acesta este adevarul.daca esti meserias prinzi si cu o bota daca nu te intrebi oare ai avut vreun atac?ovidiu scrie:Pescui cu destul de multe bete dar spun din capul locului:
-nu am Kistler
-nu am St Croix
-Nu am Looomis
-nu am Sakura
-nu am e21
Pescuiesc cu vreo 3 bete mai des-Shimano SpeedMaster2.70m 50-100g
Berkley 15-50g
Si un antic Trabucco, care cred ca implineste 7 ani
Acel Trabucco antic (Ultron Manie) 2.70m 20-80g...este dat ca fiind un bat de mort manie..., nu stiu daca e mai senzitiv decat altele sau doar istoria din el si sutele de salai prinsi, cert e ca atunci cand pescuiesc cu el..parca fiecare tac..cat de mic..de infim, imi merge la inima...
Eu nu stiu sa fac un top al celor mai senzitive lansete, de fapt cred ca nimeni nu poate... cel mult sa compari 2-3 branduri..sau tipuri de lanseta...
Imi merge gandul la urmatorul scenariu: un pescar care se intoarce fara niciun peste prins...si se intreaba in masina: poate am avut cateva atacuri dar nu le-am simtit...i-as pune ca i-a tras un salau fantoma si de-aia
Va doresc iarna placuta...
ma intorc la sagetile mele de darts...sa vedeti ce senzitive sunt..valeu
Top - bete senzitive
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Torescu Octavian
- senior
-
- veteran
Topuri foarte riguroase nu cred ca putem face. Motivele sunt evidente.
Apoi, eu nu m-as aventura sa fac clasamente stricte nici macar intre lansetele cu care am pescuit de-a lungul timpului. Mana mea dreapta nu este un instrument de masura. N-am etalonat-o nicaieri si nici nu sunt sigur ca isi mentine in timp "setarile" initiale...
Ce pot insa sa fac este sa-mi exprim unele preferinte, functie de senzatiile subiective pe care le-am avut sau pe care le-am tinut minte despre cele cateva lansete care mi-au trecut prin mana. Chestie care poate ca e utila, totusi. Deja se poate vedea ca anumite lansete apar in preferintele multora. O statistica de genul asta deja poate avea relevanta ei.
Asa ca am sa pun si eu pe lista cate ceva. Nu neaparat in ordinea preferintelor. Eventual cu mici comentarii.
O lanseta foarte senzitiva mi s-a parut un St.Croix Legend Elite. N-am pescuit-o mult, nefiind lanseta mea, dar a fost suficient cat sa ma faca s-o trec pe lista scurta de lansete in asteptare (si cred ca va fi custom...)
In aceeasi categorie de lansete foarte senzitive plasez un All Star Titanium Inshore pe care il pescuiesc de cativa ani si care si-a castigat un loc definitiv in arsenalul meu. Asta ma incanta nu numai datorita senzitivitatii, ci si actiunii sale pe care o apreciez mult.
La fel, Daiwa Steez, un bat senzitiv.
Langa ele, un GLoomis Walleye Series. Asta e un bat capabil de discriminari foarte fine intre diversele tipuri de substrat pe care le atinge naluca. Foarte util aspectul, pt. ca sunt bete pe care le simti ca telegrafiind foarte multe de sub apa, dar cumva sec, fara nuante... As pune Avid-ul de la St.Croix la categoria asta din urma... Si Kistler-ul LTX (e drept, exemplarul pe care l-am pescuit eu era o "coada de matura" MH si poate de aici senzatia de sec).
Un alt bat foarte fain la capitolul senzitivitate am retinut a fi Lamiglas-ul XMG50.
Si, ca sa nu ma plimb doar printre bete scumpe, pot spune despre cateva lansete Maver ca sunt senzitive bine. Prima mea iubire (pe care nu o poti uita
) un Stralis Light Plus Spigot... La fel, Stralis Spigot Spin. Si, ca sa vedeti ca exceptia confirma regula, dau un contraexemplu. Maver-ul Skirt, care desi mult mai scump decat celelalte (inele Fuji Alconite, bla, bla...), a fost prima mea mare dezamagire. Pe care, la fel, nu o uiti...
Si tot asa mai departe...

Apoi, eu nu m-as aventura sa fac clasamente stricte nici macar intre lansetele cu care am pescuit de-a lungul timpului. Mana mea dreapta nu este un instrument de masura. N-am etalonat-o nicaieri si nici nu sunt sigur ca isi mentine in timp "setarile" initiale...

