Salmo Bullhead

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Feb 2005, 14:21

Orice e posibil. Sa va zica si eugen la ce-a luat clean si ai sa vezi k nu e chiar atat de imposibil 8)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Feb 2005, 14:34

Andrei scrie:Orice e posibil. Sa va zica si eugen la ce-a luat clean si ai sa vezi k nu e chiar atat de imposibil
Chiar asa... Eugen, la ce ai luat cel mai bine clean?
Intreb pentru ca cleanul e un peste care imi place foarte mult... sa-l prind :)

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Feb 2005, 15:30

La ce ma gandesc eu nu a luat cel mai bine( a luat la tubes---plastice moi), dar faceam o paralela. Ala chiar a luat bine la spinerbait?? Mie mi se pare sf

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Feb 2005, 21:57

La o oscilanta Berti luata pt pastrav a dat cel mai mare clean la o iesire.Unui prieten nu mie si ca de obicei a si scapat :? S-a repezit la ea cum a atins apa fara sa apuce sa lucreze de era sa-i "zmulga lanseta din mana"> dupa cum a facut frana era peste 1,5kg :wink: Siiiiiiii ca-ntodeauna .....s-a dussss!!!!
Totusi ce parere aveti comparativ deespre bataia wobl. rapala si salmo in pescuitul cleanului :?: Ce credeti ca il atrage mai repede?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Feb 2005, 23:38

Bataia marunta,vibratie cat incape,recuperare mai liniara decat la rapitorii mari,pattern-ul care se preteaza apei din acea zona.Asta zic eu ca ar fi secretul la clean... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Feb 2005, 08:38

Eu am prins clean si la "bataie" marunta si la "bataie" mai domoala... mai exact Salmo Hornet respectiv Tiny. E diferenta mare intre ele in ce priveste evolutia. Nu mai spun de culoare...
Ce-i drept, s-a intamplat pe ape diferite.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 15 Mar 2005, 14:56

Mie Salmo Bullhead mi se par cele mai versatile voblere pe care le-am avut eu vreodata.Cand le-am vazut prima data nu mi-au placut deloc,am avut o ractie de respingere de om si nu de peste.Sunt urate ca niste gandaci de bucatarie mari..Dar cele SDR poti sa le folosesti si la suprafata si la adancime . In plus ce imi place la ele foarte mult e ca sunt scurte dar grele.forma lor le permite sa stea la suprafata si sa inoate.Mai precis daca la 6cm au 6 sau 7 gr. un Salmo Minnow are la 6cm abia 4 gr.Si mie imi place sa dau cu ceva de la 5grame in sus nu sa trag cu tunul cu o margica!!Au bataie cam mare , dar daca vrei sa dai cu bataie marunta ai Salmo Butcher, 5cm- 5 gr.
Trebuie sa recunosc insa ca pana acum nu am apucat sa le testez in conditii propice de prins peste, doar o data in Ianoarie am fost si nu am prins inca nimic la ele, adr am convingerea ca sunt si prinzatoare !!
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 23 Mar 2005, 16:30

Mugurstefan,

Cum tii Bullhead SDR-ul la suprafata ? Ca pe el scrie ca se scufunda 2.5 metri ala floatin de 5 sau 6 cm nu mai stiu...ca daca tragi o data la manivela ar trebui deja sa se scufunde 10cm la cat are barbeta de imensa
Mi-am luat si eu un Bullhead SDR culoarea aia guvid de dunare, seamana exact!!! ma gandesc ca la vara pe caldura cand mananca salaul la apa adanca si mai mult guvizi o sa am vreo sansa cu el (daca nu-l agatz la prima aruncare)

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 23 Mar 2005, 18:12

E cu recuperare inceata cu orpiri si tii varful lansete-i sus la 80 grade.
Dai de 3 ori de manivela faci pauza mai dai de 2 ori,iar pauza.Ma rog nu dai la salau ci la stiuca ,aici eu il plimb foarte lent.Poate intra si avat desi astuia ii trebuie speed .dar mai stii?Daca intra va spun eu . :lol: In plus poti sa-i modifici cu patentul varful de sarma astfel incat scufundarea sa fie mai mica dar jocul de mai mare amplitudine.Asta daca ii mai trebuie joc de mai mare amplitudine. :D
Si eu mi-am luat Bullhead SDR culori YD , CL si HBD- model sinking .Eu la Salau ma gandeam cand le-am luat.Cl am inteles ca merge si la stiuca .
cat despre agatat eu zic ca e oarecum protejat de barbeta ca el merge precum Mig-ul in pikaj pe fundul apei.
In plus ma gandesc ca ancorele la cele sinking sau SDR sa le fac cumva sa stea mai aproape de corpul voblerului sa nu agatze decat falci de rapitori !
Uff, nu se mai limpezesc apele astea odata.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 12 Apr 2005, 14:01

Parerea mea ca bullheadurile sunt uneori imbatabile la pastrav , pe lacuri de acumulare cat si pe unele rauri mai mari ..
cat despre salau nu le-am incercat ca un model de 6 cm. abia am reusit sa fac rost .
mai mari adica de 8 inca nu am , iar cand voi procura o sa le fac testul la shalau .

Scrie răspuns