Triplele

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vlad
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vlad » 08 Sep 2006, 11:09

Mai depinde si marimea pestisorului ,dai la stiuca si bagi un carasel de 10cm sau mai mare ...ce fel de carlig folosesti?
Dai cu pestisori mari -ancore,dai cu mormoloci,broscute,obleti etc.- e mai bine cu un singur carlig,fiecare cu metoda lui.
Dar mai bine bagi un vobler :lol:

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 08 Sep 2006, 15:08

Folosesc in general pestisori destul de mari! Chiar peste 10 cm daca e babusca sau altceva mai lunguietz.
Carlige imi place sa folosesc cu tija lunga, curbura mare si sarma subtire.
Folosesc cu succes la stiuca, carlige cristal(alea pt salau) insa ma deranjeaza ca nu gasesc modelul ala cu ochet.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 08 Sep 2006, 20:39

Ancora este un subiect care ma intereseaza f mult si pe mine. Caut ancore de soi, asta insemnind pt pretentiile mele, subtiri, culoare si aurie si neagra, inel mic, de la nr 16 marime cirlig mustad la 6-8. Ancore numai pt voblere, exclus pt pescuitul cu naturala la rapitori. Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca tripla la pescuitul rapitorilor si inca ceva pescuiti rapitorii cu artificiale. Veti avea de f multe ori satisfactii cu mult peste pescuitul cu naturala.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Sep 2006, 13:33

Am umblat mii de km pe la Dunare si nu am vazut pe nimeni sa dea cu tripla(exceptie sunt nalucile).
Toamna trecuta cind am fost la stiuca am vazut montura pentru pestisor viu cu doua ancore. Pe un brat al uneia se prinde pestisorul (deci ii ramin 2 brate=cirlige libere) si in plus in acelasi ochet este prinsa si a doua ancora compet libera. N-as putea sa va spun de ce pescuieste omul asa, dar a prins.

Eu cel mai des folosesc cirlige duble (pe un brat se prinde pestisorul iar celalalt ramine liber ... dar se mai poate si altfel). Am avantajul ca pot folosi cirlige mici, pot realiza monturi mai fine decit daca as folosi un singur cirlig care dupa ce inteapa pestele-momeala trebuie sa-i mai iasa si virful in afara si in plus cirligul dublu poate fi asezat astfel incit un virf (sau ambele) sa fie mereu in pozitie utila pentru intepare.

Iar la pescuitul stationar uneori ma tenteaza sa prind rapitorul care ataca la mal chiar sub lansetele mele. Care rapitor poate arata cam asa :

Imagine

Este chiar rapitorul despre care se spune ca se prinde mai bine la artificiale decit cu momeli naturale. Cel din poza nu avea decit 39 de cm ...

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 09 Sep 2006, 20:57

Si vrei sa sustii altceva?In mod cert avatul se prinde muuuuult mai bine la artificiale,diferenta intre cele 2 stiluri la acest peste e asa de mare ca nu are sens sa dicutam acest lucru.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Sep 2006, 22:35

Nick scrie:Si vrei sa sustii altceva?In mod cert avatul se prinde muuuuult mai bine la artificiale,diferenta intre cele 2 stiluri la acest peste e asa de mare ca nu are sens sa dicutam acest lucru.
Nick tu pescuiesti la artificiale de ani de zile ... cita vreme eu am descoperit cum se prinde avatul la pestisor viu abia de cinci zile (poate de aia sunt asa de incintat de asta).
Inca nu am cu ce sa te contrazic ... insa nu-ti ascund ca mi-ar place sa demontez mitul cum ca avatul "se prinde mai bine la artificiale decit cu momeli naturale". Si chiar daca n-o fi asa ... vad ca e o moda ca pescarii sa se mindreasca ca practica stilul de pescuit cel mai dificil . :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 00:18

desi acum pescuiesc exclusiv spinning,recunosc ca cel mai mare avat prins de mine(4.650gr)l-am luat la oblete viu de vreo 10cm,cu snur legat de salcie,lasat doar cativa cm in apa,sa clipoceasca,noaptea,acum muuuulti ani.ala pescuit "sportiv",ce zicetzi? :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 10 Sep 2006, 07:21

Eu cred ca va mai dura ceva vreme pana cand vei mai prinde avat la pestisor.Si nu are cum sa concureze metoda ta cu spinningul,eu,care nu sunt cine stie ce pescar,daca prind 2-3 avati pe zi pe Prut,inseamna ca mi-a mers f. rau. :D Dar poate reusesti sa ma convingi ca nu e asa. :lol: Fir intins!
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Sep 2006, 11:28

Nick scrie:daca prind 2-3 avati pe zi pe Prut,inseamna ca mi-a mers f. rau. :D
unde-i Prutul asta dom'le,vand tot aici si ma mut acolo...sa iau si eu minim 2-3 avati pe zi...si asta cand imi merge rau de toooot :lol: :lol: :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Sep 2006, 12:43

Michael, pina la Prut, poti sa vi la Olt cel putin in zona amonte si aval de Valcea, este avat cit vrei si chiar si mare, nu prea are cine-l prinde si este la greu. Daca ai venii poate ca ai devenii unul dintre cei mai iubiti paminteni ca ne mai scapi de avat. Atita cit poti tu sa prinzi, ca mare gaura nu ai cum sa faci in populatia de avat ce s-a instalat la noi. Sigur vei avea zile cind ti se ia de prins avat.
Dar eu asteptam ceva discutii despre ceva noutati in domeniul ancorelor. Ca tare mult ma intereseaza ceva ancore de soi.

Scrie răspuns