Salmo Slider

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 29 Iul 2010, 01:25

Multumesc. Cred ca este unul din cele mai detaliete posturi care au fost puse pe forum pana acum si ar putea fi ridicat la rangul de review :).
Apreciez faptul ca ne-ai impartasit din experienta proprie, cu maximum de detalii, lucru pe care nu multi sunt dispusi sa il faca.
Trebuie sa mentionez ca sliderul nu m-a atras niciodata in mod deosebit dar acum dupa ce am citit postul tau si pozele din galerie il privesc cu alti ochi.
Deabia astept sa imi iau 2-3 sa le pescuiesc.
Multam inca o data :respekt: :bere:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 29 Iul 2010, 08:31

mersi musti :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 08:41

Musti scrie: Apoi il scufund, facandu-l sa inoate submers un metru, doi, miscarile de jerk facandu-le rar, alternand tragerile scurte cu cele mai lungi, asa incat sa para inotul unui pestisor oleaca dezorientat......... De regula dupa aterizare las voblerul pret de cateva secunde nemiscat, leganat doar de valurile pe care singur le-a creat la impactul cu apa........
E greu sa explic in cuvinte, dar sper ca m-am facut inteles, cat de cat.
metoda asta am incercat-o la stiuca de cateva ori , fara rezultat insa, desi sunt convins ca asa trebuie folosit pentru acest peste. poate lipsa de rezultate se datoreaza si faptului ca singurul slider pe care il aveam anul trecut era unul de 12 cm sinking rt , fiind o naluca pe care nu am agatat-o niciodata la capatul firului cu incredere . ar mai putea fi si faptul ca am inercat-o numai pe apa tulbure sau cel putin taiata bine. topul culorilor productive pus de @georcaef in care rt-ul e pe primul loc, precum si faptul ca stiu ca el il foloseste pe apa limpede cu precadere, ma face sa-mi schimb optica fata de aceasta naluca.
am inteles perfect. se vede treaba ca mai am de invatat. o sa-mi achizitionez si un slider de 7 cm gs sa vad cum merge.
multumesc de explicatii si fire intinse :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 08:47

@georcaef, tu lasi sinkingul sa mai zaboveasca din cand in cand pe fund sau in apropierea fundului intre jercuieli?
ps.sper sa nu-mi spui ca tu il aduci cu miscuri rapide cand dai dupa stiuca ca ma duc direct la Salmo la un stagiu de pregatire :lol:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 29 Iul 2010, 14:50

in apa rece las slideru sa ajunga pe fundul apei, dupa care incep sa-l jerkuiesc energic de 2 ori, executa miscari largi stanga-dreapta, las pauza de 4-5 secunde, timp in care se scufunda incet, si tot asa. important e sa tii firul intins, eu folosesc struna pikemono care e suspending si nu se agata in ancore, textil de 40 sau 65lbs, depinde ce mulineta am pe bat. in apa mai calda dau inspre mal, nu il las sa se scufunde mult, il jerkuiesc energic cu pauze mai scurte. am si floatinguri, insa nu imi plac, deci f. rar le pescuiesc.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Iul 2010, 20:11

la mine este exact invers.
cele mai productive sunt floatingurile
culori??
cat mai naturale, gen RR,TT,GS
si pt stiuca folosesc miscari energice in asa fel incat voblerul sa para un peste eratic lovit de streche, dar si cu pauze intre aceste miscari

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 20:35

m-ati naucit!
daca vedeti pe unul pe balta ca da din maini in toate directiile ca dirijorul sa stiti ca eu sunt ala si dau la slider :lol:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 29 Iul 2010, 20:45

adiwolf scrie:la mine este exact invers.
cele mai productive sunt floatingurile
is convins ca in anumite conditii sau pe anumite balti floatingurile merg mai bine.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 29 Iul 2010, 20:48

kingofbeasts scrie:m-ati naucit!
daca vedeti pe unul pe balta ca da din maini in toate directiile ca dirijorul sa stiti ca eu sunt ala si dau la slider :lol:
sa vezi cand se mai uita cate unu la tine ciudat, ferm convins ca dai la japca, pe cand tu pescuiesti cat se poate de sportiv :lol: ...pana vede saracu ca de fapt dai la "blinker" :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 21:00

am avut parte si de episoade de genul asta. si ii auzeam cum vorbesc pe mal :
"-uite ba ala da la hata!
- sa-i ........... ........... .
- o luat unu mic.
- si puietu' il omoara astia. da' ce-i?
- nu stiu clean, sau salau sau poate stiuca?! ca-i lunguiet
- da ce dracu face ca nu-l scoate din carlig :shock: ui ca arunca cu el
- nu ba ii peste fals. ii un nebun de ala de da dupa rapitor cu blinkere"