tambur daiwa - intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Mai 2008, 21:07

numai ce-am pus firul:
http://smartfishing.info/certate/Picture%2005.jpg
mai multe poze aici: http://smartfishing.info/certate/
am cam juma de metru leader de 0.35 legat uni2uni de textil dar nu cred sa influenteze asa mult aspectul general...
pareri?

piesele ce incerc sa le scot ca sa pun saiba pot fi vazute si aici:
http://smartfishing.info/certate/IMG_0030.jpg
deci sunt cele de deasupra saibei de culoare alba...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 14 Mai 2008, 23:25

tocmai acu am aistat (f emotionat) la ungerea ambelor mele Daiwe(infinity q 2000 si certate 2500r custom). a durat aprox. o ora , timp in care mi-am ros unghiile de zor :lol: , fiindca nu eu mi le-am uns, ci un prieten care e mai dibace asa :D... le-o desfacut omu aporoape de tot , lea uns bine (cu vaselina HOT SOUCE) si le pus la loc exact cum au fost. ambele merg ceas chiar mai bine decat inainte(duuuh!!) sunt super incantat ca am reusit intr-un sfarsit sa le ung, dar din pacate nu o sa am timp sa le scot la actiune decat peste vreo cateva saptamani :cry: (mama ei de sesiune si de licenta!)
@jhonny- wei sorry da nu am power pro de 15lb pe certate , am de 10lb...daca te ajuta cu ceva fac poza si asa, numa sa imi zici daca trebe sau nu...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Mai 2008, 00:07

e bun si cu 10lbs :)
a desfacut si piesele astea doua ce nu reusesc eu sa le scot?

merci

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Mai 2008, 00:48

Pai asa punea si Capricornu meu firu , con cu baza sus , si dupa ce am bagat o saiba il punea drept . Faza tare ca mie in cutie mi-au pus trei saibe , dupa aia un coleg si-o luat una si cind am desfacut cutia , prin gura saibe :lol: , asa ca i-am dat eu una . Dupa aia , am constatat deci ca mai multe Capricoarne ( ii vorba de modelu Type J ) veneau fara saibe :shock: . Evident proprietarii afirmau ca asa vine , ca pune conu ala invers ca asta ii schema nu stiu care ,ca asa arunca mai departe :shock: :lol: :lol: . Evident ca nu aveau saiba , deci nu puteau face probe , da cum era vorba de sculele personale , intelegeti nu :lol: :lol: .

Johnny , nu stiu cum ii pune tu o saiba care vad ca lipseste , da tre sa o pui , sau daca zici ca asa trebe cu conu invers , nu-i nici un bai :) , io te inteleg . Daca am vreme la sfirsit de saptamina , ma bag in una sa vad ce si cum , nu promit nimic , da tie o sa-ti fie greu sa te abtii :)
Santu ala l-am vazut si la alte scule , including un TP 6000 .

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Mai 2008, 07:46

jony, eu nu vad in poza ta nici o problema la asezarea firului :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 15 Mai 2008, 07:59

johnnybravo scrie:cred ca ma las pagubas :(
piesa cilindrica (nr. 9 din schema) ce acopera saiba existenta e acoperita de o sarmulita in forma de hexagon (nr. 8) si deasupra de ea este alta piesa cilindrica mai inalta (sau e chiar axul sau piesa nr.13)..nu vor sa iese deloc si n-am kef sa le fortez...ma gandeam ca sunt mesteri pe-aci care au desfacut piesele astea sau au folosit saibele pe mecanisme similare cu ce am eu...

onesti, power pro 15lbs.

Tre' sa se poata da jos, pentru ca la ale mele pe acolo dau jos 'rotorul' ca sa zic asa , doar ca tie ti-e frica sa nu strici ceva pe acolo .

Daca ai de desfacut vreo piulitza preferabil sa-ti cumperi cheie inelara, ca sa nu deformezi marginile piulitei..care l-a mine erau din materiala'moale' si cu patentul i-am mai luat din colturi.

La mine e doar o piulitza de dat jos - cea a tamburului,apoi dai jos tamburul, si ce vad eu la tine in schema eu le dau jos fortandu-le in sus adica impingandu-le incet dar ferm in sus.
Nu se intampla nimic..la mine cel putin.
Apoi poti sa inserezi piulita .

Interesanta prezentare a reglarii punerii firului pe tambur :http://www.smartfishing.info/certate_bo ... ctions.pdf

BVine ca ai pus instructiunile astea ca la mine nu apar deloc.

Probabil ca la Daiwa Capricorn , chestiile au fost mai exact reglate, ca la mine le pune ca in Cazul C- adica corect.

SF: nici la mine nu a venit nici o piulitza la ultimele 2 Daiwe, dar nici nu fac santul cela.
Doar ca pun firul cu baza mare in sus.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Mai 2008, 09:56

Adi_, acum santuletul este la 0.5-1mm dar imi e ca dupa cateva partide iar se face de 2-3mm.

Mugurstefan, asa e cu frica, am incercat si sa le smulg dar n-am fortat nimic deocamdata...daca nu incearca/nu a incercat nimeni si nu primesc raspuns de la daiwa nu cred ca ma risc :D

SF, deci tu zici ca firul tre sa fie sub forma de con cu baza in jos pt lanseu mai lung? astia in schema zic ca invers iar cei de la daiwa staff zic ca sa fie drept :?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Mai 2008, 10:32

jony, in poza ta eu vad un sant mic si sus si jos. in cazul asta nu ai cum sa-l rezolvi din saiba. si repet, mie nu mi se pare a fi in neregula asa cum e in poza. eu nu am modele scumpe de la Daiwa, dar la toate care le am, firul se aseaza asa ca in poza ta si nu am nici o problema.
daca ai fi avut un sant mai mare dar numai in partea de jos, asta o puteai rezolva cu o saiba, ridicand astfel tmaburul, ceea ce eu cred ca nu e cazul la tine.

pe tamburul ABS, firul se aseaza in forma unui trunchi de con cu baza mica in jos, deci ca in poza ta. poti citi mai multe la daiwa pe sait http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx click pe ABS

eu zic ca-ti faci griji degeaba...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Mai 2008, 11:37

Adi_ scrie:daca ai fi avut un sant mai mare dar numai in partea de jos, asta o puteai rezolva cu o saiba
de aici am plecat :)
m-am uitat intamplator la tambur si am observat asta in conditiile in care am pescuit doar de cateva ori cu ea.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Mai 2008, 12:05

Mugurstefan scrie:
SF: nici la mine nu a venit nici o piulitza la ultimele 2 Daiwe, dar nici nu fac santul cela.
Doar ca pun firul cu baza mare in sus.

Daca pot ( ca l-am vindut ) il rog pe tip sa-mi lese mulineta sa fac niste poze , cu saiba si fara. Si mie imi punea firu in principiu cu baza mare sus , dupa o saiba il punea normal , da avea santu ala sus . Chestia ii ca daca nu ma uitam ( si nici macar nu-i de felu meu sa ma uit ) prin prospect , sau nu aveam in cutie saibele alea , si nu ma intrebam ce-i cu ele , proslaveam si eu tamburu invers si virtutiile acestuia :shock: .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns