Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Noi 2009, 03:38

Cristi E scrie:
Neamtul scrie: Cu Morethan Branzino ai incercat sa compari o Stella?Nu de alta dar s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca si asta,la fel ca Steez,e peste concurenta si are un mers la fel de fin ca mult laudatele Shimano.
hmmm,
btw de Morethan Branzino asta si dupa cum zic ei "the best inshore arsenal. Fine for saltwater use".
uite aici ceva de cugetat, unele mai si ruginesc din cand in cand
http://www.tackletour.net/T3Forum/viewtopic.php?t=26346
:lol:
Mah :) , a dracului pielea pe voi :lol: nu ma pot abtine :lol:

In citatu de mas sus is doi pe m patrat . Neamtu , cam in ce marime ai dori sa-ti cumperi un Morethan .....nu crezi ca are puncte minus la greu pe faza asta fata de Stella !

Al doilea , Heinzmann de pe Tackle Forum . Ba boule ( banuiesc ca pot sa-i spun asa , sansele lui sa citeasca pe aici is al naibii de mici , deci nu o sa fie plingeri , si oricum , nu-s departe de adevar :lol: ) , dupa ”daily fishing chiar nu are rost sa speli mulineta , dar daca o speli si sterge-o , deci desfa , singuru lucru care ai reusit ii sa bagi sarea , putina de altfel din suprafata inauntru , si cum ai facut-o daily , ai tinut angrenajele intr-un suc sarat care ar fi naucit cam orice mulineta . Bine ca ai bani de Morethan , deci nu te plinge .

Amindoua marcile is indispensabile :) Pt. pescuitu light , sub 5000 clasa Shimano , pai is doua mulinete , Stella si TP . Daiwa aici nici nu are rost sa o mentionez . Pt. chestii mai serioase Daiwa , Catalina si Saltiga .

Io nu am cum sa dau cu bigudiuri pe care infasori 50 m de fir de par de 6 lb . Pe aici ii cam namol , si cu un 4000 Shimano deja semeni cu un bade care merge dupa lemne in padure cu Pontiacu , finut dar putin eficace :lol:

Daiwa au probleme cit se poate de reale cu galetu , am fazut deja prea multe , dupa ce am spart io un rullment facind popping intr-un Capricorn 4500 J , o nenorocit inca doi amici cite unu fiecare . Am un Caldia Kix Custom 4000 , dupa 3 pescuituri se inchide pick-up-u ori de cite ori ma bag intr-un lanseu putin , lucru cit se poate de urit daca dai cu 60 de grame . Dau cu ea pe sub mina in locuri adinci cu jiguri metalice , si desi ii pt. lightjig , pina in 100 gr pe acolo , nu mi se pare normal sa curat galetu dupa fiecare 4-5 ore de folosinta , pur si simplu se blocheaza , si nu invirte . Pe finetea recuperilor specifice pe aici in stilu asta , firu se buleste al naibi de repede daca galetu ala nu invirte .
In rest , prea multe modele si teste cu materiale , toate astea cu greutati suspect de mici ( inclusiv Caldia mea , dar si altele ) odata ce le-ai pus pe prima piatra se zgirie , dupa 3 luni de pescuit de pe stinci arata ca Rambo venit din Vietnam !

Shimano ramine cu aceleasi jocuri caracteristice se pare , insa cel putin Stella si TP is foarte de incredere , galetu ii super in amindoaa , chit ca am bulit si un TP , da totusi o durat cam de 3 ori mai mult ca la Capricorn , diferenta de greutate intre naluci nu era asa de mare . Din pacate oferta la mulinete de clasa mare se reduce la Stella , Spferos ii tare , insa manivela ii de groaza daca te gindesti ca te poate vizita ceva baban cu adevarat vreodata . De la 8000 in sus pur si simplu nu ai nici un Shimano fiabil inafara de Stella , insa Saltiga ii cel putin la fel de tare , daca nu mai tare , mai ieftina , intodeauna o fost . La marimea 4000/4500 Daiwa mai are Catalina si Bradia , prima chiar foarte stabila , dar si Saltiga Game , la Shimano pe marimea asta nu prea ai ce sa compari cu Daiwa .