Ce pot insa sa fac este sa-mi exprim unele preferinte, functie de senzatiile subiective pe care le-am avut sau pe care le-am tinut minte despre cele cateva lansete care mi-au trecut prin mana. Chestie care poate ca e utila, totusi. Deja se poate vedea ca anumite lansete apar in preferintele multora. O statistica de genul asta deja poate avea relevanta ei.
Asa ca am sa pun si eu pe lista cate ceva. Nu neaparat in ordinea preferintelor. Eventual cu mici comentarii.
O lanseta foarte senzitiva mi s-a parut un St.Croix Legend Elite. N-am pescuit-o mult, nefiind lanseta mea, dar a fost suficient cat sa ma faca s-o trec pe lista scurta de lansete in asteptare (si cred ca va fi custom...)
In aceeasi categorie de lansete foarte senzitive plasez un All Star Titanium Inshore pe care il pescuiesc de cativa ani si care si-a castigat un loc definitiv in arsenalul meu. Asta ma incanta nu numai datorita senzitivitatii, ci si actiunii sale pe care o apreciez mult.
La fel, Daiwa Steez, un bat senzitiv.
Langa ele, un GLoomis Walleye Series. Asta e un bat capabil de discriminari foarte fine intre diversele tipuri de substrat pe care le atinge naluca. Foarte util aspectul, pt. ca sunt bete pe care le simti ca telegrafiind foarte multe de sub apa, dar cumva sec, fara nuante... As pune Avid-ul de la St.Croix la categoria asta din urma... Si Kistler-ul LTX (e drept, exemplarul pe care l-am pescuit eu era o "coada de matura" MH si poate de aici senzatia de sec).
Un alt bat foarte fain la capitolul senzitivitate am retinut a fi Lamiglas-ul XMG50.
Si, ca sa nu ma plimb doar printre bete scumpe, pot spune despre cateva lansete Maver ca sunt senzitive bine. Prima mea iubire (pe care nu o poti uita

Si tot asa mai departe...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
- Bogdan_Alex
- veteran
care Balzer Magna ? ....Silver?vipificator III scrie: .....
50.magna baltzer
.....
60.perseus jaxon
.....
70. baracuda
....
80. germina
81. egreta
82. cibin
Nu-mi permit sa dau mai mult de ~200 Ron pe o lanseta si asta mi-a atras atentia...poti sa-mi spui mai multe despre ea? Banuiesc ca daca ai pus-o in top sti si ceva de ea.
....daca e vb de MX-9-Pro e peste buget

bete senzitive
am urmarit discutile cu mare interes,,pescar incepator cu artificiale ''.speram sa ma lamuresc in privinta achizitionari unei lansete ce se preteaza la acest stil de pescuit. ma bate gindu sa investesc o suma in jur de 100 roni pt. un ansamblu lanseta cu mulineta se poate gasi ceva de calitate la pretul acesta ,este suficienta suma,ceva recomandari,mai pe intelesul meu detin 2 lansete dar nu sint pt. sportul acesta
fire intinse

- misulian
- utilizator constant
pentru bat iti recomand asta
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3631.html
cred ca are cel mai bun raport calitate/pret, da mai tre sa strangi ceva bani si pentru mulineta
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3631.html
cred ca are cel mai bun raport calitate/pret, da mai tre sa strangi ceva bani si pentru mulineta
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
adevarul este ca daca acolo unde pescuiesti este salau, ai toate sansele sa prinzi pana la urma, dac nu, ai toate sansele sa te intrebi mereu de ce nu prinzi??!! - din cauza lansetei care este mai insensibila?? din cauza mainii?? jigul, naluca??torescu octavian scrie:acesta este adevarul.daca esti meserias prinzi si cu o bota daca nu te intrebi oare ai avut vreun atac?ovidiu scrie:.............................
Imi merge gandul la urmatorul scenariu: un pescar care se intoarce fara niciun peste prins...si se intreaba in masina: poate am avut cateva atacuri dar nu le-am simtit...i-as pune ca i-a tras un salau fantoma si de-aia
.........
defapt..............erau salai fantoma

riva,
la investitia aia mai bine te lasi de pescuit (spinning).
fara rautate, dar nu o sa ai niciodata ceva decent la o asemenea investitie, nu mai vorbim de restul.
bete senzitive
scuze
gresala mea am omis un zero era vorba de 1000 roni dar cred ca tot mai trebuie . recomandarea la care ai facut referire,,,superba' 'eu' cred ca merita investitia , nevastamea nu cred
asa ca o sa maresc fondul , fsn'. daca nu e cu suparare recomandami si o mulineta pt.acst bat multumesc anticipat . poate si alte recomandari

bete senzitive
scuze
gresala mea am omis un zero era vorba de 1000 roni dar cred ca tot mai trebuie . recomandarea la care ai facut referire,,,superba' 'eu' cred ca merita investitia , nevastamea nu cred
asa ca o sa maresc fondul , fsn'. daca nu e cu suparare recomandami si o mulineta pt.acest bat multumesc anticipat . poate si alte recomandari