Salmo Slider

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Iul 2010, 11:39

georcaef scrie:
edy.tm scrie:La Sacalaia cred ca iei la orice culoare.... la ce densitate de peste e acolo...
bine zici, chiar iti sar pestii in barca atunci cand dai la vasle :lol:

serios, stiuca e destul de rara si greu de prins, anu asta la slidere n-am avut deloc atacuri.
anul asta nu a atacat stiuca nici in zona noastra :( (bine, la noi a si fost tulbure oltul mai tot timpul ).
pentru faptul ca nu au mai vrut slidere poate fi o explicatie si ca s-au invatat cu el. citeam mai demult un articol in care intr-un experiment realizat pe continentul nordamerican din aproximativ 2000 de stiuci prinse si eliberate doar aproximativ jumatate s-au lasat pacalite si a 2-a oara .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Iul 2010, 11:47

vad ca cei ce discutau despre slider prin 2006 nu zic nimic. o fi un semn? :oops: :roll: :?:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 02 Iul 2010, 13:14

Eu am un Slider de 7 cm, 16 gr GT. am dat de 5 ori cu el pe un canal de approx. 3 m latime, si dupaia am zis ca il las pentru ape mai mari, parca nu se scufunda destul, chit ca e Floating, dar ar trebui putin sa se scufunde.... A pescuit cineva cu Slider de 7 pe canale. ? Mi sa nu se sperie stiuca de El :lol: :lol: :lol: . oricum pe canal am dat cu slider-ul mai mult din curiozitate, sa vad cum evolueaza...

Fir Intins .

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 02 Iul 2010, 21:45

edy.tm scrie:Eu am un Slider de 7 cm, 16 gr GT. am dat de 5 ori cu el pe un canal de approx. 3 m latime, si dupaia am zis ca il las pentru ape mai mari, parca nu se scufunda destul, chit ca e Floating, dar ar
floatingu evolueaza sub filmul apei. poti sa-l faci sinking sau slow sinking daca il lestezi cu pb pe ancora din fata.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Iul 2010, 21:52

king, edy,
aveti incredere in slider.
anul asta chiar a fost un an inchinat sliderului la mine.
ultima captura (acum o saptamana) a fost o marla de 1.2kg la un slider 7cm floating pe un canal destul de ingust.
capisci?? :wink:

gerocaef stie ce vorbeste

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 08 Iul 2010, 14:58

Capisci Adi 8)

Chiar pe canal din asta pescuiesc si eu, insa eu doar marle mici de tot am luat, de vreo 2 palme (eliberate), Nu stiu de ce , sau daca voblerul meu evolueaza cum trebe, sta exact sub pelicula de apa, si acolo trebuie sa-i dau o evolutie lenta, altfel, daca ma grabesc nu iese bine deloc evolutia, s-a intamplat si voua, ? exact sub apa sa stea sliderul ? nu se scufunda nici 10cm cred...
Nu cred ca is de 1 kg pe canalu asta pe care pescui eu, e fain cu vedetatie, vreo 1,5-2 m maxim,

Am vrut sa aduc si eu topic-ul asta putin mai sus, poate mai are cineva ceva de spus, tehnici.... una,alta... :lol: :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Iul 2010, 21:31

edy,

cu siguranta gresesti undeva si cred ca la tehnica de recuperare.
sliderul floating de 7cm il pot duce si la 0.5m sub luciul apei fara sa il supralestez.
cu o evolutie lenta si stopuri lungi, merge mai bine iarna in sezonul rece, acuma incearca evolutii ceva mai animate, imita un pestisor lovit de streche si sigur o sa apara si rezultatele daca ai stiuca acolo.
cauta pe internet si vei gasi multe filme legate de tehnica jerkbait, incearca si experimenteaza tot timpul, o sa fi surprins uneori :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iul 2010, 22:28

adiwolf scrie:king, edy,
aveti incredere in slider.
anul asta chiar a fost un an inchinat sliderului la mine.
ultima captura (acum o saptamana) a fost o marla de 1.2kg la un slider 7cm floating pe un canal destul de ingust.
capisci?? :wink:

gerocaef stie ce vorbeste
merci de info.o sa incerc mai mult cu el. astept numai sa mai scada apele si sa se limpezeasca.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 08 Iul 2010, 23:06

adiwolf scrie:edy,

cu siguranta gresesti undeva si cred ca la tehnica de recuperare.
sliderul floating de 7cm il pot duce si la 0.5m sub luciul apei fara sa il supralestez.
cu o evolutie lenta si stopuri lungi, merge mai bine iarna in sezonul rece, acuma incearca evolutii ceva mai animate, imita un pestisor lovit de streche si sigur o sa apara si rezultatele daca ai stiuca acolo.
cauta pe internet si vei gasi multe filme legate de tehnica jerkbait, incearca si experimenteaza tot timpul, o sa fi surprins uneori :wink:
Multumesc de explicatii, cred ca eu am gresit, am pescuit de pe mal, adica la 0,5 m de luciul apei in inaltime., si cu varful in sus, probabil, de aceea n-am reusit sa duc voblerul unde trtebuia, ms mult.

toata stima.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 09 Iul 2010, 08:23

edy.tm scrie:[si cu varful in sus, probabil, de aceea n-am reusit sa duc voblerul unde trtebuia, ms mult.

toata stima.
Ohh..... aici ai gresit.... Incearca si cu o lanseta mai "tepanoasa"
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns