Salmo Slider

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Pike
senior
senior

Salmo Slider

Mesaj de Pike » 18 Dec 2006, 09:36

Spuneti-mi si mie cu ce culori ati avut cele mai bune rezultate?(floating sau sinking,modelul de 7 cm sau ala mai mare).Cum trebuie jucat batul ca sa li se imprime o miscare corecta?
Modelul floating trebuie sa pleoscaie pe la suprafata sau sa evolueze la o adancime mica de suprafata?A incercat cineva cu culoarea "red head" la stiuca?
Modelul sinking se duce ca caramida la fund si trebuie jerk-uit rapid ca sa nu-l agati sau se scufunda foarte lent(un fel de suspender) si trebuie stopat perioade mai mari?

Multumesc

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Dec 2006, 09:39

nu am folosit inca salmo slider,dar ma gandesc ca intre cel sinking si RNR-ul de la rapala n-ar fi mare diferenta,in principiu evolutia si recuperarea e aceeasi.m-ai facut curios...voi incerca sliderul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Dec 2006, 09:41

cel mai bine vezi tu cum functioneaza pe malul apei ... nu exista o regula ptr. Slidere ca ar trebui recuperate intr-un anumit fel ...

nu poate nimeni sa iti zica acum ca trebuie sa il recuperezi efectiv in trepte (jerk-uri) si ca mai incerci sa faci si o miscare pe verticala sau orizontala ptr. a-l cobori mai jos sau ptr. a-l ridica mai spre suprafata ...

ca idee .... floatingul lucreaza foarte la suprafata , de multe ori atingand luciul apei si maxim poate cobori vreo 40-50 de cm ....

ala sinking nu stiu cum e ca nu am folosit inca ....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Dec 2006, 09:43

diferenta intre Rapala RNR si Salmo Slider e ca de la cer de la pamant ... Rapala functioneaza pe o recuperare liniare, Slider-ul nu face treaba asta, RNR-ul vibreaza de il auzi de pe mal, in timp ce sliderul are doar nishte miscari foarte lenese, pe care le mai poti tu accelera putin cu batul ... dar oricum nu se compara cu RNR-ul
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 18 Dec 2006, 09:49

Michael scrie:nu am folosit inca salmo slider,dar ma gandesc ca intre cel sinking si RNR-ul de la rapala n-ar fi mare diferenta,in principiu evolutia si recuperarea e aceeasi.m-ai facut curios...voi incerca sliderul.
Diferenta intre cele doua voblere nu e doar mare. Sint doua lucruri complet diferite. Nu seamana deloc in evolutie, absolut deloc.

Modelul sinking are o scufundare controlata, adica e lestat in asa fel incat sa se scufunde incet.
Evolutia lui e asemanatoare cu cea a sliderului floating, insa cumva "in oglinda". Daca pe cel floating trebuie sa il jerkuiesti ca sa se scufunde, ce sinking are tendinta de a se ridica pe jerkuiala. La o recuperare normala (normalitatea asta poate fi diferita de la unul la altu, dar nu stiu cum sa ii zic altfel) evolueaza pe la 1-1,5 m.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Dan Iercosan
junior
junior

Mesaj de Dan Iercosan » 18 Dec 2006, 12:35

Salut,

Pentru ca il cunosc pe designerul de la Salmo, Peter Piskorski, am vazut felul lui de lucru si mai ales stilul de pescuit (ihtiolog fiind) si mi-e foarte greu sa cred ca in munca lui ar cauta sa imite modelele celui mai puternic concurent.

Slider este creatia lui (cade altfel tot ce inseamna Salmo) si se pare ca e de la distanta bestseller-ul anului 2006 in Europa. Eu pot sa confirm asta, doar intre voblerele vandute de catre o anumita firma, in tara. Ceea ce pot sa-ti spun, insa, este ca numai prin simplul fapt ca acesti oameni au aceleasi specii de pesti, sunt mult, mult mai aproape de realitatea rapitorilor de la noi (atat din punct de vedere al culorilor, cat si al formelor) decat cele concepute in mare majoritate pentru pescarii de peste ocean. As vrea sa-mi dai pe privat adresa ta postala, sa-ti expediez catalogul Salmo 2007. Sa vezi felul in care au structurat pe specii modelele pe care le fabrica. Ti-ar raspunde la multe intrebari sau nedumeriri.

Pike
senior
senior

Mesaj de Pike » 18 Dec 2006, 13:09

Dan Iercosan, Cum pot obtine si eu un catalog salmo 2007.
Am fost la [b]sediul firmei dumneavoastra[/b] din Bucuresti sa-mi iau Slider si culorile care le vroiam nu mai erau.Mi s-a spus ca urmatoarea comanda vine in Martie(n-au precizat anul).Daca produsul e cerut de ce-l aduceti din an in paste ?

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 18 Dec 2006, 13:21

intii folositi si una si alta si apoi vorbiti
.nu va mai dati cu parerea daca nu stiti despre ce e vorba.slider-ul nu are nici in clin nici in mineca cu RNR de la Rapala.ca eficacitate este net superior ,daca stii ce sa faci cu el ,RNR-ului.este no 1 la stiuca dupa parerea mea.

Dan Iercosan
junior
junior

Mesaj de Dan Iercosan » 18 Dec 2006, 13:30

Lucrurile nu sunt chiar asa simple. Imagineaza-ti ca ai o afacere si vinzi un produs in nestire. Il aduci numai cand iti convine tie sau te mai gandesti putin, ca ar putea sa fie alta problema. Compania Salmo, mai ales cu fenomenul Slider care a inceput sa prinda in state, a marit durata de livrare a comenzilor. Evident, sunt lucruri care nu ar trebui sa se intample, dar trebuie intelese. Martie e un termen indepartat, speram sa ajunga mai repede.
Pike scrie:Dan Iercosan, Cum pot obtine si eu un catalog salmo 2007.
Am fost la firma din Bucuresti sa-mi iau Slider si culorile care le vroiam nu mai erau.Mi s-a spus ca urmatoarea comanda vine in Martie(n-au precizat anul).Daca produsul e cerut de ce-l aduceti din an in paste ?

florin1123
utilizator nou
utilizator nou

Salmo Slider (Pt Dan Iercosan)

Mesaj de florin1123 » 18 Dec 2006, 13:30

Buna, Dane, :)
Sunt sincer interesat de salmo Slider. Trimite-mi te rog la florin1123@yahoo.com ce materiale virtuale ai. Vreau sa ma orientez in achizitii, :?: :idea:
Fir intins

Scrie răspuns