Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2009, 15:36

SF
m-ai bulversat :D :D
nu stiu ce pescuiesti tu da imi dau seama ca cerintele sunt cu totul diferite
totusi , ca putere un baitcast sau o mulineta conevantionala avand angrenajele direct si nu la 90 gr ca la spin sunt in mod cert mai puternice
franele al fel , se pot si tuna si obtii frane superioare nu ar fi o problema
la raportul de recuperare , mulinetele de cast contrar asteptarilor au cam aceeasi lungime de fir recuperata pe tur de manivela ca una de spin
recordurile de lanseu la distanta sunt obtinute cu scule de cast nu de spin
poti folosi fire groase cu castul
nu se rasucesc
is cateva considerente doar , mi se parea ca tocmai la un pescuit de putere cu naluci mari mari, fire groase si control in lanseu e mai recomandat castul
da in fine , cu siguranta tu stii mai bine ce ti se potriveste

Mihai , pt fineturi in mod cert Shimano e ceea ce iti trebuie
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Noi 2009, 15:41

Se !...SF-ule.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Noi 2009, 17:00

Sorin scrie:SF
m-ai bulversat :D :D
nu stiu ce pescuiesti tu da imi dau seama ca cerintele sunt cu totul diferite
totusi , ca putere un baitcast sau o mulineta conevantionala avand angrenajele direct si nu la 90 gr ca la spin sunt in mod cert mai puternice
franele al fel ,
In regula , da ex. de o mulineta mai putenica cu care poti faci casting ( da nu surfcast si dupa aia implinti batu in nisip ) cu naluci si stai cu batu in mina :) Daca ai nevoi de un drag pe 12 kile is curios ce o sa bagi :)
Is vreo doua care is de deepjigging , insa acolo nu tre sa lansezi nici un metru , frina puternica , da la cast ,io nu stiu ce sa zic !
Da , is mai puternice , insa nu gasesti scula de pescuit la naluci care implica lansat mai extreme ca alea de spin in marimi mari . Alea de trolling da , da alea stau in suport :lol:
Io zic ca nu am brand sa tin o ipotetica scula de cast care ar tine la fel de mult fir si ar avea drag ca alea mari de spin :) plus batu aferent !
Power poate insemna pt. unii sa ridici 100 de kile , nu 50 in nu stiu ce stil :wink:

Nu zic ca nu acopera multe necesitati pt. unii , insa nu merg chiar peste tot .
Frine tunate ii OK , insa cu disperarea asta de a obtine mulinele usoare cred ca in unele cazuri ii ca si cum ai baga motor de BMW in Trabant , risti sa te descompui daca iei viteza :lol: , is multi care se simt mai siguri cu frina tunata !
Pe deasupra daca ai vreo 10 lb de frina , dai cu fir de max 14 plus nodu aferent nu ai de ce sa te bagi , degeaba o tunezi sa ai 14 lb si linia ta ii sub asta :)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Noi 2009, 17:06

Ionut the carp scrie:
leba scrie: Vali, pui numai jedemeuri, ai? uite Fuego, mai ales varianta 2009, scump da bun( 259 de coco), cel putin asa zic ei:
Model Capacity (yds./lb. test) Gear Ratio Bearings Weight
(oz.)
TDFUEGO1000A 80/6 4.7:1 6+1 6.5
ti-am spus ce se intampla cu fuego :) mie unu nu mi-a dat incredere... e usoara e draguta se misca frumos... dar e de biban/clean sau salai d-aia nepunctabili :oops: la 14gr aveam un oarecare feeling 'suspect' :) deci daca dai exclusiv dupa asa ceva e ok... dar sa o soliciti mai ales in little bikkini mirror carp nu prea e ce trebuie :P
frectii, tata, am scos din aia cu ochi si solzi mici, over 6-7 k, fara probleme cu mulinete muuult mai de rahat decat fuego: exage, zauber samd... deci nu tine. la mine o mulineta daca incepe sa caraie la pesti grosi o dau deoparte si gata.
in plus, cu frica nu e bine sa traiesti ca faci icter. :twisted:
cu ce fuego ai pescuit, a noua sau a mai grea?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Noi 2009, 19:16

cu aia cu maner rosu :twisted: aia cu maner argintiu am pus mana pe una de 2500.... dar la fel... nu prea mi-a placut :) ce reaq ma nene... noua ne trebe mulinete pentru pescuit sau alea de 'hatz'? :lol: momentan raman la sol... cand o sa am destui bani sa nu ma doara sufletu' o sa ma reintorc la steez sau exist steez :P

