MahCristi E scrie:hmmm,Neamtul scrie: Cu Morethan Branzino ai incercat sa compari o Stella?Nu de alta dar s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca si asta,la fel ca Steez,e peste concurenta si are un mers la fel de fin ca mult laudatele Shimano.
btw de Morethan Branzino asta si dupa cum zic ei "the best inshore arsenal. Fine for saltwater use".
uite aici ceva de cugetat, unele mai si ruginesc din cand in cand
http://www.tackletour.net/T3Forum/viewtopic.php?t=26346

In citatu de mas sus is doi pe m patrat . Neamtu , cam in ce marime ai dori sa-ti cumperi un Morethan .....nu crezi ca are puncte minus la greu pe faza asta fata de Stella !
Al doilea , Heinzmann de pe Tackle Forum . Ba boule ( banuiesc ca pot sa-i spun asa , sansele lui sa citeasca pe aici is al naibii de mici , deci nu o sa fie plingeri , si oricum , nu-s departe de adevar

Amindoua marcile is indispensabile

Io nu am cum sa dau cu bigudiuri pe care infasori 50 m de fir de par de 6 lb . Pe aici ii cam namol , si cu un 4000 Shimano deja semeni cu un bade care merge dupa lemne in padure cu Pontiacu , finut dar putin eficace

Daiwa au probleme cit se poate de reale cu galetu , am fazut deja prea multe , dupa ce am spart io un rullment facind popping intr-un Capricorn 4500 J , o nenorocit inca doi amici cite unu fiecare . Am un Caldia Kix Custom 4000 , dupa 3 pescuituri se inchide pick-up-u ori de cite ori ma bag intr-un lanseu putin , lucru cit se poate de urit daca dai cu 60 de grame . Dau cu ea pe sub mina in locuri adinci cu jiguri metalice , si desi ii pt. lightjig , pina in 100 gr pe acolo , nu mi se pare normal sa curat galetu dupa fiecare 4-5 ore de folosinta , pur si simplu se blocheaza , si nu invirte . Pe finetea recuperilor specifice pe aici in stilu asta , firu se buleste al naibi de repede daca galetu ala nu invirte .
In rest , prea multe modele si teste cu materiale , toate astea cu greutati suspect de mici ( inclusiv Caldia mea , dar si altele ) odata ce le-ai pus pe prima piatra se zgirie , dupa 3 luni de pescuit de pe stinci arata ca Rambo venit din Vietnam !
Shimano ramine cu aceleasi jocuri caracteristice se pare , insa cel putin Stella si TP is foarte de incredere , galetu ii super in amindoaa , chit ca am bulit si un TP , da totusi o durat cam de 3 ori mai mult ca la Capricorn , diferenta de greutate intre naluci nu era asa de mare . Din pacate oferta la mulinete de clasa mare se reduce la Stella , Spferos ii tare , insa manivela ii de groaza daca te gindesti ca te poate vizita ceva baban cu adevarat vreodata . De la 8000 in sus pur si simplu nu ai nici un Shimano fiabil inafara de Stella , insa Saltiga ii cel putin la fel de tare , daca nu mai tare , mai ieftina , intodeauna o fost . La marimea 4000/4500 Daiwa mai are Catalina si Bradia , prima chiar foarte stabila , dar si Saltiga Game , la Shimano pe marimea asta nu prea ai ce sa compari cu Daiwa .
Parerea mea