante au reaparut pestii dar o data cu ei si nenorocitii de braconieri. Daca la voi acum un an am asistat la o discutie ca cineva vazuse ca se baga citiva metri de setca pe undeva pe o oarecare balta, la noi asa ceva se intimpla pe minut. Asa ca poate iti poti da seama cam ce trebuie sa suporte acest riu. Pacat ca nu are gura. Daca la voi mai sint oameni care gindesc si la ziua de mine, la noi aproape ca lipsesc cu desavirsire. De asta spuneam ca avatul nu e binevenit la noi, deocamdata. Poate ca se va mai rarii braconajul si atunci o data cu reechilibrarea balantei speciilor, s-ar putea ca avatul sa nu mai fie o problema. Dar deocamdata o data ce a disparut obletele aproape cu desavirsire inseamna ca acest peste nu prea are ce altceva sa haleasca. Intradevar e o mare placere sa vezi ca s-a inmultit pestele dar daca era si fara braconaj era alceva. Oricum sint bine intentionat cind spun ca daca vei face o pescuiala pe Olt vei avea intilniri cu avati, salai bibi, si fata de alti ani , din ce in ce mai putin clean. Si pt a nu incheia intr-o nota partinitoare, sa stii ca nu am pescuit pe Timis, dar din masina am vazut cit se putea vedea apa si pare a fi superba, mie imi plac aceste ape de marime medie ba chiar si cele mici. Ani de zile am pescuit pe STREI, RIUL MARE, RIUL BARBAT, PIETROS etc. Ape pe care le visez si acuma. Am fost un privilegiat al vremii, si nu le pot uita. Privilegiat in sensul ca fiind ceva mai in virsta am prins alte vremuri, mai rele dar pt pescuit cu siguranta mai bune ca cele pe care le traim.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Sep 2006, 20:58

@michael

stiu cat de mare este Timisul dar nu stiu ce potential are nu am pescuit niciodata pe el.
acuma lasand gluma la o parte,oricand esti binevenit in valcea si in masura in care pot si anunti dinnainte ca vii o sa incerc sa iti arat ceva locatii frumoase de pescuit(preferabil sambata sau duminica).

@dady
o iesire la peste e binevenita oricand,dar tinand cont de faptul ca trebuie sa mai si muncesc ca sa traiesc,nu pot merge la pescuit decat sambata sau duminica(deci sunt un pescar de wekend) asa ca daca ai de gand sa facem vreo partida in vreuna din zilele astea,oricand stii unde ma gasesti.
sincer si mie imi place bibanul foarte mult,dar nu am prins nici unul la artificiale pana acuma.

dar hai ca am deturnat subiectul si nu vreau sa ma injure cei care urmaresc acest topic

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 21:12

Dady scrie:Michael,pt a nu incheia intr-o nota partinitoare, sa stii ca nu am pescuit pe Timis, dar din masina am vazut cit se putea vedea apa si pare a fi superba, mie imi plac aceste ape de marime medie ba chiar si cele mici.
intradevar Timisul este un rau superb,imi place,are peste,e greu de prins in locurile accesibile pentru ca e foarte umblat de pescari,mai ales cei de week end,cu manelele lor la stationar.Problema mare este ca intr-un sezon de pescuit daca prind conditii bune de pescuit de 2-3 ori,e bine.Prin conditii bune inteleg apa cat de cat scazuta,la fel si turbiditatea,malurile fiind abrupte sa nu fie namoloase ca te duci pana in apa daca te risti.Nivelul apei fluctuaza foarte mult,chiar daca la noi nu a plouat de mult suntem influentati de ploile din restul tarii,apa tot la noi ajunge.Solul este namolos-argilos si de multe ori chiar de la o adiere de vant se tulbura de nu-ti vine sa crezi.Asta e,merg la pescuit de cate ori imi permite serviciul,scoala,familia,chiar daca nu prind nimic in acea zi,macar am petrecut o zi in natura.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 21:15

adiwolf scrie:@michael

stiu cat de mare este Timisul dar nu stiu ce potential are nu am pescuit niciodata pe el.
acuma lasand gluma la o parte,oricand esti binevenit in valcea si in masura in care pot si anunti dinnainte ca vii o sa incerc sa iti arat ceva locatii frumoase de pescuit(preferabil sambata sau duminica).
iti multumesc si tie pentru ospitalitate.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Sep 2006, 22:21

Adi, sa sti ca fac tot posibilul sa ne intilnim. Nu ma gindeam sa te corup, stiu ca esti prins, si te zbati in problemele tale cotidiene, dar inpropriu zis ale tale, de fapt sint ale noastre. Poate ne cuplam la sfirsitul acestei saptamini. Eu sint tentat si de staionar, are frumusetea lui.
Michael, ca este multa mirlanie in nivelul de abordare a Timisului, sint convins, sa vezi si la noi...Dar daca totusi e peste si mai se gasesc si zone mai linistite, o iesire in gasca de pescari cred ca face toti banii, mai ales daca mai si prindeti ceva. Bine ca apa are peste si asta, dupa inundatiile ce au fost...
Eu caut sa fac o pesteala cu Adi daca apa nu se turbura si va fi buna poate ca vom face un spinn.
Astept vesti poate ca totusi gasesti ceva ancore interesante. Asta ca sa nu deviem prea mult de la cele propuse. Fir intins, si vorba lui Adi, daca te hotarasti...esti binevenit. Nu om avea noi alte calitati dar ne primim oaspetii cu placere si cu pasiunea pescuitului vie.

Scrie răspuns