tambur daiwa - intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Mai 2008, 12:24

johnnybravo scrie:Adi_, acum santuletul este la 0.5-1mm dar imi e ca dupa cateva partide iar se face de 2-3mm.

SF, deci tu zici ca firul tre sa fie sub forma de con cu baza in jos pt lanseu mai lung? astia in schema zic ca invers iar cei de la daiwa staff zic ca sa fie drept :?
Mulinetele de surf is concepute sa lanseze departe , ii mai importanta distanta decit altceva . Nu cunosc nici o mulineta de surf cu tambur invers , majoritatea is cu virfu conului in sus , restu normal .
Pe mulinetele mici efectu nu se vede asa bine ca pe alea mari .
Ii mai bine sa fie drept , eu asa le prefer . Daca faci walking sau popping , nu ai firu intins ca la vobler , il ai mai moale , cu firu asezat conic "aluneca " si risti mai mult o peruca decit cu firu pus normal . Iar santu ala zic eu ca daca are un mm nu-i bai , atita are si o Saltiga si o Stella mare , nici 2-3 mm nu-i bai , exceptie stilurile de mai sus , daca te prinde cu firu mai moale in dreptu santului , aluneca si creste riscu de peruca . La voblere si unde dai cu firu mai intins nu ai probleme , si din poza nu vad sa fie asa de grav .

Fir Intins!!!

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 15 Mai 2008, 18:36

wei io inca tot nu m-am prins ce vrei tu sa desfaci , dar in nici un caz sa nu tragi de ele !!!!! sunt o gramada de chichitze acolo mici si minuscule care nu le vezi si daca ai fortat , sau dus pe pluta...
sa iti zic cum o facut omu, a dat tamburu jos :D , apoi a scos o sarmulitza minuscula care avea rol de sustinere a unei piese, apoi a ridicat piesa respectiva , apoi aia mare,apoi un tzamburus pus perpendicular cu axul(pe ala sigur il rupeam ca nu l-am vazut ), apoi rulmetul cu ce mai era prin el si in final ultima chestie de pe rotor care se desface ca saiba, cu o cheie fixa... apoi a desfacut carcasa.
dupaia a desfacut rotoru din suruburi si era deja in ea , a mai scos apoi angrenajele rotita cu rotita, le-o uns si le-o pus la loc exact cum au fost...
iti zic , grija mare....
la prima mulineta a desfacut fiecare piesa de pe ax pana la rotor, dar la a 2-a si-a dat seama ca nu era neaparat sa le ia pe fiecare in parte , merge si mai cate 2-3 deodata... acu zic si io ca nu-i greu :lol: da numa sa ai grija mare sa nu iti sara vreo sarmulita dinaia sau vreu rulmet sau vreo saiba sau dracu mai stie ce mai e peacolo ca e de rau...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 15 Mai 2008, 18:43

am pus si poza cu powerpro de 10lb pe el , are cam un mertru de leader dar nu cred ca o sa te deranjeze :wink:
poza o ai aici :

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6080

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Mai 2008, 22:00

merci mult de info si poza:)
doctoru' asta are si o adresa de contact? asta daca nu citeste si el forumul :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 01:28

Mah Psiho , vad ca si tu te descurci fara saiba :) ! Macar nu ai sustinut chestia aia cu tamburu invers :) .

Fir Intins!!!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 16 Mai 2008, 05:44

SF scrie:
johnnybravo scrie:Adi_, acum santuletul este la 0.5-1mm dar imi e ca dupa cateva partide iar se face de 2-3mm.

SF, deci tu zici ca firul tre sa fie sub forma de con cu baza in jos pt lanseu mai lung? astia in schema zic ca invers iar cei de la daiwa staff zic ca sa fie drept :?
Mulinetele de surf is concepute sa lanseze departe , ii mai importanta distanta decit altceva . Nu cunosc nici o mulineta de surf cu tambur invers , majoritatea is cu virfu conului in sus , restu normal .
Pe mulinetele mici efectu nu se vede asa bine ca pe alea mari .
.