Parerea mea :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 12 Noi 2009, 04:04

Bine-ai aparut domle Petre.. :D ..Avem bara brend niu? :D
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2009, 08:11

Acu, daca tot ati dezbatut 20 de pagini in care am cautat zadarnic sa aflu ce ma interesa (exceptie, intr-o oarecare masura, postul lui SF) da-ti-mi rogu-va un sfat:
Vreau sa-mi iau o mulineta cat mai light, dar de calitate. Ce model s-ar preta cel mai bine de la Shimano? Dar de la Daiwa? (comparatia si decizia ma voi stradui sa o fac singur)
Multumesc!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 12 Noi 2009, 08:38

MihaiV scrie:Acu, daca tot ati dezbatut 20 de pagini in care am cautat zadarnic sa aflu ce ma interesa (exceptie, intr-o oarecare masura, postul lui SF) da-ti-mi rogu-va un sfat:
Vreau sa-mi iau o mulineta cat mai light, dar de calitate. Ce model s-ar preta cel mai bine de la Shimano? Dar de la Daiwa? (comparatia si decizia ma voi stradui sa o fac singur)
Multumesc!
De la Daiwa ai putea alege intre:
-Luvias 1003-
231 euro-gr.170

-New Caldia 2004-
139 euro-gr.220

-Presso Imprimi-1503
- 151 euro-gr. 245

-Certata 1500-
286 euro-gr. 235
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Noi 2009, 08:48

SF scrie: Parerea mea :)
OOhhoo sa "traiasca bine" domnul SF, nu te-am mai vazut de mult pe la noi, sper ca nu mai esti suparat...hai ca incet incet ne reunim toata gashca pt show-ul de iarna...numa unul lipseste, dar se pare ca el a ales drumul pustniciei, singur in chilia lui hodorogita. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Noi 2009, 09:23

opaaa, Sf is back, ceea ce e bine. :) "jiguri metalice" zici? :D pai cred ca e normal sa dai cu over 4000, ce e dedesubt mere doar cu plasticaraie pe offseturi :wink:
bine punctat, Mihai, multa balaceala si concluzii clare, ba.
Vali, pui numai jedemeuri, ai? uite Fuego, mai ales varianta 2009, scump da bun( 259 de coco), cel putin asa zic ei:
Model Capacity (yds./lb. test) Gear Ratio Bearings Weight
(oz.)
TDFUEGO1000A 80/6 4.7:1 6+1 6.5
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 12 Noi 2009, 10:38

MihaiV scrie:Acu, daca tot ati dezbatut 20 de pagini in care am cautat zadarnic sa aflu ce ma interesa (exceptie, intr-o oarecare masura, postul lui SF) da-ti-mi rogu-va un sfat:
Multumesc!
Shimano:

1. Twin Power AR-C 1000 = 7,1 oz = 345$

2. Sephia 2500S = 7,5 oz = 409$

3. Twin Power Mg 1000S = 6,2 oz = 399$

4. Stella 1000S AR-C = 6,4 oz = 700$

5. Soare PGS 1000 = 6,2 oz = 439$

La capitolul JDM am dat exemplele de mai sus Mihai.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2009, 12:17

SF , daca tot dai cu nenorociri asa mari , de ce nu dai cu cast si ,, storcatoare '' de putere ?
acolo n-ai pb de puetre si nici de galet
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Noi 2009, 13:36

leba scrie: Vali, pui numai jedemeuri, ai? uite Fuego, mai ales varianta 2009, scump da bun( 259 de coco), cel putin asa zic ei:
Model Capacity (yds./lb. test) Gear Ratio Bearings Weight
(oz.)
TDFUEGO1000A 80/6 4.7:1 6+1 6.5
ti-am spus ce se intampla cu fuego :) mie unu nu mi-a dat incredere... e usoara e draguta se misca frumos... dar e de biban/clean sau salai d-aia nepunctabili :oops: la 14gr aveam un oarecare feeling 'suspect' :) deci daca dai exclusiv dupa asa ceva e ok... dar sa o soliciti mai ales in little bikkini mirror carp nu prea e ce trebuie :P

