tambur daiwa - intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2008, 11:55

Cristi, partial sunt de acord cu tine.
Sa incerc sa explci putin altfel. Tamburul are o pozitie, sa-i zicem 0, in care se incarca optim. El fiind de tip ABS, e clar cum va arata asezarea firului. DAR, se poate intampla ca tamburul sa fie putin mai jos si atunci nu se mai incarca pana in partea de jos, deci aici se va forma un mic sant iar conul de fir va fi "impins" spre buza tamburului. Lucrul asta se poate observa de la primele spire, nu e nevoie sa fie pus tot firul. In acest caz se pune saiba pt. a aduce tamburul in pozitia 0 pt o incarcare optima. Bineinteles ca daca se pune o saiba prea groasa, sau se pun doua saibe, adica mai mult decat e necesar, tamburul va fi prea sus ceea ce va face ca in partea de jos a lui sa se incarce prea mult fir. In acest caz e posibil sa dispara acea conicitate pt. ca firul e fortat de marginea tamburului sa se adune in partea de jos.

In cazul lui jonnybravo, din ce vad in poza as zice ca tamburul se incarca bine. Nu inteleg nici acum din ce cauza "se leaga la cap daca nu il doare" :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 16 Mai 2008, 12:22

:) ,si eu sunt de parere sa lase tamburul asa cu conicitaea data numai de tamburul ABS,fara o mai accentua prin saibe.
am facut si eu o multime de experimente si am ajuns la concluzia ca bobinat normal sau cu o usoara conicitate(cazul dat de ABS)e cel mai bine si pt peruci dar si la distanta lansata.
cand modificam concitatea,santul ala din baza tamburului apare si la mine,spre final cand tamburul e aproape plin,dar daca nu ridic firul pana in buza,las cam 1mm atunci el nu e asa evident.
:)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 12:53

mihai.f scrie:
Mulinetele de surf is concepute sa lanseze departe , ii mai importanta distanta decit altceva .

nu ai vrut sa vezi :wink:

Saltiga® SA-Z
Saltiga® Blast™
Emblem® Pro
Emcast® Sport
Emcast® Plus

http://daiwa.com/Reel/spinning.aspx
Pai nu am avut dupa ce sa ma uit Mihai , era vorba de distanta lanseului , daca se lanseaza mai mult cu tambur invers eu nu stiu :shock: :lol: , eu am incercat sa raspund la asta , deci daca influenteaza sau nu in lanseu forma ( finala ar trebui spus a totalului :) ), pe acelasi link este si o saltiga surf , ai vazut tamburu :wink: .
Uitate pe Plat , vezi acolo mulinele de surf , deci pentru distanta , si nu prea corespund cu alea date de tine din link :wink:
Poza o sterg deseara http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C02164.jpg

io nu prea vad conuri , da santu da :lol: :lol: Johnny B , vezi ca si altele fac sant :)

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 12:59

Michael scrie:si pe tamburul excelerulului meu firul este asezat sub forma unui usor con cu baza in sus. consider ca-i ok asa. nu i-am adus nici o modificare.
Un con usor nu vad sa fie o problema , da ala a lui Johnny mi se pare cam exagerat , cam asa imi punea si mie Capricornu , nu-l vad tare normal .

Cam controversata casa asta Daiwa , odata intr-un fel odata in altu :lol:

Fir Intins!!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Mai 2008, 13:01

Adi_ scrie:Sa incerc sa explci putin altfel. Tamburul are o pozitie, sa-i zicem 0, in care se incarca optim. El fiind de tip ABS, e clar cum va arata asezarea firului.
Ca tamburul e de tip ABS, asta nu e singura cauza pentru care firul se aseaza cu conicitatea (baza mare) in sus, si am mai spus de ce in primul mesaj.

Sunt mulinete care aseaza firul in hourglass shape fara ca profilul tamburului sa fie in forma de clepsidra.

La fel, sunt alte mulinete care aseaza firul cu o conicitate destul de pronuntzata spre buza (baza mica spre vf tamburului) avand totusi tamburul de profil cilindric.

Daca s-ar dori s-ar putea proiecta o asezare pe un tambur ABS cu mai putzin fir spre buza decat spre baza rezultand o conicitate ascutzita spre varf, dar nu stiu daca ar fi eficienta. :) Dar tehnic e la fel de realizabil.

Deasemenea, problema Certate-ului cu pricina, nu trebuie cautata in mulineta itself, ci in fir. Saibele de rezerva sunt date tocmai pt ca se stie ca asezarea difera de la un tip de fir la altul, si pt a te putea adapta usor situatziei.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 13:08

Mulinele de surf , facute sa lanseze departe , interesanta forma tamburului , de ce nu-l face invers , daca zice ca asa se lanseaza mai bine :lol:
http://219.94.173.39/shop/catalog/defau ... ath=23_149

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2008, 13:16

stati sa ne intelegem. din ce stiu eu, tamburul ABS ajuta la evitarea perucilor pt. ca spierele de la baza nu mai au tendinta sa le incalece pe cele de sus. mai ales in cazul mono-ului care are memorie si e mai sarmos decat textilul.

lanseul lung e dat de diametrul mare al tamburului, fie el ABS sau nu. si aici ma refer la diametrul miezului, nu doar al buzei. diametru mai mare inseamna spire mai largi si chestia asta ajuta in lanseu.

deci chestia cu conul e pt. peruci nu pt. lungimea lanseului. gresesc?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 13:20

Adi_ scrie:
deci chestia cu conul e pt. peruci nu pt. lungimea lanseului. gresesc?
Adi , io ma refeream strict la faza cu lungimea lanseului :wink: , peruci fac oricum , io , nu vorbesc in numele altora :lol:

Fir intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2008, 13:24

da, si eu incercam sa explic de ce mulinetele de surf n-au tambur ABS. pt ca ABS-ul nu prea are treaba cu lungimea :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Mai 2008, 13:26

onesti scrie:
Sunt mulinete care aseaza firul in hourglass shape fara ca profilul tamburului sa fie in forma de clepsidra.
Mah , tu esti constient ca pentru " hourglass shape " si "clepsidra" tre sa dau un search pe google :lol: :lol: .
As mai sta pe aici , vad ca topicu promite , da tre sa ma duc la peste :twisted: :lol: :lol:
Poate pe cind ma intorc apar si partizanii Tournament SS din transee :lol:

Fir Intins!!!

Scrie răspuns