Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nu e nici gogoasa,nici gluma.ilie scrie:Neamtul scrie:Exage la fiabilitate e cam praf,asa este dar pentru clean sau avatei merge fara probleme.Numai sa nu uiti s-o schimbi dupa fiecare sezon.![]()
[/quote
Pentru avatzei si clean?Un sezon?De cacao?![]()
![]()
De asta-i fain pe forum,mai o gogoasa,mai o gluma
![]()
Ps:Pentru avatzi ce mulineta recomandati?Ca pentru avatzei am vazut![]()
Cred ca de amu in colo nu mai vinzi tu nici o foaie de ceapa pe forum , exceptie daca nu schimbi nickuNeamtul scrie:.In schimb la spinning e praf.Am vandut-o in stare buna de functionare cuiva de pe forum..credsi nu s-a plans de ea dar eu am observat ca mulineta incepe sa tuseasca.E posibil sa reziste cateva sezoane dar nu va lucra la fel de bine ca in primele luni.
semlecangheorghe scrie:am folosit o exage 4000 la feeder 2 ani.Cosulete pline,uneori supra lestate pina in 100gr.Pe Mures,deseori in curent puternic,cam la 10 minute scos afara,reincarcat cosuletul,aruncat inapoi si tot asa,partide ce durau o zi intreaga.Mulineta merge perfect si acuma....Shimano sonora- o mulineta de 100 ron,din lipsa de fonduri,folosita un an la jig,pe Mures,in curent,jiguri pina in 20 gr. Cel mai mare peste pus pe mal ,fitofag 11kg harponat in coada,drill de infarct,frina merge si acum impecabil,jocuri minime in rotor,galetul are un mic santulet de la textil,lucru de sateptat la banii aia.Asta din propria mea experienta cu mulinetele low cost de la shimano,atunci ma intreb,cum nu tine un exage la avati??Sau, cit m-ar tine un twin power:orificiu exterior de gresare,frina micrometrica,bratul pick-upului dintr-o bucata(uimitor nu-i asa,la ce s-au gindit pt a reduce la o sansele sa se agate firul in brat imediat dupa clansare),sistemul aero de infasurare a firului( apropo, daiwa are ceva similar,ca din prezentarea mulinetelor nu reiese,sau poate ca nu stiu eu),raportul de recuperare ideal intre forta si viteza:5-1,tamburi identici,daca vreu raport de recuperare mai mare am 2 modele de unde sa aleg:stradic si sustain..si tot asa.Pt mine balanta atirna clar in favoarea shimano.Asta si cind ma gindesc ca isi produc singuri rulmentii ceea ce duce la 2 lucruri bune pt mine ca si client:un control direct asupra calitatii si pretului ceea ce se reflecta in produsul finit.Pe cind daiwa daca apeleaza la furnizori,nu are un control asa de bun asupra calitatii,si are implicit costuri mai mari,fiind nevoita sa apeleze la firme de audit pt ctc,si uite asa mai scapa cite un lot de rulmenti care nu-i chiar cum ar trebui sa fie(in parametrii tehnici ma refer),lucru care se reflecta in silentizitate si alte cele..
Nu se intampla musai dar e foarte posibil! Am auzit treaba asta de la catziva colegi care au patzit-o cu Technium si alte biciclete. Trust me.Jedi scrie: Un fir de nisip intr-o Shimano o blocheaza imediat,
Hamburger sau Fischkopf (cap de peste) ne numim si chestia nu e deloc infantila ci realitate pura my friend!Jedi scrie:A sarit mustarul la hamburgher sau cum se numesc locuitorii Hamburgului..?..Din partea mea puteti sa va umpleti mulinetele cu nisip si sa vedeti care brand macina mai fin..
.. Ai scos doar o chestie infantila,placuta de altfel si gata.Tuturor li se poate intimpla.