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Noi 2009, 14:30

Sorin , ii cam greu , nu-s asa de tare in muschi :)
Is putini care controleaza din barca , si oricum au scula de baza de spin , chiar daca is ghizi reputati . Si sa nu crezi ca ai mai mult power in una de cast . Vezi ce frine au Saltiga si Stella mari si cit au alea de cast ?
Atita vreme cit nu gasesc ce ma intereseaza , adica pesti misto , as putea da si mai fin fara probleme , insa cind ii vorbe de recuperat de 3 ori mai repede ca la avat ( pur si simplu la lufar am recuperat cit de repede am putut de pe un Stella 5000 FA ) o naluca mare , in plina noapte si pe valuri vint , nu faci nimic cu finetea . Aici toata schema ii sa dai cu naluci mari daca vrei cit de cit actiune , nu prinzi pesti mai mari decit in apa dulce de pe mal , insa daca dai cu acelasi material si naluci din alea o sa prinzi pesti din aia mici , frumosi colorati si lupta zero .
Tre sa salvezi primi metri de la mal , pescuiesti de pe stinci , valu se retrage si tre sa ai un bat de 9 minim in cazuri dinastea , cu unu de 6 pierzi naluca la mal pt. ca nu ai cum sa o ridici destul , ii ca si cum ai da in apa dulce de pe mal , insa in loc sa stai lipit de buza apei stai la 3-4m , adauga valurile . Cind nu-s valuri merge , insa ...
Si oricum , pe vint puternic sa arunci cu bat scurt si sa controlezi naluca nu prea reusesc multi . Si nici nu poti vorbi de lanseuri cu bete scurte , pe bune , normal ca la greutati mici ii cam dificil sa faci un bat lung sa arunce 10 g , insa o sa arunc intodeauna un vobler de 15-17 cm mai mult decit cineva cu o floreta de 6-7 .
Te vezi aruncind cu un bat de 8-9-10 greutati de 40-50 gr si mulineta sa tina minim 150 m de 20 lb , preferabil mai mult , io fara cantitatea astea nu pescuiesc decit la baracuda sau calmar , lavrac , in rest nu am tupeu . Io zic ca nu ii asa usor :)
Cam toti care dau la cast , dau in apa de jumate de metru fara valuri si la lavrac , care nu face fite mari la scos ,si nu necesita in astfel de apa naluci mari , insa la altceva foarte rar , plus ca dau din wadersi si nu au ”fisia de granita” intre ai si apa . Insa nici nu au ce povesti dupa aia :)

Inca un aspect , Daiwa o facut o plitica distincta fata de Shimano in Europa . Stella gasesti mai ieftin aici decit in Japan . Daiwa nu o scazut preturile la Saltiga sau similare . Am luat un Stella 5000 SW cu 425 euro , si acum 2 ani un 5000 FA cu 375 euro . Din magazin pe pipaite si cu garantie 1 an , atita dadeau aia . Si daca bien tin minte , si pe vremea aia tot mai scump era in Japan Stella decit aici .

Multa lume se obsesioneaza cu diferentele de greutate . Saltiga 4500 ii cel putin la nivel de Stella , deci cam nr. 1 , fara sa trecem la ghiolbanii gen io pot sa dau si cu Capricorn sau Stradic , nu de alta da aia poate oricine , si io pot :)
Daca te uiti la Daiwa , pe marimea 4000-4500 gasesti citeva mulinete , vezi direct alea peste 200 de euro , ca sa nu pierzi vremea . Toate arata foarte bine in prospect , atita ca Saltiga si Catalina is cu 150 de grame sau mai mult , mai grele decit alte Daiwe din aceasi clasa . Diferenta ai a de greutate se traduce dupa un an de folosita in diferenta de calitate , si in loc sa ai o scula ca scoasa din cutie dupa un an , ai una care deja nu mai inspira incredere . Singele apa nu se face , si din pacate Daiwa se omoara prea mult in a obtine mulinete puternice si usoare , care dupa prea putina folosinta incep sa tuseasca . Mai bine s-ar concentra pe galet , cred ca sint marci inafara de Shimano care au galet mai bun decit Daiwa , daca ma pun sa caut :)

Mihai , io as lua un Shimano , pur si simplu .

Scrie răspuns