Salmo Bullhead

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Salmo Bullhead

Mesaj de Adi_ » 09 Feb 2005, 09:26

Am vazut ca de ceva vreme au aparut si in Timisoara. Banuiesc ca cei care si-au luat abia acum nu au avut ocazia sa le incerce.
E cineva care a folosit acest model? Care varianta, ce rezultate, pe ce ape, etc.???
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Feb 2005, 09:35

Am cautat si eu modelul acesta..."Bullhead" pentru a pescui la clean. Cel putin dupa cum era specificat de producator (din cate imi aduc aminte) era bun si pentru clean.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Feb 2005, 09:36

Am gasit si link-ul

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Feb 2005, 10:03

da... stiam si eu de linkul asta... merci oricum.
as vrea sa stiu totusi concret, cum merge pe apele noastre si la pestii nostrii.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Feb 2005, 10:45

In urma unui articol aparut in ALP ceva mai demulta vreme in care se descria ce beton e modelu asta la clean pe Arges , m-am bulucit si eu sa-l cumpar.
Cum acelasi lucru -s aintamplat si cu alti pescari wobleru respectiv disparind repde din rafturi.
Am ajuns si eu la un model de 6 cm SDR .
Am ajuns pe Olt si am dat cu sperante cat China .Woblerul are o actiune super , modelul SDR fiind mai reactiv ca vibratie .
Clenii nu s-au inghesuit sa-l guste , probabil penca nu citisera inca articolul din ALP :D
Ceva mai tarziu m-am luminat si eu de ce .Acest model de vobler imita un peste de rau mititel si rautacios numit zglavoc si o face f bine.
In raurile care in care acest peste traieste si e o potentiala prada , Bull-headul are succes la clean si am inteles ca si la pastrav
In raurile in care zglavocul nu exista decat cel mult accidental ( Olt) , acest vob;er n-o sa prinda mai mult peste decat cel mult in momentele in care vibratia lui se potriveste cu meniu cleanului din acea zi .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Feb 2005, 10:52

Pai nu prea stiu in ce ape traieste zglavocul sau zglavoaca :) asta.... banuiesc ca in apele de munte. Si de aceeea vreau sa stiu daca a prins cineva ceva, si in ce ape.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Feb 2005, 11:08

pai cam in ape de munte-l gasesti sau care coboara din munte .....deci acolo ai si mai multe sanse cu taurashu... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 09 Feb 2005, 20:20

Stati linistiti nici pe Arges nu merge cine stie ce ,sunt altele care nu arata la fel de bine dar care sunt net superioare.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2005, 20:35

tree clean mare ca sa dea intr-un vobler de 6, indiferent de ce imita.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 09 Feb 2005, 21:56

Am de vreo doi ani modelul de 6cm, insa e cel cu barbeta scurta. Am prins cu el clean dar si ceva avati amarati (200-300g). E adevarat ca am prins cleni mai mari, insa asta si din cauza dimensiuni voblerului. Interesant este faptul ca spre deosebire de alte voblere, la bullhead de multe ori cleanul il urmarea 1-2 metri dupa care il ataca, si majoritatea erau intepati superficial, pe cand pe aceeasi apa la cozma de 4 cm atacau de simteai shocu' pana-n umar, iar cand ii scoteam aveau gura cusuta cu ancora. Oricum, acum am gasit si variante mai mici, mi se pare de 4 cm, si sunt si eu curios ce rezultate o sa dea, numa sa se mai incalzeasca putin.

Scrie răspuns