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 12 Noi 2009, 22:28

Adevarul ca in lipsa pestilor tre sa mai discutam si noi macar despre scule, si nu intram aici daca ieri la indemnul unui amic nu ajungeam pe o balta aflata destul de departe de Bucuresti. De fapt e vorba despre un complex de balti dintre care cea mai mare e privata, nu eram pregatit deloc caci plecasem la servici. Asa ca am fost nevoit sa folosesc o lanseta Miral (cred ca Masivu stie despre ce e vorba) si o mulineta Abu micro dar care avea textil pe tambur iar cand lansam mai puternic mi se ducea aproape tot firul (nu radeti ,asta am gasit) parca c29(stiu ca a fost luata de la Gipo), am folosit o lingura de 10 gr toata ziua . Dimineata am luat 12 sau 13 buc iar dupa ora doua inca 5. Vreo 4buc au fost spre 2 kg restul mai mici. Saptamana trecuta am fost pe un fost canal de irigatii (Vijelie cred ca pe asta nu ai fost caci mai erau ceva stiuci,vb pe privat caci acum serios, daca ai auzit tot saptamana trecuta s-a luat acolo una de 6kg ) cu adevaratele scule si am luat fix 3buc, una e drept mai spre 3kg. Acum revenind , ieri pe drumul spre Buc ma gandeam ce zi misto de munca am avut chiar cu sculele alea de targ si mi-au revenit in minte partidele din urma cu 14-15 ani . Da , mi-ar place sa mai fie pestele de atunci si sa am sculele de acum insa daca ar fi sa aleg as renunta la St.Croix-urile ,Shimano-urile ,Daiwele,Quantum-urile, etc,etc si sa dau cu orice . Nu as fi scris pe aici,insa ziua de ieri chiar ca m-a surprins, si sincer nu credeam ca mai puteam sa dau cu asemenea scule si sa mai prind si ceva stiuca. Din pacate pe baltile care nu erau privatizate erau si plase intinse ,si totusi pe ele am prins cel mai mult,la cea privatizata m-am inteles cu paznicul insa e cea mai mare dintre toate ,arata cel mai bine insa pentru locurile care promit iti trebuia barca si eu plecasem totusi la servici (daca as fi stiut unde ajung!). Asa ca raman in continuare fan Daiwa si sper sa nu ajung ziua in care sa fiu nevoit sa prind peste doar virtual.

Numai bine...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Noi 2009, 08:22

va multumesc tuturor pentru sfaturi!

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 13 Noi 2009, 21:51

leba. La tine Zauber e mulineta de cacao ? Eu o consider bunicica, sincer. Si la ora actuala pretul ei este 100EUR. Exage e cacao ce-i drept. Oricum si pretul ei zice totul : 220 RON

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 13 Noi 2009, 22:14

Exage la fiabilitate e cam praf,asa este dar pentru clean sau avatei merge fara probleme.Numai sa nu uiti s-o schimbi dupa fiecare sezon. :wink: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 14 Noi 2009, 03:40

[quote="Neamtul"]Exage la fiabilitate e cam praf,asa este dar pentru clean sau avatei merge fara probleme.Numai sa nu uiti s-o schimbi dupa fiecare sezon. :wink: :lol:[/quote

Pentru avatzei si clean?Un sezon?De cacao? :lol: :lol: :lol: De asta-i fain pe forum,mai o gogoasa,mai o gluma :lol:
Ps:Pentru avatzi ce mulineta recomandati?Ca pentru avatzei am vazut :lol: :lol:

Scrie răspuns