Salmo Slider

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 28 Iul 2010, 21:09

Michael scrie:Edy, eu pun pariu ca stie mai bine decat tine...nu-ti mai da parerea despre oameni prin ale caror maini au trecut mai multe naluci decat prin ale tale.
uneori am senzatia ca postezi doar ca sa te afli in treaba.
te rog sa te adresezi cu respect colegilor de forum si daca doresti sa afli cate ceva despre nalucile din poza, mai bine intrebi decat sa afirmi "pun pariu ca nu stie nici el"

merci.

Am inteles, imi pare rau ... .. Nu a fost nici o rautate din partea mea.. eu m-am referit ca l-a cat de multe are probabil nici El nu stie care este cea mai prinzatoare... scuze ... am sa fiu mai atent de acu' in colo
Georcaef.. scuze, si ms pentru cele zise.
Numa' bine.

edy.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Iul 2010, 22:19

georcaef scrie:top 3: locul 1- red tiger s de 10 cm
2- greysilver s de 10cm
3- yellow tiger s de 10cm

edi: imi cunosc fiecare naluca in parte, stiu ce poate fiecare, le-am pescuit aproape pe toate. intr-o partida nu am cum sa probez toate sculele, am exagerat de multe. ar trebui sa stii ca cel mai mic slider are 5cm. alea de 5 si 6cm le-am luat pt. clean. 8)
Si merg la clean? Chiar sunt foarte curios si as aprecia daca mi-ai da un raspuns.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 28 Iul 2010, 22:47

le-am luat pt. belis, dar inca nu am fost (ploile astea...), ala de 5 floating l-am pescuit odata pe somes fara rezultat, e drept ca nu am insistat. eu zic ca e imposibil sa nu prinda.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Iul 2010, 22:48

T.Adrian scrie: Si merg la clean? Chiar sunt foarte curios si as aprecia daca mi-ai da un raspuns.
De ce n-ar merge? Daca Slider 7 e excelent la prins clean, nu vad de ce nu ar fi si 5-ul sau 6-le. La naluca asta conteaza cel mai mult mana, dar mai ales fantezia pescarului. Eu o ador :P ...

Acum vreo 3 ani am pus in album cateva fotografii pe care le-am numit "pledoarie pt. un vobler". Era vorba despre Slider 7. Pe unii am reusit sa-i surprind cu ele...

Avand in vedere ca au redevenit on-topic, iti recomand sa te uiti la ele. Fac mai mult decat o suta de cuvinte.

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3778
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5050
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5052

dar si
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3773

...si anterioarele.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Iul 2010, 23:02

georcaef scrie:top 3: locul 1- red tiger s de 10 cm
2- greysilver s de 10cm
3- yellow tiger s de 10cm
vad ca cele sinking dau randament mai bun. sincer dintre cele 3 nu ma asteptam decat la greysilver in top. cu ocazia asta insa mi-ai dat peste cap optica cu privire la culoarea nalucilor. :roll:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 28 Iul 2010, 23:06

Musti scrie: La naluca asta conteaza cel mai mult mana, dar mai ales fantezia pescarului. Eu o ador :P ...
si eu is fan slider.
musti, cum pescuiesti sliderul pe rau la clean?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Iul 2010, 23:15

la intrebarea asta si eu vreau sa vad raspunsul. observ ca si la @musti tot greysilver-ul a dat roade (ceea ce pentru clean si avat era de asteptat) ma surprinde insa marimea la care a intrat 7 cm unora li se pare mult si pentru stiuca. cred ca totusi frecventa jerkuielilor e mai mare si eventual cu ceva alunecari inapoi ale voblerului?

