Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 14 Noi 2009, 06:31

O Exage tunata e suficient :D ...Din toata reizbucnirea topicului mi-a ramas o fraza a lui Bushmaster care merita trecuta in anale :lol: ..Un fir de nisip intr-o Shimano o blocheaza imediat, pe cind o Daiwa l-ar macina imediat.. :lol: :lol: :lol: ..Vasazica un gear ratio mai mic iti da asa un sentiment de invincibilitate incit te doare in paispe de amanunte marunte ca materialul carcasei,aliajele mecanismelor,formula constructiva si precizia prelucrarii.Chiar cu o Samurai de 30 $ rupi tot,pe cind o furnica intrata intr-o Stella cu raport mai mare ,face ravagii inauntru... :D ..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Noi 2009, 09:23

am folosit o exage 4000 la feeder 2 ani.Cosulete pline,uneori supra lestate pina in 100gr.Pe Mures,deseori in curent puternic,cam la 10 minute scos afara,reincarcat cosuletul,aruncat inapoi si tot asa,partide ce durau o zi intreaga.Mulineta merge perfect si acuma....Shimano sonora- o mulineta de 100 ron,din lipsa de fonduri,folosita un an la jig,pe Mures,in curent,jiguri pina in 20 gr. Cel mai mare peste pus pe mal ,fitofag 11kg harponat in coada,drill de infarct,frina merge si acum impecabil,jocuri minime in rotor,galetul are un mic santulet de la textil,lucru de sateptat la banii aia.Asta din propria mea experienta cu mulinetele low cost de la shimano,atunci ma intreb,cum nu tine un exage la avati??Sau, cit m-ar tine un twin power:orificiu exterior de gresare,frina micrometrica,bratul pick-upului dintr-o bucata(uimitor nu-i asa,la ce s-au gindit pt a reduce la o sansele sa se agate firul in brat imediat dupa clansare),sistemul aero de infasurare a firului( apropo, daiwa are ceva similar,ca din prezentarea mulinetelor nu reiese,sau poate ca nu stiu eu),raportul de recuperare ideal intre forta si viteza:5-1,tamburi identici,daca vreu raport de recuperare mai mare am 2 modele de unde sa aleg:stradic si sustain..si tot asa.Pt mine balanta atirna clar in favoarea shimano.Asta si cind ma gindesc ca isi produc singuri rulmentii ceea ce duce la 2 lucruri bune pt mine ca si client:un control direct asupra calitatii si pretului ceea ce se reflecta in produsul finit.Pe cind daiwa daca apeleaza la furnizori,nu are un control asa de bun asupra calitatii,si are implicit costuri mai mari,fiind nevoita sa apeleze la firme de audit pt ctc,si uite asa mai scapa cite un lot de rulmenti care nu-i chiar cum ar trebui sa fie(in parametrii tehnici ma refer),lucru care se reflecta in silentizitate si alte cele..

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Noi 2009, 11:18

ilie scrie:
Neamtul scrie:Exage la fiabilitate e cam praf,asa este dar pentru clean sau avatei merge fara probleme.Numai sa nu uiti s-o schimbi dupa fiecare sezon. :wink: :lol:[/quote

Pentru avatzei si clean?Un sezon?De cacao? :lol: :lol: :lol: De asta-i fain pe forum,mai o gogoasa,mai o gluma :lol:
Ps:Pentru avatzi ce mulineta recomandati?Ca pentru avatzei am vazut :lol: :lol:
Nu e nici gogoasa,nici gluma. :wink:
E realitatea.Marimea 4000 poate ca e altceva dar cea de 2500 e destul de slabuta.Dupa cateva luni deja apar jocuri in angrenaje.Am avut mulineta mai bine de un an si am folosit-o exclusiv la spinning.E vorba de modelul 2500RA cu frana de lupta.Acum multi o sa sara ca dadeam cu o mulineta de stationar dar mie asta mi-a placut atunci. :wink:
Daca foloseam mulineta pe un feeder cred ca nu o afecta atat de tare ca la feeder nu o folosesti asa intens.In schimb la spinning e praf.Am vandut-o in stare buna de functionare cuiva de pe forum..cred :roll: si nu s-a plans de ea dar eu am observat ca mulineta incepe sa tuseasca.E posibil sa reziste cateva sezoane dar nu va lucra la fel de bine ca in primele luni.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 14 Noi 2009, 13:01

Gogoasa era la mine....si era cu gem.O savuram cand gustam gluma cu Exage-ul.Sau invers? :lol: Ma rog,la mine modelul 2500 a fost o idee cat se poate de reusita.Pot spune ca am forjat-o la maxim in cautarea avatului,iar de activitate har domnului ca nu am dus lipsa.Si acum thrill-ul gafaie prin trusa. :lol: La fel s-a intamplat si cand" programul" gresea si-mi scotea la capatul celalalt cate o" duduie"trecuta de prima tineretze.Acum ar mai fi daca nu inca o varianta:daca ea nu a fost de treaba,sa fi fost oare eu meserias? :lol: :lol: :lol: Multzi vor sari acum, sa zica: nu,nu,mulineta e de fapt super:lol: :lol:
Fire intinse si cat mai putzine ghinioane(de fapt cred ca asta a fost pana la urma). :wink:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Noi 2009, 13:54

