Triplele
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
-
- veteran
vlad scrie:Cine stie ce a vrut el sa spuna...dar am si eu o intrebare.Am vazut multi care pescuiesc la fix salau cu pestisori(vii,morti) nu folosesc ancore ci carlig simplu...vro explicatie?
parerea mea este FINETEA, in sensul ca atunci cand pune botu' pe pestisor salaul altcumva simte un carlig simplu decat o ancora!
Am prins salau la montura pt pestisor viu cu ancore si kevlar gros,cand dadeam dupa stiuca si apa era limpede.
Intradevar finetea pare a fi cel mai bun criteriu cand umbli dupa salau dar probabil e si mai practic,"fixistii" pun 2-3 pestisori ..am vazut unul si cu 4 pe o lanseta...
Avea omul 4 lansete ....un banc intreg bagase in apa...totusi cat am stat eu acolo nu l-am vazut sa scoata ceva.
Intradevar finetea pare a fi cel mai bun criteriu cand umbli dupa salau dar probabil e si mai practic,"fixistii" pun 2-3 pestisori ..am vazut unul si cu 4 pe o lanseta...

Avea omul 4 lansete ....un banc intreg bagase in apa...totusi cat am stat eu acolo nu l-am vazut sa scoata ceva.
Re: Triplele
Parerea mea e ca sunt de 3 ori mai eficiente asanumitele ancore decat carligele simple.Pescar Arad scrie:Ce parere aveti despre carligele triple-asa numitele ancore- in comparatie cu carligele simple?
Ex: Acest vobler http://www.yo-zuri.ro/ProductDetails.aspx?productID=468 cred ca va prinde de 3X mai putzin peste decat acesta http://www.yo-zuri.ro/ProductDetails.aspx?productID=449 .

Exceptand artificialele care vin "Default" cu ancore, nu pescuiesc niciodata la rapitor cu carlig triplu.
Pentru salau, biban, avat, clean(cu momeli naturale) nici nu se pune problema ancorei.
Iar la stiuca nu mi s-a intamplat niciodata sa o ratez din cauza carligului simplu.
Stiucile pierdute, se duceau din cauza ca nu apucau bine pestisorul- caz in care il scoteam felii sau din cauza ca nu puneam struna metalica- caz in care plecau cu piercing.
Pentru salau, biban, avat, clean(cu momeli naturale) nici nu se pune problema ancorei.
Iar la stiuca nu mi s-a intamplat niciodata sa o ratez din cauza carligului simplu.
Stiucile pierdute, se duceau din cauza ca nu apucau bine pestisorul- caz in care il scoteam felii sau din cauza ca nu puneam struna metalica- caz in care plecau cu piercing.
Spining....Prea bun ca sa fie light...