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Iul 2010, 23:38

Foarte interesant Musti. Frumosi clenii :)
Banuiesc totusi ca ai pescuit pe un rau destul de mare fara curent puternic.
Astept si eu raspunsul la cum le pescuiesti la clean si parerea ta legata de faptul de posibilitatea de a le folosi pe rauri mai mici.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Iul 2010, 00:04

kingofbeasts scrie:...cred ca totusi frecventa jerkuielilor e mai mare si eventual cu ceva alunecari inapoi ale voblerului?
Din contra!
Eu pescuiesc Slider-ul pe dos decat se vede in filmele dedicate jerkbaiting-ului. Nu folosesc deloc miscarile acelea smucite, energice, continui.
Clean am prins cel mai bine cu varianta floating.
Folosesc Slider-ul pe ape nu foarte adanci, in principal pe rau, in locuri unde apa se intoarce sau curge mai linistit. Il lansez pe sub tufe, cat mai aproape de mal, unde curentii nu sunt puternici. De regula pescuiesc din apa, lansand catre maluri sau, tot din apa, lansand in lungul malului si recuperand paralel cu acesta. Functie de cum arata raul, mai fac si cate o manevra care imi permite sa pescuiesc la distanta foarte mare de mine, in locuri greu accesibile. Intru in apa la 2-3m de mal si arunc in mijlocul raului, in curent puternic. Las galetul mulinetei deschis, lasand voblerul sa curga pe rau in jos, lundu-si fir in voie, incercand sa nu-l pierd din priviri. Cand am decis ca raul l-a purtat suficient de departe, inchid galetul si opresc derularea firului. Tras de curent, voblerul tinde sa se apropie de mal, intrand sub tufe, acolo unde eu n-as fi putut niciodata sa-l plasez direct din lanseu. Apoi incep "dansul", recuperand paralel cu malul, cu varful lansetei aproape atingand apa. Cu metoda asta am prins si cativa avati care au atacat Slider-ul in mal, la distanta foarte mare de mine (peste 50-70m).
Recuperarea nu e deloc una energica. Usoare twiching-uri din varful lansetei, cu pauze. Cateva miscari scurte, atata cat voblerul sa intre in evolutia tipca walking the dog. Pauza cateva secunde. Apoi aceleasi miscari oleaca mai puternice, cat voblerul sa intre sub pelicula, executand din nou walking the dog-ul, dar cu intreruperi dupa cateva tractuni. Apoi, ajuns la suprafata, il "ating" oleaca din varful lansetei, atata doar cat sa-l animez putin. Incerc sa-l fac sa para un pestisor care se hraneste sub suprafata apei. Repet, nu folosesc miscari prea energice si nici indelungate. Doua trei miscari, pauza o secunda, doua, iar cateva miscari. Tot "dansul" asta se produce pe spatii relativ mici. Apoi il scufund, facandu-l sa inoate submers un metru, doi, miscarile de jerk facandu-le rar, alternand tragerile scurte cu cele mai lungi, asa incat sa para inotul unui pestisor oleaca dezorientat. La manvratul Slider-ului ma ajuta faptul ca pescuiesc cu textil. Imi asigura un control precis al nalucii la distanta mare si o senzitivitate necesara pt. a putea intelege ce se intampla cu voblerul chiar daca nu se afla in raza vizuala.
Cand lansez direct catre mal, de foarte multe ori atacul cleanului vine la scurt timp dupa ce voblerul cade pe apa. De regula dupa aterizare las voblerul pret de cateva secunde nemiscat, leganat doar de valurile pe care singur le-a creat la impactul cu apa. Dupa cateva secunde incep "dansul", asa cum spuneam, cu miscari foarte scurte. Multe atacuri apar exact in acest moment. Si mai cred ca atacul asupra Slider-ului 7 nu vine neaparat din intentia pestelui de a se hrani, ci mai degraba e o reactie de aparare a teritoriului.
E greu sa explic in cuvinte, dar sper ca m-am facut inteles, cat de cat.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Iul 2010, 00:16

T.Adrian scrie:Foarte interesant Musti. Frumosi clenii :)
Banuiesc totusi ca ai pescuit pe un rau destul de mare fara curent puternic.
Astept si eu raspunsul la cum le pescuiesti la clean si parerea ta legata de faptul de posibilitatea de a le folosi pe rauri mai mici.
Clenii din fotografii sunt prinsi pe Crisul Repede. Am explicat in postul anterior ce si cum. Da, nu folosesc Slider in ape repezi, cu curenti foarte puternici, pt. ca nu pot sa animez naluca.
In ceea ce priveste pescuitul pe rauri mici, toata treaba sta in a te adapta locului de pescuit. In masura in care sunt si locuri in care raul curge linistit, nu vad de ce n-ai putea aborda subiectul pescuind pe sub maluri, la fel cum o fac eu pe Cris.

Scrie răspuns