Fir Intins!!!
nu ai vrut sa vezi :wink:

Saltiga® SA-Z
Saltiga® Blast™
Emblem® Pro
Emcast® Sport
Emcast® Plus

http://daiwa.com/Reel/spinning.aspx
Imagine

Chief
veteran
veteran

Re: tambur daiwa - intrebari

Mesaj de Chief » 16 Mai 2008, 10:03

johnnybravo scrie:am cateva nelamuriri legate de tamburul mulinetelor daiwa:
1) asezarea firului trebuie sa fie conica pt a optimiza lanseurile?
2) daca da, conica cu varful in sus sau in jos?
3) am 3 saibe care din ce-am citit le pot folosi pt schimbarea modului de asezare a firului pe tambur dupa cum puteti "citi" si mai jos:
http://www.smartfishing.info/certate_bo ... %20002.jpg
cu greu am facut rost de varianta in engleza a schemei si un manual generic pt daiwa:
http://www.smartfishing.info/certate_booklet/CT2500.pdf
http://www.smartfishing.info/certate_bo ... ctions.pdf
intreabarea este, cum pun saiba? din schemele de mai sus inteleg ca intre piesele 9 si 10 trebuie pusa, am incercat sa trag (n-am fortat inca) si nu prea vor sa iese...
aici este o poza reala a problemei, se pare ca tre sa pun saiba pe saiba deja existenta (cea alba):
http://www.smartfishing.info/certate/IMG_0028.jpg

merci pt timpu' acordat :D
Sper ca raspunsul meu sa nu fie tardiv si sa ajute. Amo mulineta daiwa exceler plus la care i-am adaugat si eu o saiba dinaia mica din cauciuc sau plastic, ce-o fi. Initial imi aduna firul facand un con cu baza inspre buza tamburului, semn ca tanburul cobora o idee prea jos in mulinare. I-am adaugat saiba respectiva peste cea care o avea deja, pe axul tamburului la baza. Se indeparteaza doar tamburul si tragi saiba in tzapa. :) Eu incerc mereu sa am firul uniform distribuit pe tambur. Nu am studiat efectele diferitelor conuri dar sunt de parere ca daca unul din conuri ar fi mai bun decat o distributie uniforma s-ar construi tambururi de rezerva direct cu formele dorite. Asezarile in conuri a firului datorita insuficientelor sau prea multor saibe nu duc oricum la conuri perfecte si pot crea probleme daca firele folosite nu sunt de calitate, au memorie mare sau au un grad de uzura ridicat.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2008, 10:24

cred ca se face o confuzie intre asezarea firului sub forma de con si asezarea prea sus sau prea jos a firului.
asezarea sub forma de con e speficica tamburilor ABS de la Daiwa. Deci daca tamburul e ABS, atunci asezarea firului trebuie sa arate ca un trunchi de con cu baza mare in sus. \ /
saibele se folosesc in situatia cand firul urca prea sus pe tambur, inspre buza acestuia. in acest caz la baza se formeaza un sant.
prin adaugarea saibei se ridica putin tamburul a.i. firul sa acopere unifrom suprafata lui, adica de la un capat la altul, dar in final tot in forma de trunchi de con trebuie sa arate pt. ca asa e facut tamburul. se poate masura cu un subler tamburul gol la cele doua capete.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Mai 2008, 11:12

si pe tamburul excelerulului meu firul este asezat sub forma unui usor con cu baza in sus. consider ca-i ok asa. nu i-am adus nici o modificare.

sorry pt off:
cei care ati mai desfacut mulinete daiwa cu digigear, aveti angrenajele ca-n poza care prezinta sistemul digigear(culori&forme) sau imaginea aia e asa simbolica numai.
intreb pentru ca la mine angrenajele au o culoare&forma normala/comuna,nicidecum ca-n poza.

Imagine
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 16 Mai 2008, 11:18

Adi_,
eu zic ca e putin altfel,daca tamburul e ABS firul se bobineaza sub forma de con fara a fi adaugate sau scoase saibe,dar daca ar fi sa se adauge o saiba,atunci la un tambur ABS,efectul de con ar fi anulat,tocmai asezarii la baza a mai mult fir si firul s-ar aseza normal fara conicitate,iar daca s-ar lua o saiba atunci efectul de con ar fi mai accentuat,e exact cum arata ca pot fi obtinute si din cartea tehnica de la certate
http://www.smartfishing.info/certate_bo ... %20002.jpg
de exemplu la shimano,se pot obtine cu ajutorul saibelor tot asa conicitati fara a fi tamburul cu ABS.
Imagine

Scrie răspuns