Top - bete senzitive

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 29 Ian 2011, 16:05

Era ok sa te scuzi chiar si o singura data :twisted:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 29 Ian 2011, 16:10

Ca incepator poti sa iti iei 3 combo uri decente cu 1000 roni si nu glumesc . Oricum o sa dureze vreo 2 ani si cateva mii de lanseuri pana o sa faci diferenta intre lansete, greutati si fire.
In ceea ce priveste topicul - nu cred ca poate fi facut un top al celor mai senzitive bete, cel mult poate fi facut un sondaj sau ceva de genul asta.
Cum bine au punctat cativa mai sus, totul tine de terminalul care se afla la sfarsitul lansetei, adica pescarul, si aici e o intreaga discutie: mana pescarului, atentia si concentrarea de care dispune acesta cand jiguieste, conditiile in care pescuieste si obisnuinta lui cu batul pe care il are si pe care il venereaza si cand nu se duce la pescuit.
Odata am avut o gioarsa pe care inca o mai am :D si vai ce mai simteam totul cu ea si ce mai prindeam salai. Acum freaca bara ca mi am luat sofisticaturi ( nu cine stie ce bete exclusiviste ) care mi se par de n ori mai bete decat rasul pe care il aveam. Intamplarea a facut ca sa-mi rup batul la o partida si am dat cu gioarsa mea cea veche pe care o aveam in tub din intamplare. Vai ce m-am mai strambat la primele 5 lanseuri ca si cand as fi mancat o lamaie, dar dupa 30 minute ce bine scotoceam cu ea pietrele, ba chiar am prins un peste.
Obiectiv: 8,1 kg !

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Ian 2011, 20:45

riva, vad ca esti consatean de al meu :lol: in primul rand ce urmaresti sa prinzi si apoi poate te putem indruma. Catana aia UL e buna daca vrei sa prinzi de la clean in jos :D ......daca vrei ceva mai universal altfel se discuta...deci astepam, eventual poti deschide un alt topic deoarece ce vorbim noi nu are legatura cu ce se discuta aici.
PS: zic sa nu te avanti prea mult cu banii la inceput pt ca exista riscul sa abandonezi acest stil, si sa ramai cu niste bani aruncati aiurea. Mai bine iei ceva mai ieftinel, si de restu naluci si toate cele.
Urasc atarnatorii!

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 29 Ian 2011, 20:51

Bogdan_Alex era vorba de un Magna de acu 8-10 ani prima data cand a aparut in Romania avea 2.85 o comercializau cei de la Finesse. Era raport/pret calitate ceva de genul lansetelotr medii de la sportex ce se gasesc in prezent era grea si balambanea. Aveam fir steel power dam de 0.30 cand ii dadeam una din toata inima ca sa se intepe gura ciucii si lanseta se comporta ca un bat de musca adica super parabolic. :lol:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 29 Ian 2011, 20:54

am inteles...deci nu mai e valabil.

Cormoran TR-4 e bun de ceva ?

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 29 Ian 2011, 21:55

De ce nu incerci un St Croix Wild River sau Premier sunt niste bete acceptabile si foarte rezistente si la tranteala si au o gama larga de lungimi/actiuni. Un dezavantaj doar dpdv al meu este ca astea nu sunt toate dintr-o bucata ci in marea majoritate din doua (Premierul are si din una bucata). Iar daca nu cauti superspecializat salaul merg aproape la orice peste din apele noastre poti da cu ele la fund si la caras. :)

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 29 Ian 2011, 22:29

Ca de obicei, dupa Musti nu imi mai raman multe de zis.
Total de acord cu tipul de senzitivitate al avidului si a Kistlerului LTX (la Kistler am avut si M si MH si nu mi-au placut din cauza senzitivitatii), chiar imi placea mai mult Premierul decat Avidul, desi e putin mai greu.
XMG excelent ca senzitivitate si foarte puternic, Legend Elite senzitiv si fin, All Star blank clasic, puternic de nadejde si foarte senzitiv, Steezul doar ML de cast imi place (de spin este la fel de senzitiv dar parca nu-si merita banii, ii lipseste ''ceva''), M sau MH parca sunt de alta firma facute, L nu imi place de loc.
Dintre betele de fite (doar de spining) Megabass-ul chiar si modelele cele mai ieftine sunt grozave, Evergreenul la fel de sensibile dar mai putin puternice vorbind de bete cu aceleasi caracteristici, amandoua cu sensibilitatea aia diferentiata, greu de descris. Daiko si Jackal o clasa mai jos(cel putin).

riva
junior
junior

bete senzitive

Mesaj de riva » 29 Ian 2011, 22:48

multumesc pt.indrumari la sugestia lui StefanFlorin am facut un topic abecedaru incepatorului . :oops: de la cunoscatori pt.incepatori fire intinse :oops: :P

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 30 Ian 2011, 20:00

Nu degeaba am 4 Legend-uri... :lol: :lol: :lol:
Aici tre' mentionat si LTA-ul care cred ca e mai sezitiv ca LTX-ul.

Era interesant si un top al celor mai nesenzitive bete....eu am deja 2 in top, dar va las pe voi sa ziceti primi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 30 Ian 2011, 20:22

sa-i spunem "topul nesimtitelor"
si ca sa se califice tre sa fie macar vo 200$, ca asa ieftin si prost stim toti :twisted:

Scrie răspuns