Neamtul scrie:.In schimb la spinning e praf.Am vandut-o in stare buna de functionare cuiva de pe forum..cred :roll: si nu s-a plans de ea dar eu am observat ca mulineta incepe sa tuseasca.E posibil sa reziste cateva sezoane dar nu va lucra la fel de bine ca in primele luni.
Cred ca de amu in colo nu mai vinzi tu nici o foaie de ceapa pe forum , exceptie daca nu schimbi nicku :lol:

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Noi 2009, 14:33

Dar de ce su nu mai vand? :roll: Mulineta a mers foarte bine cand am dat-o.Poate citeste si user-ul care a cumparat-o de la mine ca sa va spuna ca merge destul de bine.
Probabil ca sunt eu prea mofturos in privinta echipamentului.Nu de alta dar cam schimb pe bete si mulinete si toate-s intretinute ca la carte. :wink:
Pe mine si un mic joc in angrenaje ma scoate din sarite cand stau si ma gandesc cati bani am dat. :lol:
Pana la urma daca nu era buna cred ca ar fi scris ceva la rubrica de feedback.Eu inca nu am vandut ceva pe forum care sa fie defect sau ai vazut tu vreo plangere? :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Noi 2009, 23:14

semlecangheorghe scrie:am folosit o exage 4000 la feeder 2 ani.Cosulete pline,uneori supra lestate pina in 100gr.Pe Mures,deseori in curent puternic,cam la 10 minute scos afara,reincarcat cosuletul,aruncat inapoi si tot asa,partide ce durau o zi intreaga.Mulineta merge perfect si acuma....Shimano sonora- o mulineta de 100 ron,din lipsa de fonduri,folosita un an la jig,pe Mures,in curent,jiguri pina in 20 gr. Cel mai mare peste pus pe mal ,fitofag 11kg harponat in coada,drill de infarct,frina merge si acum impecabil,jocuri minime in rotor,galetul are un mic santulet de la textil,lucru de sateptat la banii aia.Asta din propria mea experienta cu mulinetele low cost de la shimano,atunci ma intreb,cum nu tine un exage la avati??Sau, cit m-ar tine un twin power:orificiu exterior de gresare,frina micrometrica,bratul pick-upului dintr-o bucata(uimitor nu-i asa,la ce s-au gindit pt a reduce la o sansele sa se agate firul in brat imediat dupa clansare),sistemul aero de infasurare a firului( apropo, daiwa are ceva similar,ca din prezentarea mulinetelor nu reiese,sau poate ca nu stiu eu),raportul de recuperare ideal intre forta si viteza:5-1,tamburi identici,daca vreu raport de recuperare mai mare am 2 modele de unde sa aleg:stradic si sustain..si tot asa.Pt mine balanta atirna clar in favoarea shimano.Asta si cind ma gindesc ca isi produc singuri rulmentii ceea ce duce la 2 lucruri bune pt mine ca si client:un control direct asupra calitatii si pretului ceea ce se reflecta in produsul finit.Pe cind daiwa daca apeleaza la furnizori,nu are un control asa de bun asupra calitatii,si are implicit costuri mai mari,fiind nevoita sa apeleze la firme de audit pt ctc,si uite asa mai scapa cite un lot de rulmenti care nu-i chiar cum ar trebui sa fie(in parametrii tehnici ma refer),lucru care se reflecta in silentizitate si alte cele..

Dar Jiji draga, ce valeitatzi manageriale zac neexploatate ....ptui pe tine sa nu fi cu deochi!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 15 Noi 2009, 23:23

Jedi scrie: Un fir de nisip intr-o Shimano o blocheaza imediat,
Nu se intampla musai dar e foarte posibil! Am auzit treaba asta de la catziva colegi care au patzit-o cu Technium si alte biciclete. Trust me.
Eu atzi recomand sa-tzi vezi tu de analele tale :lol: si sa ma lasi pe mine-n pace cu credintza si parerile mele. 8)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 16 Noi 2009, 00:51

A sarit mustarul la hamburgher sau cum se numesc locuitorii Hamburgului..? :D ..Din partea mea puteti sa va umpleti mulinetele cu nisip si sa vedeti care brand macina mai fin.. :lol: .. Ai scos doar o chestie infantila,placuta de altfel si gata.Tuturor li se poate intimpla.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 16 Noi 2009, 01:07

Jedi scrie:A sarit mustarul la hamburgher sau cum se numesc locuitorii Hamburgului..? :D ..Din partea mea puteti sa va umpleti mulinetele cu nisip si sa vedeti care brand macina mai fin.. :lol: .. Ai scos doar o chestie infantila,placuta de altfel si gata.Tuturor li se poate intimpla.
Hamburger sau Fischkopf (cap de peste) ne numim si chestia nu e deloc infantila ci realitate pura my friend! :lol: Incredibil dar adevarat. Chiar n-ai mai auzit pina acum de mulinete Shimano blocate cu un singur fir de nisip? Bine, trebuie sa mai zic ca noi pescuim peaici si in conditzii destul de extreme, se intampla foare des sa faci baie la mulineta in apa sarata cu nisip si alte minuni... Nu-tzi doresc sa tzi se intample dar gindeste-te totusi la vorbele mele cand atzi cade vre-odata bijuteria prin nisip...

Scrie răspuns